Je potrebná depilácia pred kolonoskopiou?
Dobrý deň, čaká ma kolonoskopia. Chcela by som sa opýtať na skúsenosť ohľadom toho, či je lepšie dať si vydepilovať zadok (ritný otvor), prípadne celé intímne partie? Hanbím sa už teraz, to je jasné ale ako to bude lepšie? Vydepilovať či nechať tak a neriešiť? Poprosím len seriózne odpovede. Ďakujem.
Ak sa hanbis ze niesi oholena tak sa ohol. Nik sa Tam nepozera a celkovo im je to uplne jedno
Ja by som išla na zákrok úplne do hladka všade, ale preto, že som celý rok dohladka všade. Ak by som sa neholila, ako sa zrejme neholíš ty, tak by som s neholila ani kvôli návšteve lekára. Lekári ozaj neriešia takéto veci.
Normálne sa ohoľ žiletkou.. do rozkroku mi nikto nepozeral…
@andaluzia12 prepac, ze sa musim tak sprosto opytat ale riť si asi so žiletkou neoholim nie?
No ja som na kolono bola v takom stave, ako zvycajne. mala som oblecene vysetrovacie nohavicky s otvorom, lezala na boku, takze nemyslim, ze lekar mal priesor rozkrok nejako skumat.
@andaluzia12 prepac, ze sa musim tak sprosto opytat ale riť si asi so žiletkou neoholim nie?
@anonym_autor úplne bežne to robím ziletkou
Ano aj ziletkou
@anonym_autor lekarovi aj sestricke je to uplne jedno, zariad sa podla toho ako sa ty citis (chlapi si pred kolonoskopiou neholia nic, ziaden chlp vo vykonani vysetrenia nie je prekazkou)
Skor si zabezpec nejaku mast na zadok vystipany z toho ako to z teba vsetko pojde pri priprave.
Je to na tebe lekárovi je to jedno.
No ja som na kolono bola v takom stave, ako zvycajne. mala som oblecene vysetrovacie nohavicky s otvorom, lezala na boku, takze nemyslim, ze lekar mal priesor rozkrok nejako skumat.
@ivik4 @melanta @simsalabim dakujem za vase skusenosti, v to dufam, ze pri vysetreni to nebude nikto skumat ale predsa len, ten pocit je taky blby, hlavne kvoli tym chlpom a hygiene, jasne ze si dam zalezat na tom len neviem co je bezne a normalne u ostatnych
@andaluzia12 ja sa fest bojim, ze by som sa porezala so žiletkou na riti, ved tam si nevidim 🫣😩
Je to na tebe lekárovi je to jedno.
@viestta snaď im to je jedno aj keď ludia su vselijaki... ale ta pripomienka, ze chlapi si neholia nic je na mieste, to ma povzbudzuje 😅 aj ta mast je dobry napad, chcem sa pôstiť už dlhšie predtym tak verim, ze to nebude hrozne
@januska12323 no bodaj by to tak bolo...
@anonym_autor Holiť si análny otvor? No neviem... Ja som sa ani k urologovi neholim, keď som bol na preventívke a bolo dobré.
@viestta snaď im to je jedno aj keď ludia su vselijaki... ale ta pripomienka, ze chlapi si neholia nic je na mieste, to ma povzbudzuje 😅 aj ta mast je dobry napad, chcem sa pôstiť už dlhšie predtym tak verim, ze to nebude hrozne
@anonym_autor nie bodaj ono to tak naozaj je, lekár vidí za deň x zadkov a myslíš, že každému skúma koľko tam má chlpov kým sa mu začne pozerať dovnútra?
Bol som na rektoskopii, keď som mal 17 a akurát som sa cítil blbo, že mi doktorka nevedela trafiť do riti, čo som mal takú chlpatú hviezdu. Teraz to riešim normálne žiletkou.
Ale nemusíš sa tým vôbec zapodievať, ver mi, že lekári videli už rite chlpaté, oholené, holé, čierne, biele, zelené, fialové, trblietavé aj špinavé, rite žebrákov aj bohatých.
žena a chlpatá riť? 😨
Chod si nechať urobiť brazílsku depiláciu. Ale súhlasím, každému je to jedno, iba pre tvoj pocit
chlpatu hviezdu loool
@anonym_autor nemusíš sa nikde depilovat. Dôležitejšie je vnútorné očistenie, vygoogli si dietu pred kolonoskopiou, mama ju naposledy dodržiavala mesiac a doktorka jej povedala, že je prvýkrát úplne dobre vyprazdnena.
Chodim pravidelne na gastro a vidim ake je zlozenie pacientov cakajucich na vysetrenie a som si ista ze budes jedina s oholenym otvorom. Ale ak sa preto budes citit lepsie tak preco nie.
Ja som sa nikdy kvôli gynekológovi ani urológovi neholila a nikdy ma to ani nenapadlo to robiť. Načo?
žena a chlpatá riť? 😨
@anonym_6077e5 nie my sme z Marsu, my chlpy nikde nemáme. Však chlpov kde tu je aj tam nie zas brmbolce
Skôr si myslím že depilovanie by bolo horšie lebo podráždená pokožka
chlpatu hviezdu loool
@ljmmm Treba si z toho zrobiť trošku aj srandu. Nie je to príjemné vyšetrenie, ale nie je to zas ani také strašné. Keď sa kĺbi nepríjemné vyšetrenie s tým, že tam ukazuješ prakticky všetko, tak to niektorých ľudí zlomí, no vždy lepšie jak neliečena rakovina colonu.
Nemusis holit nic. Riadne vyumyvat, aby to nesmrdelo a to uplne staci (chlpky vedia totiz drzat pach, na to ich evolucne na tych miestach mame.).
Vies, co vsetko tam uz videli? Ziadne obavy. Vobec ich to nebude zaujimat, ze nie si oholena.
Btw. azijske narody (napr. Japonsko) preferuju vsetko krasne nahladko, dokonale vydepilovane. Ale tam dole musi byt poriadna dzungla. To je jedina vynimka na tele a pride im to nesmierne sexy. 🙂
@anonym_autor ak sa neholis, nerob to ani teraz.
Ja chodim oholena na vysetrenia.

Normálne sa ohoľ žiletkou.. do rozkroku mi nikto nepozeral…