icon

Je normálne mať tráviace ťažkosti pred menštruáciou?

3. máj 2026

Ahojte. Dievčatá upokojte ma , že je to nornalne mať cca 4 dni pred menštruáciou trávenie KO. Mam 40 rokov a nikdy som to nemala no teraz sa to buď náhodné opakuje alebo to spôsobuje menzes. Neskutočné prelievanie v črevách, plynatosť, na záchod idem aj 7 krát denne ale vyslovene hnačku nemam. Čo zjem do pol hodiny idem . Niekedy nejdem celý deň alebo 2 a potom chodím celý deň. Bolesti nemam ak nerátam klasický podbruško pred kramami. Už som z toho zúfalá. Žalúdok ako na vode . Otravuje mi to život 🥹

anonym_db4233
3. máj 2026

@anonym_autor ahoj ja to mam tiez, nie si sama

anonym_1a6614
3. máj 2026

Aj ja mavam, tiez som 40plus.

sweet20
3. máj 2026

@anonym_autor ja toto mam asi od vzdy ked som mala menzes. V prvy den hnacky, zvracanie.. prvy den si musim v bruchu urobit taky zaklad rano, ze cierny caj, suchare , piskoty atd. A potom na obed tiez dietne. Na druhy den je to ok

autor
3. máj 2026
@anonym_1a6614

Aj ja mavam, tiez som 40plus.

@anonym_db4233
@anonym_1a6614 bože to je hrozne. Rozmýšľam či mam ist na vyšetrenie na gastro ale ozaj sa to deje pred menzesom tak či to nieje zbytočne. 😪

lilian183
3. máj 2026

@anonym_autor keď mám dosť menzes a prvé dni mám častejšie stolicu. . Mám to tak odkedy mávam menzes

autor
3. máj 2026
@lilian183

@anonym_autor keď mám dosť menzes a prvé dni mám častejšie stolicu. . Mám to tak odkedy mávam menzes

@lilian183 ja to mam tak že skoro po každom jedle idem na wc. Akoby tie čreva mali zvýšenú pohyblivosť. Aj prelievanie . Nadúvanie. Teraz to mam od štvrtka a este stale . Menzes mal byť vcera no mešká. Som zvedavá či sa to upravi ked dostanem. Zvykla som to mat prvy deň keď som dostala ale teraz uz druhý cyklus aj 4 dni pred.

simsalabim
3. máj 2026

Ano, nedavno som o tom videla dokumentarny program, mozu za to hormony, ktore uvolnuju nielen maternicu.

katka3588
4. máj 2026

@anonym_autor ahoj áno aj ja to mávam 4-5 dní pred menzesom,žalúdok na vode,nevoľnosť a preháňa ma,keď príde menzes prestane to. Mám 38 rokov 🤷‍♀️ a začalo mi to takto minulý rok z ničoho nič , v ten týždeň pred si dávam kyselinu listovú a C+Fe a je to trochu lepšie a som viacmenej na diéte resp.lahšie jedlá.

autor
5. máj 2026
@katka3588

@anonym_autor ahoj áno aj ja to mávam 4-5 dní pred menzesom,žalúdok na vode,nevoľnosť a preháňa ma,keď príde menzes prestane to. Mám 38 rokov 🤷‍♀️ a začalo mi to takto minulý rok z ničoho nič , v ten týždeň pred si dávam kyselinu listovú a C+Fe a je to trochu lepšie a som viacmenej na diéte resp.lahšie jedlá.

@katka3588 no to je strašné toto . Cítim sa akoby som prechlastala víkend. Dnes mam 2 den menzes a este stale zaludok nieje ok. Ja uz mam rôzne scenáre v hlave .

anonym_6c5ce2
6. máj 2026

je to úplne normálne ja tesne pred a počas prvých dní chodím na veľkú potrebu tak 10x denne. Hormóny sú mocné. K lekárovi by som neišla, načo. Prispôsob sa tomu.

katka3588
6. máj 2026
@anonym_autor

@katka3588 no to je strašné toto . Cítim sa akoby som prechlastala víkend. Dnes mam 2 den menzes a este stale zaludok nieje ok. Ja uz mam rôzne scenáre v hlave .

@anonym_autor áno poznám žalúdok na vode, preháňa ma stále, nechutí mi jesť. Proste tie hormóny sú silné no. Do toho ešte návaly + búšenie srdca no kombinácia ako lusk 🙄😂