icon

Je pravda, že sa v menopauze priberá?

25. aug 2023

Žienky 45+. Je to skutočne tak? Menopauzu ešte nemám, ale už teraz ma chytá panika. Dočítala som sa, že sa v menopauze rapídne priberá. Potom som si uvedomila, že všetky známe 45+ skutočne pribrali. 😭Ako ste na tom vy? Prosím len mi nepíšte všetky 50kg, ktoré ste mali takúto postavu celý život bez cvičenia. Zaujímajú ma skúsenosti žien, ktoré nevyhrali genetickú lotériu.

Strana
z2
bodka70
26. aug 2023

Tu ide o to, že v menopauze stracas estrogen a ten sa ukladá v tuku, čiže príliš svalnaté žena má ešte menej ženských hormónov potom. Pri tvojom type postavy potom môžeš dopadnúť, že budeš mať štíhlu postavu ale s pribratym pásom, budeš vyzerať menej zensky

autor
26. aug 2023

@bodka70 tiez sa tohto obavam. Ze ak nebudem makať, tak budem mohutna s bruchom :(

april171
26. aug 2023

@akvi ja detto. Celý život v pohode, štíhla bez väčšej námahy, tuk typicky ženský, okolo bokov. Teraz mám prvý krát v živote tuk na bruchu a okolo pása a neviem to dať dole. Takisto sa mi začala robiť celulitída, s ktorou som doteraz nemala problém. Pribrala som možno dve kilá, čiže nič vážne, ale sú presne na tom bruchu a okolo pása. Ja už som v post menopauze, takže už by to malo byť ustálené.
Avšak vlastne riešim dilemu, či má zmysel to dávať dole, lebo potom budem zas v tvári zostarnuta.
Čiže klasická dilema tvár či zadok. Ešte som sa nerozhodla 🤣

chiccco
26. aug 2023

Ano pribrala som uz 7 kg za 2 roky,aj ked sa stravujem uplne rovnako,velmi ma to deprimuje,idem si prečítať vase tipy co s tým.

matkahelka
26. aug 2023

v menopauze sa spomaluje metabolizmus, je to stara znama vec. vsetky zeny v mojom okoli, co boli cely zivot stihle po prechode pribrali. niektore len par kil- tie co si vyslovene jedlo odopieraju a ziju len na zelenine a rybach - a niektore 10-15kg - tie, ktore jedia normalne. moja svokra bola cely zivot ako palica k fazuli, pri 175cm vyske nemala ani 50kg, 60kg mala vzdy len pri porodoch a po 50-ke sa na nu kila kazdym rokom len lepili a lepili. teraz po 70 je uz vyslovene tucna. a to ma pohybu neurekom, az vela na svoj vek. stravu tiez ok.
ja s vahou bojujem cely svoj dospely zivot, odopieram si uz dobrych 10 rokov, aby som ako-tak vyzerala, cize ja v prechode budem ako hroch.

tenerifka
26. aug 2023

@matkahelka vobec to tak nemusi byt, zacni cvicit s cinkami, netreba kazdy deñ a netreba sa trapit vo fitku

matkahelka
26. aug 2023

@tenerifka 10 rokov intenzivne behavam a cvicim doma s vlastnou vahou.

tenerifka
26. aug 2023

@matkahelka tak si myslim, ze ty budes jedna z tych mala stastnych, ktorych priberanie nepostihne, ak teda budes pokracovat aj nadalej

matkahelka
26. aug 2023

@tenerifka prave naopak. mam genetiku na tucnotu snad 5 generacii dozadu. este do 30-ky to bolo ako-tak, po 30 jem uz striedmo a vela sa hybem, inak by som vyzerala hrozne. a teraz po 40-ke to je este horsie, cize v menopauze bud budem na vode a salate a nonstop cvicit, alebo budem tucna.

simsalabim
26. aug 2023

@matkahelka tohoto sa aj ja bojim 🙈 53r, menzes este pravidelny, ale posledny polrok priberam. A to napriek tomu, ze prave v lete mam ukazkovu stravu a vela pohybu. Je to dost deprimujuce. A ktovie, co bude, ked uz nebudem mat menzes.

eliska13
26. aug 2023

@matkahelka niečo asi robíš zle, keď 10 r behas, cvicis a nie si spokojná s váhou.Nejes moc málo?

@april171 pár kg Ti nespraví ochabnutu pleť a vrásky to stane aj tak, tak aspoň byť chudšia😂kilá pridávajú roky

chiccco
26. aug 2023

Baby a ked vas tu mam tak pekne pokope,tak co ešte okrem priberania vam spôsobuje menopauza,lebo u mna je to bolest hlavy denne,nenormálna únava,ja co som nikdy nevedela cez deň zaspať,tak cez víkend poobede zaspim ako batola,cez týždeň nie,ked chodím do práce,potom uz nemam čas si ľahnúť ale takto víkendy,doma niečo porobim,ja som unavená akoby som bola v bani...nachvilu si ľahnem a hned zaspim.

