Je lepšie užívať Ibalgin pred menštruáciou?
Ahojte ,je lepšie dať si Ibalgin večer pred menštruáciou alebo ráno ,keď mám už bolesti ? Lebo ja som si vždy dávala ráno a neviem ,ak máte niekto s tým skúsenosť ,že si dávate večer/deň pred. Budem rada za odpovede. 🫶🏻
@bambi3310 ibalgin si na bolesť nepočká takže az vtedy ak máš bolesti
@bambi3310 aky ma vyznam davat si tabletky este pred bolestou?
Najlepšie riešiť prečo sú bolesti, ibalgin je svinstvo. A teda aj keby si večer dala na ranné to už nebude mať vplyv.
@veronikaszabova lebo niekomu to pomáha keď si dá večer pred tým 😅
@veronikaszabova vieš co ja som praveze niekde čítala (normalne vyjadrenie od doktorky a nie jednej) ze pri silnej menštruácii dávať tabletky proti bolesti aj deň predtým. Aj keď chapem ze to znie minimálne divne.
@bambi3310 Nie. A ibalgin vseobecne nie je dobre pravidelne uzivat, ak zaroven neberies lieky na ochranu zaludka.
Od mojej gyndr mam doporuceny Buscopan na zmiernenie krcov, takze riesi pricinu bolesti a nie len bolest samu. Mozno skus ten?
Mne to tiež odporučila gynekologička.. že sa stlmia hormony bolesti už par hodin predtym a nebude mi tK zle.. pomohlo 🙂
A tiež beriem hneď ako mi začne byť zle..keď to prešvihnem tak už nezaberie nič
@veselo_neveselo ďakujem krásne
Ak vieš, že mávaš silnú menštruáciu a bez tabletiek to nedáš, daj si ich radšej skôr, ako neskôr. Zaberú tak omnoho lepšie - pre všetky lieky proti bolesti platí, že účinnejšie sú pred nástupom bolesti.
@bambi3310 ahoj, dávam si deň predtým ibuprofén, mne to pomáha, blokuje to tvorbu prostaglandinov ktoré zužujú cievy a vzniká bolesť. 🙂
Nospa+Paralen femina
Dcera si tak dava už roky , akonáhle nejaký náznak bolesti da si lieky aby sa to nestihlo rozbehnúť do kŕčov, tak nám doporučila aj naša gyn ešte kedysi dávno a ma to tak zaužívané doteraz
Skus si dat vecer magnezium , to tiez uvolnuje krce, resp. posobi preventivne, po zacati bolesti to uz nepomoze, ale ak si das vcas, tak pomaha. ( A ak aj nepomoze, apon neuskodi).
Mne tiež doktorka hovorila že si treba dať tabletku keď to začína bolieť nie keď to už poriadne bolí..
Dievcata,ja som lekarka a ano,je vhodne si dat liek este predtym,ako vypukne bolest. Laicky - blokuje sa produkcia latok,ktore sposobuju bolest.

@bambi3310 až keď sú bolesti, nechceš si predsa zničiť pečeň