icon

Je možné vyvolať menštruáciu po pôrode?

atomiclena
6. okt 2023

Ahojte, som desať mesiacov po porode. Nechcem prestať syna kojiť. Zároveň by som sa rada snažila s manželom o druhé bábätko. Je možné menštruáciu vyvolať injekciou?

peter0123
•
6. okt 2023

@atomiclena v tomto ti neporadím , ale ja som medzi tehotenstvami ms ani nedostala

viestta
•
6. okt 2023

Menštruácia je po ovulácii, keď ešte nemas ovulacie, nemenstruujes

lienka.7
•
6. okt 2023

@atomiclena kojenie nie je antikoncepcia, to ti povie každý gynekolog 😉

stellarstar
•
6. okt 2023

@atomiclena na ďalšie otehotnenie nepotrebuješ predsa ms

atomiclena
autor
•
6. okt 2023

@stellarstar a ako prídem na to ze mam ovulaciu keď kojim?

januska12323
•
6. okt 2023

Napríklad návšteva gynekológa?

atomiclena
autor
•
6. okt 2023

@januska12323 co s tou návštevou?

patus_2
•
6. okt 2023

@atomiclena buď podľa príznakov, napr. výtok a iné, alebo podľa toho, že si budeš merať bazalnu teplotu a podľa nameraných hodnôt zistíš, či máš alebo nemáš ovulaciu.

lienka.7
•
6. okt 2023

@atomiclena ovulacne testy?

e1i
•
6. okt 2023

@atomiclena sono,folikulometria. Inak zvyseny prolaktin co sa produkuje pocas kojenia blokuje ovulaciu

petamich
•
6. okt 2023

nie kojenie nie je antikoncepcia ako tu uz bolo napisane ale zaroven zvyseny prolaktin blokuje ovulaciu, ziadna ovulacia = ziadne otehotnenie (a ani ziadna menstruacia), zeny, co koja a su prekvapene, ze otehotneli, zvycajne otehotneju ten prvy mesiac, kedy ovuluju a nasledne by klasicky prisla menstruacia, no ale ta uz nepride a teda je podla mna zbytocne, aby si kazdy mesiac chodila k lekarovi, ci uz prebehne ovulacia 🤷‍♀️ skus radsej ovulacne testy, bazalnu teplotu...

leniel
•
6. okt 2023

@atomiclena suhlasim s @petamich, prolaktin zatial bolkuje ovulaciu aj hormony za nu zodpovedne. Kym dojcis, a myslim ze 10 mesacne este dost casto, tak je prolaktin vysoky - prirodzena ochrana dojcata, aby neprislo o sposob obzivy. Daj tomu cas. Cim bejby bude vacsie, tym to mliecko bude potrebovat menej a vsetko pride ako ma... ja teraz pri druhom som nemala ms 19 mesiacov

atomiclena
autor
•
7. okt 2023

Ženy ja chapem všetkému co píšete, moja otázka ale bola ci je môžme vyvolať menštruáciu injekciou. To bola moja otázka.

ja_mama
•
7. okt 2023

@atomiclena ktovie ci by ta injekcia fungovala na vyvolanie ms - odpoved ti asi da skor lekar. Kazdopadne mozno ms by aj prislq ale ovulaciu ti vyvolavacka nespravi, na to su ine hormonalne lieky - netusim ci sa mozu brat popri dojceni, to je opat otazka na dr.

rebrambora
•
7. okt 2023

Na to nepotrebujes menstruaciu. Otehotniet mozes aj v sestonedeli.

leniel
•
7. okt 2023

@atomiclena je to umely hormonalny zasah, za mna nevhodny a nemyslim si, ze ti na to gynekolog prikyvne

leidin
•
14. aug 2024

@viestta mala som pravidelnu menstruaciu 5 rokov a gynekolog mi povedal ze mam anovulacne cykly. Menstruacia je uplne zbytocna, nehovori nic o plodnosti, len o tom ze si tlsta tak sa ti energia uklada do tkaniva v maternici

viestta
•
14. aug 2024

@leidin mne sa uklada energia do tkaniva v maternici? Ty vidis do mojej maternice?