icon

Je vhodné chodiť do sauny počas menštruácie?

16. okt 2025

Ahojte môže sa chodiť do sauny počas menštruácie? Bol by to 3. Deň Ms

minenkaa
16. okt 2025

Ano prečo nie

anonym_7e2c37
16. okt 2025

@anonym_autor Ak sa cítiš komfortne, tak podľa mňa asi to je vhodné .Nebola som ešte keď som mala ms.

autor
16. okt 2025
@minenkaa

Ano prečo nie

@minenkaa neveim 😄nikdy som počas ms nebola tak neveim ako iný.

minenkaa
16. okt 2025
@anonym_autor

@minenkaa neveim 😄nikdy som počas ms nebola tak neveim ako iný.

@anonym_autor tak chod a uvidíš

natalka13
16. okt 2025

Do verejnej? Nie
A pozor sauna horuca voda... zosilnuju krvacanie

autor
16. okt 2025
@natalka13

Do verejnej? Nie
A pozor sauna horuca voda... zosilnuju krvacanie

@natalka13 pravidelne sa kupem vo vriacej vode a krvácanie sa mi nikdy nezhoršilo

anonym_78fdd1
16. okt 2025

Ja som bola a všetko super

natalka13
16. okt 2025
@anonym_autor

@natalka13 pravidelne sa kupem vo vriacej vode a krvácanie sa mi nikdy nezhoršilo

@anonym_autor a to preco sa kupes v horucej vode pocas menzesu?

autor
16. okt 2025
@natalka13

@anonym_autor a to preco sa kupes v horucej vode pocas menzesu?

@natalka13 a prečo nie? 😄

ovaaa
16. okt 2025

Mňa by to ani nenapadlo a ani by som sa necítila komfortne.

autor
16. okt 2025
@ovaaa

Mňa by to ani nenapadlo a ani by som sa necítila komfortne.

@ovaaa tak mne to napadlo v suvise ako regenerácia po cvičení

mane01
16. okt 2025

@anonym_autor chodievam, je to na tebe, ako sa ty citis…

malaopicka
16. okt 2025

No neviem ako by som tam šla, keďže do sauny sa chodí nahý. Iba, ak ti nevadí šnúrka medzi nohami, že bude trčať. Mne ako prísediacemu by to bolo nechutné.

minenkaa
16. okt 2025
@malaopicka

No neviem ako by som tam šla, keďže do sauny sa chodí nahý. Iba, ak ti nevadí šnúrka medzi nohami, že bude trčať. Mne ako prísediacemu by to bolo nechutné.

@malaopicka možno ma doma

autor
16. okt 2025
@malaopicka

@malaopicka ja chodím vždy v plachte 😄

mizoko
16. okt 2025
@anonym_autor

@natalka13 a prečo nie? 😄

@anonym_autor kúpanie počas MS sa neodporúča. A už vôbec nie v teplej vode kvôli možnému zápalu. Tak mi to bolo povedane. Nevravím že je to pravda.
Podľa mňa je dosť nechutné kúpať sa vo vode do ktorej krvacam ale ok 🙂 každého vec.

mondolina
16. okt 2025
@malaopicka

@mizoko
prečo by sa mala kúpať vo vode do ktorej krváca? tampón, kalíšok? nič?
@malaopicka
ty sedíš v saune s roztiahnutými nohami? ja sedím na plachte a intímne partie mám zakryté.

autor
16. okt 2025
@mizoko

@anonym_autor kúpanie počas MS sa neodporúča. A už vôbec nie v teplej vode kvôli možnému zápalu. Tak mi to bolo povedane. Nevravím že je to pravda.
Podľa mňa je dosť nechutné kúpať sa vo vode do ktorej krvacam ale ok 🙂 každého vec.

@mizoko ms mám slabú, vo vode nemám ani kvapku 😄 a zápal som za 20 rokov nedostala 😀

mizoko
16. okt 2025
@anonym_autor

@mizoko ms mám slabú, vo vode nemám ani kvapku 😄 a zápal som za 20 rokov nedostala 😀

@anonym_autor vravím že tak mi to bolo povedané,či je to pravda netuším 🙂 ja osobne sa počas MS nekupem lebo mi to príde nevhodné 😜 ale to som ja. Niekomu to nevadí. Každý má iné preferencie. Ja mám ale všeobecne radšej sprchovanie 🙂

mizoko
16. okt 2025
@mondolina

@mizoko
@malaopicka
ty sedíš v saune s roztiahnutými nohami? ja sedím na plachte a intímne partie mám zakryté.

