Kedy sa život vracia do normálu po hysterektómii?
Dobrý deň,
rada by som sa opýtala žien, ktoré sú po radikálnej hysterektómii. Mali ste nejaké ťažkosti, čo sa týka močenia, so stolicou, alebo občasné krvácanie, prípadne ružový výtok? Som mesiac po operácii, následne preliečená ATB, po zapálenom vaječníku a stále niečo okolo toho. Dokedy to zvykne pretrvávať? Kedy ste začali žienky normálne žiť a fungovať? Ďakujem za normálne odpovede....🙂
nemala som ziadne problemy, vsetko v pohode
@melanta Ani ja som nič nemala po operácii, komplikácie prišli po 3 týždňoch, dostala som horúčky, nafúklo ma a príšerné bolesti brucha som mala. Na kontrole mi povedali, že buď hospitalizácia ale keďže to bol dlhší čas po operácii, ambulatne ma liečili ATB a zistili zápal vaječníka. Zápal sa stiahol, ale ja stále mám problémy s vyprázdnením a už sa mi druhýkrát stalo poldňové špinenie ( ružové, červené), vyslovene nejde o krvácanie ale špinenie. Som už zúfalá. Absolvovala som 4 gyn. operácie a všetko čo existuje, nakoniec aj tak šlo všetko von, ostali mi jedine vaječníky.
@birika to je super...🙂
@melanta prajem veľa veľa zdravíčka, bojujem s podobným niečím......ale zatiaľ bez onko......tfuj tfuj, poklopem.....
Ďakujem, vybojovala som to, aspoň dúfam. Držím palce, nech ťa onko liečba obíde a nech je to v poriadku. Neviem čo poradiť. Možno konzultácia s iným gynekológom, ktorý aj operuje. Či nedošlo k poškodeniu močáku alebo či neurobili niečo, čo ti spôsobuje dané problémy.
@melanta Držím Ti palce silno veľmi, je to zákerná choroba. Ďakujem za ochotu a odpovede....🙂

Nemala som žiadne komplikácie. Ja som po operácii absolvovala hneď onkoliečbu, tá bola masaker. Ale po hysterektómii som nemala ani výtok, ani problémy s močením/stolicou, ani zápaly, proste nič.
Mala si problémy aj predtým časté zápaly a podobne? Žeby si bola citlivejšia na časté zápaly, pomalšie hojenie. V nemocnici ti čo na to povedali?