icon

Je to iba stres?

levandulova111
7. feb 2022

Ahojte. Za posledné týždne som tu prehľadala snáď všetky diskusie v podobnom duchu. Aj ujo gugl sa snažil pomôcť, ale nejak sa nepodarilo.
Ide o to, že v decembri minulého roka, vlastne tri týždne pred vianocami, mi zomrel nečakane ocino... Scéna ako z filmu, policajti, nakoľko naši sú rozvedení a býval sám v podnájme. Mestskí policajti, hasiči, štátni policajti, rzp-cka, vyvalenie dverí, ocino mŕtvy na posteli, 8,5 hodiny sme čakali pro mŕtvom tele kým poverení dokončia všetky úkony, ďalšie takmer 3 hodiny na výsluchu na polícii... Viete si predstaviť tie šoky, od vtedy deficit spánku, riešenie všetkých záležitostí... Proste stresy, lebo aj sviatky, nový rok... V januári mi prišiel menzes, ale keď sa nezameriame na hygienu, tak by mi na deň stačili dve vložky (samozrejme menila som kvôli hygiene častejšie), tak to bolo aj na druhý deň, menzes však bol ešte slabší. A na tretí deň akokeby uťalo, skončil hneď po zobudení. Na piaty deň iba slabý ružový výtok a od vtedy nič...

levandulova111
autor
7. feb 2022

@levandulova111 ďalej mi nechcelo písať, dopíšem v komentári.
Pripisovala som to stresu, ale potom to začalo časté cikanie, aj každú pol hodinu, únava, bolesti v podbrušku, bolestivé prsia, ako pri ovulacii. Tehotenstvo som zamietla, nakoľko si môj chlap dáva sakra pozor, tak som sa zľakla gynekologických problémov, pretože ani sliznica, aspoň som si nevšimla ako inokedy, neodchádzala počas tých 2 dní... Po asi 2 týždňoch tie "príznaky" prestali na nejaké tri dni, a potom to znovu začalo... V posledných dňoch ma sem tam reže v ľavom vaječníku, ale jeden deň viac, druhý deň takmer vôbec... Cikať chodím ale stále.. Dnes mi prišla mrcha, a je klasická, akú mávam, no tej sliznice akokeby sa nechcelo, ráno bol kúsok a od vtedy nič, akurát že divné pocity v bruchu, priberám na váhe, uvidím ako dlho mi mrcha bude trvať, či klasických 5 dní, alebo znovu bude kratšia... Sfarbenie je skôr tmavé, nie je to číra krv..... Ide o to, že som hľadala aj príznaky cysty, ale mimo menzesu nekrvácam, ani len nešpiním a cystu som už mala a bolo to iné.. hľadala som aj polycystické vaječníky, ale ani tam mi veľa veci nesedelo... Aj štítnu žľazu som zavrhla, našla som aj endometriózu, ale ani to mi nesedí... Proste už si neviem rady a chcela som vedieť, či to niektorá z vás už mala a bolo to niečo konkrétne, alebo sa mení po 30tke telo (mám 32), alebo to je ozaj iba následok stresu??? Doktorke bohužiaľ sa nemôžem dostať, nakoľko mi to teraz naozaj nevychádza...

lyci
7. feb 2022

@levandulova111 a spravila si si tehotensky test?

levandulova111
autor
7. feb 2022

Áno, niekoľko počas celej doby, ale negatívne boli... Dnes mi tá mrcha prišla načas, ako aj minulý mesiac, odsledujem jej konzistenciu a trvanie... Doktorke samozrejme pôjdem, ale kedy, to je otázne, pretože mám naozaj zložitú situáciu momentálne 😣

mamina1419
7. feb 2022

@levandulova111 kúp si tehotensky test. Ak bude negatívny tak to môže byť zo stredu . Veľa takých deti po svete behá , ktorých otcovia si dávali sakra pozor.