@mondolina ja hovorím o kúpaní sa doma vo vani. Osobne preferujem sprchovanie 🙂 počas MS ale aj mimo. Každého osobná vec. A nie každá žena si môže dať tampón alebo kalisok. Sú také čo niečo také neznesú.

natalka13
16. okt 2025

Ja mam saunu doma a cez ms som nechodila nikdy. Zas ten 1tyzden vynechania nehra rolu.

yoginka231
16. okt 2025

Uplne v pohode. Mne to praveze pomaha na bolesti v podbrusku, skvele to uvolni. Nikdy sa mi nič nestalo že by ušlo alebo taketo, ludia to uplne v pohode beru a keby aj nie, tak čo je ich do toho. Je to uplne normalna čast mesiaca a v poriadku je to.

malaopicka
16. okt 2025
@mondolina

@mizoko
@malaopicka

@minenkaa tak to sa hádam nemusí potom pýtať, tam nech si ide ako chce
@anonym_autor plachtu máš mat pod zadkom a nohami, nie na tele a do párnej sauny ideš úplne holá. Ale chápem, nie každý pozná pravidlá.
@mondolina Do parnej sauny ideš bez plachty, nechcelo by sa mi kontrolovať či náhodou kdesi čosi nevykúka. Ale veď kľudne choď ako chceš. Ja hovorím, že by mi to bolo nepríjemné. Tebe nemusí.

anonym_ab6922
16. okt 2025
@natalka13

Ja mam saunu doma a cez ms som nechodila nikdy. Zas ten 1tyzden vynechania nehra rolu.

@natalka13 to snáď nemyslíš vážne 😅 takto na MK sa prísť chváliť , že máš saunu doma, čo chváliť, vymýšľať si, že máš vôbec saunu
Tfuj, že ťa hanba nefacká 😆🤸
(Irónia)
Aj ja sa tu chodievam chváliť, nie pravdu napísať

autor
16. okt 2025
@malaopicka

@minenkaa tak to sa hádam nemusí potom pýtať, tam nech si ide ako chce
@anonym_autor plachtu máš mat pod zadkom a nohami, nie na tele a do párnej sauny ideš úplne holá. Ale chápem, nie každý pozná pravidlá.
@mondolina Do parnej sauny ideš bez plachty, nechcelo by sa mi kontrolovať či náhodou kdesi čosi nevykúka. Ale veď kľudne choď ako chceš. Ja hovorím, že by mi to bolo nepríjemné. Tebe nemusí.

@malaopicka ja do parnej ale nechodim, len do suchej a pravidla poznám neboj

anonym_a10be7
16. okt 2025

Nepíšeš, či používaš tampóny, kalíšok atď. Neviem si fakt predstaviť ísť do sauny s plachtou bez tampónu, ale aj mimo toho by som do verejnej sauny počas MS nešla. Tie plachty sú celé od potu. Človek sa spotí, vylúči zo seba ,,odpad" zostane to na mieste kam si sadajú ďalši. Fakt nestojím o infekciu. Nevydržíš pár dní bez? A k tomu kúpaniu aj doma vo vani platí to isté. Si spotená, máš na sebe xy kozmetických produktov, prach z celeho dňa. Je tam riziko infekcie. Ale každý si za svoje zdravie zodpovedá sám.

oliolijanka
17. okt 2025

Ja som zamladi v saune odpadla. Teda po osprchovani v studenej vode po horucej saune.
Nebolo to nic prijemne tresnut kolenami do keramickej dlazby a potom sa naholo vyvalovat na mokrej podlahe, kym ma jeden chlap taku nahatu pozbieral a odniesol na lehatko.
Ked som sa prebrala musela som utekat na wc a tam sa zo mna vylialo liter krvi a aj voda sa zo mna liala(zozadu😇)...hektolitre vody...😀
Neskor som ratala a bol to regulerny prvy den mojej pravidelnej ms.
Predtym ani potom sa mi to uz nestalo. Do sauny chodim casto, ale pocas ms to uz neriskujem.

Iny pribeh... minule sa saunujeme v zmiesanej verejnej saune, ja zababusena do plachty(s tou cudnostou to prehanam🙈), ostatni tak normalne holi alebo zakryti. Vosla ca.styridsiatnicka komplet bez nicoho, vysmiata, suverenna, hlasno sa pozravila, takze vsetci sme na nu pozerali, ze co chce a teda nedalo sa nevsimnut si, ze jej odtial do polky stehien visi snurka.
Nemala ziadnu hanbu, kym sa ulozila ukazala vsetko spredu, zozadu, zdola aj zhora😀
Nebolo to nic neprijemne, dokonca som ju obdivovala, ze aku ma sebadoveru a uvedomila som si, ze musim popracovat na svojej sebalaske🙂

autor
17. okt 2025
@anonym_a10be7

Nepíšeš, či používaš tampóny, kalíšok atď. Neviem si fakt predstaviť ísť do sauny s plachtou bez tampónu, ale aj mimo toho by som do verejnej sauny počas MS nešla. Tie plachty sú celé od potu. Človek sa spotí, vylúči zo seba ,,odpad" zostane to na mieste kam si sadajú ďalši. Fakt nestojím o infekciu. Nevydržíš pár dní bez? A k tomu kúpaniu aj doma vo vani platí to isté. Si spotená, máš na sebe xy kozmetických produktov, prach z celeho dňa. Je tam riziko infekcie. Ale každý si za svoje zdravie zodpovedá sám.

@anonym_a10be7 normálne používam tampóny a doma keď som tak vložky. Plachtu si vždy beriem svoju z domu 🙂

kaca222
17. okt 2025

Áno, normálne chodím do sauny aj bazénov keď mám MS. Dám si tampón, akurát si ho castejsie mením. Tam dotyčná ktorá ako prísediaca kontroluje trčiace šnúrky medzi nohami asi nemá nič lepšie na práci 😃
V saune sme väčšinou nahí

krasnavila
4. nov 2025

Nie