icon

Je lepšie užívať Ibalgin pred menštruáciou?

bambi3310
4. dec 2024

Ahojte ,je lepšie dať si Ibalgin večer pred menštruáciou alebo ráno ,keď mám už bolesti ? Lebo ja som si vždy dávala ráno a neviem ,ak máte niekto s tým skúsenosť ,že si dávate večer/deň pred. Budem rada za odpovede. 🫶🏻

rebi789
4. dec 2024

@bambi3310 až keď sú bolesti, nechceš si predsa zničiť pečeň

stellarstar
4. dec 2024

@bambi3310 ibalgin si na bolesť nepočká takže az vtedy ak máš bolesti

veronikaszabova
4. dec 2024

@bambi3310 aky ma vyznam davat si tabletky este pred bolestou?

januska12323
4. dec 2024

Najlepšie riešiť prečo sú bolesti, ibalgin je svinstvo. A teda aj keby si večer dala na ranné to už nebude mať vplyv.

bambi3310
autor
4. dec 2024

@veronikaszabova lebo niekomu to pomáha keď si dá večer pred tým 😅

bonboniera
4. dec 2024

@veronikaszabova vieš co ja som praveze niekde čítala (normalne vyjadrenie od doktorky a nie jednej) ze pri silnej menštruácii dávať tabletky proti bolesti aj deň predtým. Aj keď chapem ze to znie minimálne divne.

veselo_neveselo
4. dec 2024

@bambi3310 Nie. A ibalgin vseobecne nie je dobre pravidelne uzivat, ak zaroven neberies lieky na ochranu zaludka.
Od mojej gyndr mam doporuceny Buscopan na zmiernenie krcov, takze riesi pricinu bolesti a nie len bolest samu. Mozno skus ten?

eliska125
4. dec 2024

Mne to tiež odporučila gynekologička.. že sa stlmia hormony bolesti už par hodin predtym a nebude mi tK zle.. pomohlo 🙂

svetlonos
4. dec 2024

@bambi3310
keď presne vies ze dostaneš ráno tak uplne kludne by som si dala večer a aj dva!

eliska125
4. dec 2024

A tiež beriem hneď ako mi začne byť zle..keď to prešvihnem tak už nezaberie nič

bambi3310
autor
4. dec 2024

@veselo_neveselo ďakujem krásne

annm81
4. dec 2024

Ak vieš, že mávaš silnú menštruáciu a bez tabletiek to nedáš, daj si ich radšej skôr, ako neskôr. Zaberú tak omnoho lepšie - pre všetky lieky proti bolesti platí, že účinnejšie sú pred nástupom bolesti.

123miaa123
4. dec 2024

@bambi3310 ahoj, dávam si deň predtým ibuprofén, mne to pomáha, blokuje to tvorbu prostaglandinov ktoré zužujú cievy a vzniká bolesť. 🙂

marcellka32
4. dec 2024

Nospa+Paralen femina

valikasikulova
4. dec 2024

Dcera si tak dava už roky , akonáhle nejaký náznak bolesti da si lieky aby sa to nestihlo rozbehnúť do kŕčov, tak nám doporučila aj naša gyn ešte kedysi dávno a ma to tak zaužívané doteraz

masinka
4. dec 2024

Skus si dat vecer magnezium , to tiez uvolnuje krce, resp. posobi preventivne, po zacati bolesti to uz nepomoze, ale ak si das vcas, tak pomaha. ( A ak aj nepomoze, apon neuskodi).

buberova
5. dec 2024

Mne tiež doktorka hovorila že si treba dať tabletku keď to začína bolieť nie keď to už poriadne bolí..

sabinka022
5. dec 2024

Dievcata,ja som lekarka a ano,je vhodne si dat liek este predtym,ako vypukne bolest. Laicky - blokuje sa produkcia latok,ktore sposobuju bolest.