lyci
7. feb 2022

@levandulova111 moze byt kludne stres. mne umrela mama v juli a odvtedy mam velmi slabu MS. tiez som to viackrat googlila a kludne moze zzo stresu aj vynechat. a tiez sa sledujem a akoby som mavala ovu priznaky aj 2-3x za mesiac, ale nebolievaju ma prsia. chrbat, podbrusko a zmena hlienu ano

levandulova111
autor
7. feb 2022

My spolu v podstate aj málo spíme kvôli času, možno 3-4 razy za mesiac... A dve deti už mám, tretie zomrelo týždeň pred pôrodom, a vždy mi mrcha neprišla, čiže teraz mi tehotenstvo ani na um nepríde... Stres... Rozmýšľala som, že skôr následky, musela som sa zaradiť do "normálneho" života... Ale ten vaječník ma znepokojuje... Dokonca od včera veľmi výrazne cítim mlieko, v káve, v palácinkách, vo všetkom...
Napísala som sem, lebo rada čítam diskusie na koníkovi, je tu mnoho žien, ktoré vedia poradiť... ❤️

panelacikova
7. feb 2022

@levandulova111 no a bola si na gynekológii vôbec?

levandulova111
autor
7. feb 2022

@lyci ja som práveže bola prekvapená, že ešte včera pred mrchou som mala priesvitný hlien, nebolo ho veľa, ale po utretí na papieri bol... A pritom od ovu až po mrchu mávam biely, hustý... Teraz bol priesvitný, ako keby ovu hlien, ale bolo ho málo...
Ja mám toho druhu mrchu od ocinovej smrti, ale necítim, že by bola nejaká silná... Tmavšia krv, kríze mi idú ale odpadnúť, už posledné asi 4 týždne, dnes po práci extrémne... Prsia bolia, bradavky citlivé, pichanie v ľavom vaječníku nie pravidelné, únava niekedy až extrémna... A podbruško nafúknuté pomaly ako v 5 mesiaci... V podstate od toho decembra sa mi nafúklo raz toľko.... Posledný tehu test som si robila v piatok, 3 dní pred dnešnou mrchou a nič....

levandulova111
autor
7. feb 2022

@panelacikova nie nebola som, momentálna situácia mi to nedovoľuje, a to ma hnevá, lebo sa bojím, toto som nemala ani po synovej smrti a že po smrti dieťaťa je stres sakrametský 😣
Chodím pravidelne na prehliadky, nič nezanedbávam, ale teraz sa najbližšie dostanem ku gynekologičke až za nejaké dva týždne, ak budem mať šťastie 😔

panelacikova
7. feb 2022

@levandulova111 tak vieš.... môže to byť čokoľvek. ty sa tu opýtaš a dostaneš podľa mňa 10 možno i viac rôznych odpovedí. to ti asi nepomôže :( ideálne je navštíviť lekára, aby vylúčil rôzne prípadné ochorenia či poruchy. taktiež môže ísť o nejaké problémy spojené s močením (obličky apod.)....

levandulova111
autor
7. feb 2022

@panelacikova aj to mi napadlo, že problémy s kovovými cestami, ale okrem toho častého, ozaj častého močenia (vydržím tak hodinu maximálne neísť), nemám nič, ani rezanie, bolesti pri močení, ani po močení, ani štípanie, nič.... Ako dieťa som chodila na nefrológiu kvôli refluxu pravej obličky, ale do puberty sa mi to upravilo, vyrástla som z toho a od 14.rokov mám pokoj, dvakrát do dnešného dňa od tých 14. mi robili sono obličiek, ale boli čisté, bolesť ktorú som vtedy mala v pravom boku bola zo žlčníka a to sú tiež už roky...

levandulova111
autor
7. feb 2022

Pardón, močovými, nie kovovými.. autokorekcia....
No a znovu môžem napísať, že keby nebola potrebná hygiena, na dnes by mi zas stačili dve vložky... Na vložke žiadne kúsky ako pred tým nebádam... Ani po utretí... Keď sa utriem, tak je to už bledo červené a akokeby priesvitný hlien.... Vložka vyzerá ako keby mi už končili 🙈

panelacikova
7. feb 2022

no určite navštív lekára... cez monitor ťa nevyšetrí nikto. a už vôbec nie "odborníčky" z MK :(

levandulova111
autor
7. feb 2022

@panelacikova doktorke samozrejme volať budem, len bohužiaľ, skôr ako za nejaké 2 týždne sa k nej nedostanem 😔 preto som to skúsila tu, čítavam diskusie a som milo prekvapená z niektorých reakcií, ako niektoré ženy pochopia, dokážu aj poradiť, alebo zistiť... ❤️ Viem, že cez monitor to nejde, ale skúsila som, ak niekto má podobné skúsenosti, veď predsa len niekedy motyka vystrelí 🙂

