Je normálne krvácať pri hemeroidoch?
Ahojte zrejme mam hemeroid už som stým mala.problemy ale nie až takto , dva dni po sebe som mala tvrdú stolicu no a od včera večer už mimo stolice mi ide s konečníka jasná cervena krv po troche ale ide je to normálne? Ďakujem
Ale no. Ved konecnik je stiahnuty, krv ma svoju zrazanlivost. Nemoze ti preto ist krv 12 hodin. Aj ked len malicko. Ved si spomen, ked sa porezes na prste. Hemoroid sa ti podrazdil tvrdou stolicou, nie je to nic mimoriadne. Snaz sa upravit stravu, aby si mala makku stolicu a nepanikar.
@oli18 no práve že ide aj keď si utriem papierom a nie po stolici tak je krvavý
@oli18 no práve že ide aj keď si utriem papierom a nie po stolici tak je krvavý
@princezna211 tak ho mas vonkajsi, ale aj tak by nemal krvacat. Nepocula som to este, aby niekolko hodin krvacal. Mozno ti baby poradia.
ci to je normalne neviem, ale mam ten isty problem, od tehotenstva a porodu mam hemeroidy. Doposial nikdy nekrvacali ani som necitila dake bolesti len som vedela, ze tam su. Pred mesiacom sa mi ten hemeroid zrejme zapalil a zacal mi tiez krvacat. Citila som aj bolest a nepohodlie. Kupila som si krem v lekarni zabral velmi rychlo a odvtedy je pokoj. Ale al to casom budem musiet riesit s lekarom. Len sa mi do toho nechce
ci to je normalne neviem, ale mam ten isty problem, od tehotenstva a porodu mam hemeroidy. Doposial nikdy nekrvacali ani som necitila dake bolesti len som vedela, ze tam su. Pred mesiacom sa mi ten hemeroid zrejme zapalil a zacal mi tiez krvacat. Citila som aj bolest a nepohodlie. Kupila som si krem v lekarni zabral velmi rychlo a odvtedy je pokoj. Ale al to casom budem musiet riesit s lekarom. Len sa mi do toho nechce
@mirola prosim ta aký konkrétny krém si si kúpila ? Ja som v druhom tehu začala mať tiež problém s hemoroidmy, po pôrode sa to upravila a teraz už týždeň mám zase problém , mám jeden vonkajší ktorý mi spôsobuje bolesť na wc aj pri chôdzi, nesvrbi, nekrvaca….liečila som detralexom, dubovou kôrou, fine 6 .. po detralexe ma tak bolel žalúdok že som ho teraz prestala brat ale môj stav sa za týždeň ani trochu nezlepšil….
Áno, vonkajší hemeroid aj krváca. Ale nieže v kuse, len keď sa utries a máš bodky krvi na papieri.
@princezna211 mne takto sla krv, ked som mala trhlinu. Myslela som si, ze mam hemeroidy, no ale nakoniec to bola trhlina. Tiez som mala krv na papieri mimo stolice.
krvácanie neznamená iba prasknuté hemeroidy, vyššia pravdepodobnosť je fissura, teda trhlina, ktorú treba dať určite pozrieť k proktológovi, ale dávaj si pozor na akého natrafíš, ja som vyskúšala troch, až ten tretí mi reálne pomohol.
@princezna211 mne takto sla krv, ked som mala trhlinu. Myslela som si, ze mam hemeroidy, no ale nakoniec to bola trhlina. Tiez som mala krv na papieri mimo stolice.
@golfovalopticka ahoj mozem sa spytat co ti pomohlo na trhlinu?
krvácanie neznamená iba prasknuté hemeroidy, vyššia pravdepodobnosť je fissura, teda trhlina, ktorú treba dať určite pozrieť k proktológovi, ale dávaj si pozor na akého natrafíš, ja som vyskúšala troch, až ten tretí mi reálne pomohol.
@maria7777sedem ahoj mozem sa spytat co ti pomohlo na trhlinu?
@golfovalopticka ahoj mozem sa spytat co ti pomohlo na trhlinu?
@dominika2019 mne sa vracia, po tvrdej stolici. Co mi pomoze, tak su cipky hemagel procto, tie si davam 20 dni (max sa mozu 30) a potom si davam cipky proktis m, aby to bolo premastene a nevysusene.
Ked som bola u proktologa, tak mi odporucal dilataciu aj preventivne, co som teda skusala, ale na druhy den sa mi otvorila znova. Takze asi musim zacat mensim dilatatorom. Aj mi odporucil sedave kupele ale v studenej vode s repikom a solou. To si ale ja nerobim, lebo studene mi spusta zapal mocaku.
Vratila sa mi po pol roku po tvrdej stolici aj s krvou, teraz sa mi hoji dlhsie a puka mi tam nejaka prasklinka povrchova, napr. ked zle sedim a vyvijam moc tlak na tu stranu - normalne citim taku ostru chvilkovu bolest, ako pichnutie a po par minutach uz palivu bolest. No ale to mam bez krvi. Takze teraz s tym bojujem zas po tvrdej stolici a zvazujem, ze pojdem k tomu proktologovi, nech mi to pozrie. Ked som u neho bola, tak som ju mala zahojenu.
Musim si davat pozor na stravu, aby bola makka. Co si teda davam, ked ju mam takuto akutnu, je lactulosa. Akoze proktolog mi povedal, ze to mam dilatovat prave v tej akutnej faze, no ale kedze naposledy som si privodila znovu otvorenie, tak sa dost bojim. A este chcem vyskusat nejake cviky na uvolnenie panvoveho dna, ze to moze pomoct, aby aj ten konecnik nebol v takom krci.
Tak drzim palec, lebo bolest to je hnusna.
@maria7777sedem ahoj mozem sa spytat co ti pomohlo na trhlinu?
@dominika2019 ahoj, musím sa priznať že zákrok trval 10 minút a úplne bezbolestne, jeden štich vstrebateľný a hotovo, skopírovala som toto z webu, kde si to môžeš prečítať viac : Bohužiaľ, hojenie fistuly bez operácie nie je možné. je to PROCTOLOGY
Námestie 1 mája v BA 🙂

Ale no. Ved konecnik je stiahnuty, krv ma svoju zrazanlivost. Nemoze ti preto ist krv 12 hodin. Aj ked len malicko. Ved si spomen, ked sa porezes na prste. Hemoroid sa ti podrazdil tvrdou stolicou, nie je to nic mimoriadne. Snaz sa upravit stravu, aby si mala makku stolicu a nepanikar.