icon

Je možné, že mi gynekologický zákrok zmenil polohu análneho otvoru?

leidin
26. nov 2025

Dobry den,
Je mozne ze mi gynekolog po nastrihu zasil tak, ze pritiahol analny otvor blizsie k vaginalnemu? Pretoze to mi logicky vychadza z toho, ze ked zatlacim na mocenie, s ktorym mam po porode problem (ale to by som pripisala hlavne hpv, ktorym trpim od detstva v oblasti mocovej rury a po porode mi aj na okoli vaginalneho otvoru ohromne podrastli vyrastky, ktore som tam mala dlhe roky ale gynekologicka tvrdila, ze su normalne, hoci uz mam nejaky nalez na krcku. Uz mi to aj tlaci pri styku, aj to palilo pri porode, hoci vtedy to bolo len ako spendlikova hlavicka a po tom uz ako take koralky stredne) no proste citim ze ten tlak nejde do mocovej rury ale do konecnika. A proste nemam ani zapchu, frekvencia je normalna, akurat ze posledna cast stolice je uplne na hrane otvoru a trva mi aj 15 minut kym ju vytlacim, proste akoby to nebolo na fyziologickom mieste ten otvor ale ze sa ponusul blizsie k vagine. A s tou mocovou rurou proste tiez si myslim ze sa ten otvor uz tak zuzil ze proste je to tazke vypudit ten zbytok naraz a trva to tak po kvapke co jedna minuta alebo take mensie mnozstva. Po porode uz ani neviem zadrzat normalne prd ale prpste necakane to zo mna vyjde, aj ked predtym som normalne to vedela stisit a teraz ani grg len zrazu proste alebo dokonca neviem si ani odgrgnut ked citim ze potrebujem, len to chcem zo seba dostat a proste nejak sa to aj tak z casti zasekne. Proste mam pocit ze ten gynekolog mi zdevastovat celu vylucovaciu sustavu aj traviacu. Nastastie jedina vec ktora sa upravila spontanne po sestonedeli ze som ani nestihla ist na zachod uz to vyslo na hranu otvoru, ked mi trebalo na stolicu, hoci teda na spodnom pradle to nebolo ale uz proste svaly povolili a nesli uplne uzavriet v rychlosti nadoraz.

tanyan
26. nov 2025

Môže to súvisieť aj s tehotenstvom, pôrodom, oslabením panvového dna, prolapsom orgánov... Ak si chceš pomôcť sama, tak začni s urologynekologickou fyzioterapiou (napr. Kegelove cviky). Ak chceš diagnostiku, tak choď k obvodnému lekárovi pre výmenný lístok na urologickú alebo/aj gastro ambulanciu.
Alebo jednoducho choď ako samoplatca na vyšetrenie k inému gynekológovi, aby sa na to pozrel.

krasneleto
26. nov 2025

@leidin mas niekolko problemov naraz... v prvom rade odstranit tie vyrastky... spravia ti to v ramci jednodnovky... v druhom rade najst urogynekologicku aby posudila tvoj stav, moze sa jednat o prolaps posvy, pokles panvoveho dna, atd

anonym_fbd088
26. nov 2025

@leidin ja vám poviem jedno. Po pôrode pár tyzdnov sa mi spravila riedka stolica. Jediné šťastie že som bola doma, lebo by sa mi to stalo tam kde by som bola, bez môjho vedomého pričinenia.
Sedela som gauči , zabolelo má brucho hovorím si ej treba mi ísť kakať. Ako som sa postavila doslova celá tá naloz zo mňa vytiekla. Ja som sa posrala bez toho aby som o Tom vedela len som cítila ten teplý prud. Takže áno , anal tiež je spojený s poporodnym stavom. Ubehlo odvtedy 7 mesiacov a už sa nič také neopakovalo. Najhoršie je že keby som v obchode, u doktorky, v lekárni ( pár desiatok minút pred som tam bola) tak sa mi to stane tam. Plnou palbou. Toš môj príbeh som rada že som to zo seba mohla dostať 😃
PS: reba tieto problémy riešiť s lekármi. Ak sa len pýtaš či to má medzi sebou nejaký súvis tak áno, má.