A to mi teda velmi berie energiu,aj by som chcela začať cvičiť,len ked ma boli hlava,ledva ruky a nohy dviham,jednoducho nevladzem...akože poviem vám nečakala som ze to bude az takto vyčerpávajúce obdobie.

april171
26. aug 2023

@eliska13 ja som stále štíhla, aj pri tých dvoch troch kilach naviac.
Vekom to všetko ochabuje, a tá super štíhlosť u starších ľudí spôsobuje, že pôsobia staršie než tí , čo majú napríklad 5 kg naviac. Jednoducho tá tvár je taká prepadnutá.

@chiccco u mňa sa zvýšila lenivosť, kedysi som prišla z roboty a makala ako fretka do večera. Teraz mávam dni, kedy urobím minimum a len sa tak poflakujem a vôbec nemám výčitky 🤣

chiccco
26. aug 2023

@april171 presne aj ja to tak mam 😀totálne som zlenivela.

akvi
26. aug 2023

@chiccco ja sa práveže cítim veľmi dobre, ale aj preto, že ja som posledné roky mala veľmi krátky cyklus a silný. Mala som anemiu, z toho som bola unavená. Teraz mi to už viac nechodí, ako chodí a nikdy som sa asi necitila lepšie, ak teda neberiem do úvahy vek do tej 25-ky. Jediné, čo ma trápi, teda okrem priberania, sú návaly tepla 🙄 Inak ak máš v poriadku krvný obraz a pod , tak sa práveže treba donútiť hýbať. Ja som zistila, že keď si dovolím tri dni hniť na gauči, všetko ma bolí, kĺby neviem rozhýbať a pod. Ale keď sa hýbem denne, cítim sa fakt veľmi dobre. Ja sa každý deň dokopem ísť aspoň na hodinovú prechádzku rýchlym krokom alebo si dám doma cvičenie, úplne jednoduché cviky, ako drepy, kliky, plank a pod. a idem minútu jeden cvik a tých 20 minút minimálne, niekedy keď sa mi chce, tak len si pridám ďalšiu sériu. A už vidím aj zlepšenie, dakedy som po 30 drepoch bola hotová, teraz ani necítim, že som dačo robila 😅😁

chiccco
26. aug 2023

@akvi super tak to ti závidím,ja sa chystám tiez začať cvičiť,ked tieto horúčavy pominú,lebo začínam mat problemy aj s chrbticou a su mi odporúčané cvičenia,tak uvidím ako to bude.

eliska13
26. aug 2023

@chiccco neboli ta hlava od chrbtice?moja zákaznícka sa sťažovala, že je veľmi nervózna, nespokojná, bolia ju kĺby, a zabúda slová zle sa vyjadruje nevie si spomenut, alebo zapamätať viac informacii

marlene
1. sep 2023

Meni sa telo a ano su zeny , ktore priberu. Ja napr. pravidelne sportujem, posilujem, snazim sa strazit stravu a prvy krat v zivote mam na bruchu a na pase jemnu pneumatiku, gyn. mi potvrdila, ze je to hormonalne. Vzdy som mala osi pas, ploche brucho - taka lata z boku a teraz vyzeram ako ked som bola tehotna v piatom mesiaci…ale zasa inak sa citim prvy krat v zivote v pohode - nejako som to akceptovala, ze uz sa blizim k 60 ke a nemam cas a ani sa mi nechce kazdy den travit 2 hodiny v posilovni.

marlene
1. sep 2023

Zalozila sommskupinu „Menopauza“ . Ak chcete poziadajte o clenstvo - je sukromna- mozno by sme si mohli vymienat skusenosti co nam pomaha a pod.

natalienka12
1. sep 2023

@marlene mozes ma pridat prosim?

76california
1. sep 2023

suhlasim - sportujem cely zivot, teraz sice este v menopauze nie som - ale cakam kazdu chvilu - to chudnutie slo donendavna velmi lahko, trochu intenzivnejsi trening a kila sli dole, v mojom pripade aj 2kg bolo vidno, teraz tie 2 kg nie a nie zhodit 😲

andrii
1. sep 2023

@marlene aj ja poprosím pridať do skupiny

chiccco
1. sep 2023

@marlene poprosim pridať

bodka70
2. sep 2023

@marlene , aj ja prosím pridanie

renin
2. sep 2023

No na mne pozorujem.že je to veru tak.Pohybu mám veľmi veĺa aj doma.aj v práci.ale pribrala som 5 kg a to jem rovnako.

la_dolce_vita
2. sep 2023

@marlene aj ja prosim pridat

Strana
z2