Jednorazové špinenie po utretí

ket22
9. okt 2022

Ahojte baby .Stredu som bola na pohot,lebo ma vyľakalo jednorazové spinenie teda ani nie spinenie ale po utreti ruzove na papiery ..len raz ..U dr vserko Ok srdiecko bilo som 7+5 .Povedala ze to mohla byt cievka,lebo nevidela na pohot ani kvapku krvi.Uzivam aj lieky na riedenie ,ze mozno aj s toho..Vcera sa to stalo znovu ..jednorazovo po utreti ..Neviem ci mam ist znovu na pohotovost alebo je to naozaj normalne takto ked toho neni vela a len raz…Som s toho zufala a bojim da Mam aj obdobie ako keby som mala zostať ms .Mali ste to niektorá podobne ?dakujem za kazdu odpoved .

nika_val
9. okt 2022

@ket22 mala som jeden krat jednorazove špinenie presne ako ty opisuješ iba po utreti na papiery bledučkove ružove na druhy den pohotovosť a už zle 😥 takže za mňa radšej choď kludne aj 100krat na pohotovost zbytočnw

ket22
autor
9. okt 2022

@nika_val ja som praveze hned sla a bolo v poriadku vsetko ..Tak neviem ci tam mam zas po 3 dnoch ist alebo uz pockam na zajtra na svoju dr ..Odvtedy nic ani bolesti nemam ani nic .

majamat
9. okt 2022

@ket22 tazko povedat, ci to neico znamena,a lebo nie. moze a nemiusi.
bola som tehu 2x a 1x som mala spinenie, najskor ruzove, neskor hnede, potom aj cerstva krv. bola to praksnuta cieva a dcera ma uz 11r.
2x som sice nemala spinenie,a le kvaku krví an toaletaku a bol to zamlknuty potrat, o 2 dni sa rozbiehal, to som uz bola v nemocke.

su pritazujuce faktory, ktore aj v zdravom tehu toto jednoducho mozu sposobit, je to gynekologicke vysetrenie, pohlavny styk. sliznica maternice je vlemi prekrvena moze sa trosku porusit a jemne krvacat. tehu dalej moze prebiehat uplne ok.
potom aj leiky ako Fraxiparine toto tiez mozu sposobit, tieto liy znizuju zrazanlivost krvi a teda pri lahkom poraneni sliznice by za naormlanych okolnosti takto jemne krvacanie nenastalo, lebo krv sa zrazi,a le pri liekoch na riedenie sa zrazi neskor, medzitym trosku krvaca, co sa prejavi,

potom moze byt krvacanie pri rizikovom tehu. ci uz zacinajuci potrat, alebo nedostatok neitkoryhc hormonov, alebo prasknuta cievka v maternici a vytovrenie hematomu.

ak ta dr skontrolovali a nevidia problem, tak zostava len dufat, ze to bude nieco z tej prvej skupiny, ktoru som popisala.

a v tehu mozu byt bolesti v podbrusku, podobne menstruacnym boeslestiam. pokial nei su nejake extremne, ej to ok, ak by sa vlemi zosilili, tak to moze byt zacinajuci potrat.

drzim palce.

ket22
autor
9. okt 2022

@majamat Dakujem pekne bolesti nemam ziadne .Budem dúfať ze to nebude nic zle pisala som aj mojej dr a ze sa mam zajtra zastaviť.Mam obdobie kedy by som mala mat aj MS tak ,ze to moze byt aj s toho ..na pohot povedali ,prvy krat ,ze prasknutia cievka alebo naozaj s liekov co uzivam a picham ..Budem sa modlit nech je to dobre 🙏🍀pekny den vam prajem

majamat
9. okt 2022

@ket22 urcite je velka sanca, ze to bude ok. a je fajn, ked sa das zajtra skontrolovat.

ket22
autor
9. okt 2022

@majamat ja by som sla aj dnes ,ale naozaj nemam nic tak pockam do zajtra .Dakujem za podporu !🙂

nika_val
9. okt 2022

@ket22 držím palce nech je to okej 😊
Ja som bola prvy krat tehu moc som nevedela o tom, internet pisal oboje verzie tak som sa rozhofla počkať bolo to v noci, vravim si že ved rano pojdem určite.. takže preto ten nazor že radšej 100krat zbytočne isť ako raz a neskoro
Ale ak nemaš bolesti tak dufam s tebou že to bude všetko dobré 🍀😊

ket22
autor
9. okt 2022

@nika_val nemam ziadne bolesti ..Ale urcite keby sa mi nieco nezdalo pojdem aj dnes .To ja zas nebudem len tak cakat .Dakujem 🍀🙏

lienka.7
9. okt 2022

@ket22 kup si ascorutin. Pri prvom tehu ma to trápilo tiez. Mas jemne cievky, praskajú. Raz uvidis špinenie, potom zase nie a potom zase ano.
Doktorka mi vtedy povedala ze pokial neuvidím jasne krv, iba špinenie, nemam sa znepokojovať.
Hlavne klud a nenervuj sa (viem ze sa mi to ľahko povie, ale je to fakt).
Drzim ti palce🍀

