Je možné, že sa stav BI-RADS 3 zhorší?
Dobrý deň, idem za vami z otázkou, ohľadne nálezu tzv. BI-RADS 3. Je tu niektorá, ktorá mala pri tomto náleze, po kontrole zhoršený stav? Resp. Horší nález, že to následne už museli nejak riešiť? Ja viem, treba myslieť pozitívne, ale človek rozmýšľa.... zachviľu odznie pol roka, čiže ma čaká kontrola. Som permanentne unavená, prsník ma bolieva... ale na bolesť som sa doktorke mojej sťažovala už skôr, ešte pred nálezom. Tak rozmýšľam, že či je reálne možné, ze sa môže niečo za pol roka zvrtnuť a zhoršiť. Poprípade ste tu niektorá, ktorej sa to za tú dobu ,,vstrebalo" ?? Alebo ako to nazvať. Ďakujem za prečítanie a za skúsenosti
@jj_anka ja som na to ani nemyslela, pri 2 deťoch (3 a 4) a ich množstvu problémoch ma nenapadlo sa nejak zaujímať alebo stresovať, nestíhala som, ale ako sa to blíži, už začínam byť nesvoja. Ďakujem za info. Skúsim nájsť tú diskusiu
Dcéra mala v októbri nález '2', na kontrole v januári už '3'. V marci podstúpila operáciu a dali sme to von. Tá potvora mala cez 4,5cm. Našťastie to bol fibroadenóm, no rástol naozaj rýchlo. Dva dni po operácii mala 17 rokov.
Ja som si to dala vybrať a mam pokoj
Ahoj, smiem sa spýtať, ako pokračujes?
Ja mam od júna tohto roku Birads 3 a o 2 týždne ma čaká preventívna mamografia. Mam dost strach. Ďakujem
ako ste dopadli prosim dnes mi dali do zaveru tiez BI-RADS3 a kontrolu o 6 mesiaco a teda som na pochybach conspravit
ako ste dopadli prosim dnes mi dali do zaveru tiez BI-RADS3 a kontrolu o 6 mesiaco a teda som na pochybach conspravit
@petronelak ja som si to vtedy dala vybrať a teraz mam ďalšie 2 nálezy, takže to budú len sledovať ci to rastie
@petronelak ja som si to vtedy dala vybrať a teraz mam ďalšie 2 nálezy, takže to budú len sledovať ci to rastie
@marhulka13 a mali ste BI-RADS3 ja mam ist na kontrolne sono o pol roka kedze som to oredtym nemala nemala to s cim porovnat povedala ze to vyzera byt adenoza ze skontrolujeme ompolmroka a uvidime ci sa bude len sledovat alebo co dalej tak hladam skusenosti ci sa mam bat
Ahoj, smiem sa spýtať, ako pokračujes?
Ja mam od júna tohto roku Birads 3 a o 2 týždne ma čaká preventívna mamografia. Mam dost strach. Ďakujem
@veklipo ako ste pokročili kludne mi napíšte aj do ip
Zatial dobre, aj kontrolne sono aj mmg potvrdila BIRADS-2. Lezia nepodozriveho typu, dobre ohranicena, bez zmien za 1/2 roka, dokonca aj cysta, co som mala, zmizla. Kontrola sono o rok, mmg o 2 roky.
Zatial dobre, aj kontrolne sono aj mmg potvrdila BIRADS-2. Lezia nepodozriveho typu, dobre ohranicena, bez zmien za 1/2 roka, dokonca aj cysta, co som mala, zmizla. Kontrola sono o rok, mmg o 2 roky.
@veklipo vy ste mali BiRads3 a po kontrole Vam dali bi-rads2 super ze Vam dobre dopadlo ja budem teraz pol roka v strese asi co bude 🫣
@marhulka13 a mali ste BI-RADS3 ja mam ist na kontrolne sono o pol roka kedze som to oredtym nemala nemala to s cim porovnat povedala ze to vyzera byt adenoza ze skontrolujeme ompolmroka a uvidime ci sa bude len sledovat alebo co dalej tak hladam skusenosti ci sa mam bat
@petronelak ano ja mam 3 a teraz mam kontroly každé 3 mesiace a este ma čaká mamo, lebo tento rok som mala už 40
@veklipo vy ste mali BiRads3 a po kontrole Vam dali bi-rads2 super ze Vam dobre dopadlo ja budem teraz pol roka v strese asi co bude 🫣
@petronelak ten stres poznám. Priznám sa, aj som pár noci preplakala. Držím palce!
@petronelak ano ja mam 3 a teraz mam kontroly každé 3 mesiace a este ma čaká mamo, lebo tento rok som mala už 40
@marhulka13 ja som bola praveze prevetivne na prvej mamo a potom hned sono mi spravila, ja si to nedokazem sama ano nahmatat ani ma nenapadlo ze budem mat nejaky nalezo preto som o to viac v soku a strachu nakolko mi ani nic poriadne nevysvstlili

Nedávno tu dávala mladá baba, že po pol roku bol nález zlý . Ja som sa po takomto náleze (tiež som mala čakať 6 mes.) objednala do mamologickej súkromnej ambulancie a tam mi doktor hneď urobil punkciu, že nebudeme čakať , keď to nevie vyhodnotiť . Nález môže byť skutočne po pol roku rôzny . Drž sa .