llucciaa
7. feb 2022

stres je veľmi zlý pán, dokáže podvedome nenormálne veci, čiže kľudne by som povedala, že to môže byť z toho, keď je psychika na tom zle, tak aj problémy sa nabaľujú, ale teda skús toto obdobie nejako prežiť, všetko v živote sa deje pre niečo a vieš ako sa hovorí, že ten hore nám naloží len toľko koľko zvládneme, tak držím palčeky aby bolo lepšie a aby za tým nebolo nič nejako vážne

levandulova111
autor
7. feb 2022

@llucciaa ďakujem veľmi pekne 🙏 tiež dúfam, že za tým nebude nič vážne, aj keď u nás je napríklad rakovina už takmer na dennom poriadku (babka z maminej strany a jej mama, babka z otcovej strany a jej mama, mojej maminy sestra gyn. problémy -vzali jej celé "vnútro", nedávno moja sesternica gyn. problémy + operácia, strýkovia, atď.), Ale na to nemyslím vôbec, nepripúšťam si to, mám len 32 😣
Na preventívky chodím stále, aj keď je "ozaj" problém.... Teraz som však zo všetkého fakt na dne...... Toto som proste nemala pri žiadnej vážnej životnej situácii....

levandulova111
autor
7. feb 2022

Baby? A ešte jedna vec ma zaujíma... Bola som 3x tehu, pri prvorodenej kŕčok neviem, ani pri treťom netuším (nenapadlo mi to)... Ale pri druhorodenom som pár dní po meškaní a pred tým, ako som si spravila test, mala neskutočne vysoko, nemohla som si ho dosiahnuť a bol ako špička nosa...
Áno, veľa žien na diskusiách odsúdilo samovysetrovanie, ale je to ozaj dobré, keďže medzi preventívnymi prehliadkami je až rok, za tú dobu sa môže všetko zmeniť...
No a ja som ho včera, deň pred mrchou mala vysoko, nemohla ho dosiahnuť, ale bol akokeby rozmočený keď sa mi to podarilo.. pritom pred mrchou som ho mávala nízko a otvorený na špičku prsta, podľa toho som vedela, že mrcha príde....... Teraz v sprche som ho mala opäť úplne vysoko, ale už je tvrdý, uzavretý, akokeby ozaj špička nosa, nechápem to.... Záleží od fázy dňa?

levandulova111
autor
7. feb 2022

Len jedno viem, že moja gyn mi vždy zatlačila brucho smerom dole a prst mi pchala až neviem kam, ruku fakt silno tlačila dovnútra, aby ma prehmatala.... Pri každom tehu

levandulova111
autor
8. feb 2022

Tak baby, privolala som si to, celé týždne som sa nevedela ani len dopátrať príčiny a večer pred spaním sa mi to riadne pustilo, vložka síce slabá, ale keď sadnem na wc, hotovo, texaský masaker 🙄 brucho chvalabohu nebolí, cítim nepohodu, ale žiadne kŕče, ako kedysi... Dnes je druhý deň mrchy, ale už mám pocit, akoby to na tom wc zo mňa všetko vyšlo včera večer a dnes ráno, cítim akoby mala už skončiť, taký pocit "prázdnoty" mám v podbrušku... Stres je naozaj zlý pán 😣 len som naozaj mala obavy, keďže ani po smrti malého som nemala takéto problémy a to mi trvalo týždne, kým som začala ako tak fungovať s deťmi a kým som sa konečne odhodlala ísť trochu von medzi ľudí....

levandulova111
autor
10. feb 2022

Tak baby, test je negatívny a mrcha zas len dva dni, v pondelok a v utorok, aj to znovu slabšia... V stredu ráno len dočistenie a odvtedy nič.. viete, k doktorke nemôžem ísť skôr kvôli tomu, že hľadám novú. Moja, ku ktorej chodím od svojich 15., začala pacientky zanedbávať, začala byť odmeraná, na otázky ledva odpovie a keď robí vyšetrenie, vytery a tak, žena potom špiní aj dva dni... 🙄🙄🙄 Šlaktrafi ma už z toho všetkého.. a zas som pribrala kilo za posledné dva-tri týždne aj napriek tomu, že už moc ani nejedávam.... Už som z toho chorá 🙈