ket22
autor
9. okt 2022

@lienka.7 ascorutin som si preventívne dala na obed .Ono to nebolo hnede ale podla mna take svetlo ruzove ,ale urcite to nebolo cervene ani jasno cervene .Mam aj foto ale to sem urcite nebduem pridávať jedine ak by vam nevadilo do súkromnej spravy .Aj mne moja odpisala ze sa mam upokojiť a zajtra prist . Velmi sa bojim kedze som v minulosti 2krat potratila..Ale odvtedy ubehlo vela casu som po laparoskopi maternica ok vsetko ok akurat ze neemam vajickovody a toto tehotenstvo je s IVF prve .Tak dufam ze ked embryo bolo výbornej kvality ,ze to je naozaj len ta cievka 🙏🙏🙏Ved zajtra budem múdrejšia .

lienka.7
9. okt 2022

@ket22 poslite pokojne, nevadí 😊
Ja vás chapem, tiez som mala nervy doslova vzdy ked som sla na WC 😔 1 den špinenie, potom 2-3 dni ok, a potom z ničoho nič zase 😔 len nic tym nezmenite...
Skúste si niecim inym zabaviť myseľ, upokojiť sa... co ja viem sadnúť na terasu v deke a prečítať si knižku ( to ma len tak v rýchlosti napadlo, ak je to možné 🙃).
A inak, žiadne horúce kúpele si nedávajte...

dominikak4
9. okt 2022

@ket22 Ahoj, tiež si pichám Clexan na riedenie krvi a tiež sa mi toto stáva, cca každé 3-4 dni mám po utretí mám takto krv (hnedú, ružovú) a potom to prejde. Stáva sa to hlavne večer a takmer vždy keď som s malým synom vonku, utekám za ním, zdvíham ho atď, proste po námame. Tiež som bola na pohotovosti sa všetko bolo ok, tak už to neriešim, ale vždy sa zľaknem a bojím sa. Mne lekárka povedala, že pri riedení krvi sa toto stávať môže, že pokiaľ je to hnedé, ružové, len občas a trochu tak si to nemusím všímať.

ket22
autor
9. okt 2022

@dominikak4 Dakujem za vašu povzbudzujúcu odpovec.Ano bolo to vecer ked som sla na wc .Snazim sa mat klidovy režim ale bola som viac na nohách vcera ..Zas nechcem stale len lezat .Nerobim nic take podla mna …Aj ja sa zľaknem ,zajtra uvidim dufajme ze bude vsetko v poriadku .Stalo sa mi to v stredu a vcera .V stredu som vlastne bola aj na tej pohot a bolo vsetko Ok.Bábätko krasne narástlo za 5 dni co som bola u svojej na prehliadke .🍀Ja mam kombináciu injekci aj liekov na riedenie.
A vy ste v ktorom tyzdni ?

dominikak4
9. okt 2022

Ak Vám môžem poradiť, nenechajte do seba tak často vŕtať, ani to nie je dobré. Chápem Váš strach, ale treba sa upokojiť. Máte aj nejaký Utrogestan alebo iný progesterón? Mne ho lekárka nasadila keď som tam bola so špinením, aj pri synovi som takto špinila a tiež som mala Clexan a dnes má 21 mesiacov, tiež mi dali ešte Utrogestan v prvý trimester. Ak tam predsa len pôjdete, tak sa na to spýtajte, či ho nepredpíše.

dominikak4
9. okt 2022

ja som v 8tt a špiním od nejakého 5 tt, aj pri synovi som to mala takto a potom to z ničoho nič prešlo okolo 13tt. Vraj sa do cca 15-16 tt tvorí placenta a prepojenia medzi ňou a maternicou a pri tom praskajú cievky, no a tým, že máte nariedenú krv, tak sa to takto prejavuje. Ja sa upokojujem týmto. Vy môžete mať aspoň ten kľudový režim, ja ťažko pri malom dieťati, takže ja sa to snažím neprežívať moc. Lieky čo mi mohli dať mi už dali, už je to buď - alebo, takže dúfam, že to bude ok. Pri synovi som bola stále na pohotovosti ako taký blázon až mi lekár povedal, že to že do mňa stále takto vŕtajú tiež nie je dobré....Zvážte si to.

ket22
autor
9. okt 2022

@dominikak4 progesterone uzivam od zaciatku rano a vecer 🙂ANO viem ze nieje dobre casto ked sa vŕtajú..Zajtra ale pojdem aj tak som mala mat stvrtok sono .Tak to sme skoro narovnako ja zajtra zacinam 8tt.A ani si neviete prestavit ako ste ma upokojili vašou správou .Moc si to vážim .Presne aj mne na pohot povedali ,ze je to asi tymi liekmi na riedenie.Nemozem sa takto vzdy stresovat aj ked je to tazke ,ale dufam ze bude zajtra vsetko v poriadku a ak bude tak nebudem takto panikáriť ak sa to este zopakuje .

dominikak4
9. okt 2022

@ket22 Som rada, že som mohla pomôcť, držím Vám palce, dajte vedieť ako ste dopadli.

ket22
autor
9. okt 2022

@dominikak4 urcite dam vediet .❤️dakujem