Kedy ste prvýkrát navštívili gynekologičku?
Ahojte zaujima má v akom veku ste išli prvý krát, viem že záleží aj natom či bol nejaký problém alebo podobne len má zaujima taký priemerný vek. Väčšinou počujem že v 18treba ist na druhej strane počujem že vôbec to tak nieje môže sa aj neskôr pokial nemáš žiadny problém neni dôvod ist’
isla som asi v 17tke (dostala som menzes) - mne sa inac zda teraz ked mlade baby dospievaju skor ci neist skor - ale detskych gynekologov je tak zalostne malo...
Asi v 15 - potrebovala som sa uliat zo skoly 😂
19
Ja asi v 18tich, keď som si chcela dať predpísať antikoncepciu
15-16 tak nejako
22
Tak hlavne ani nemusíš vedieť, že máš problém. Poznám baby, čo šli aj pred 18, lebo niečo im našli, niektoré museli ísť na operácie, niektoré brať lieky a byť sledované. Radšej skôr ako neskoro a ľutovať. Raz za rok nikoho nezabije ísť sa ukázať. Práve naopak, môže zachrániť život.
Neni dôvod íst ? A prečo sa to asi tak volá preventívna prehliadka ? Vždy je dôvod ísť, minimálne raz ročne, pre pocit, že som nič nezanedbala... To, že navonok nemá žena žiadny gynekologický problém, neznamená, že to tak aj je ... Ja chodím od 18 tky pravidelne. Všetko bolo v poriadku až do minulého roka a to sa nič nezmenilo - menštruácia, ovulácia pravidelná a tak si som si nemyslela, žeby som mala mať nejaký problém a zrazu som potrebovala urgentnú operáciu
v 15 som si išla dať predpísať antikoncepciu, vtedy sa to dalo aj bez súhlasu a vedomia rodičov 🤷
Asi v 15, mala som zdravotné problémy
V 17tich. Proste preventívna prehliadka. Ale moja babka mala rakovinu prsníka a aj krčka maternice, takže ohľadom týchto veci som mala povedomie, že treba chodiť na prehliadky. Od 18 určite. Lekár rozhodne, čo a ako bude kontrolovať, brat vzorky. To je rutina ako zubár, nerozmysam či ísť, proste sa objednám, idem a hotovo.
V 15 tich.Prvykrat s mamou a potom som chodila už sama.Viem,že ako 16 ročná som si dala predpísať antikoncepciu
Ked som mala 17
Ja som mala 15
V 17. A názor, že pokiaľ nie je žiadny problém - mnohé problémy nerobia žiadne problémy. Mňa zachránila pravidelná ročná preventívka, ale keď som sa liečila a ležala v NOU, žasla som nad príbehmi, koľko žien zomrie iba preto, že roky nechodia na preventívky. Rakovina väčšinou nebolí.
V 17 tich
V 15, isla som sama. Nepotrebovala som ziaden doprovod.
V 19 kvôli predpísaniu antikoncepcie.
26 tehotna, dovtedy nejako nebol dovod
V 18, ked som zacala mat pravidelnu sexualny zivot, chcela som vediet, ci som ok plus predpisat antikoncepciu
V 15 mala som cystu
Mna mama zobrala asi v 12 rokoch, lebo som mala bolesti pri kazdej menštruácii. Dr ma poslala na sono brucha, nic tam nebolo, tak mi predpísala nejake kvapky. Potom som zacala chodit asi az od 20 rokov, ked som zacala sexuálne zit a chcela som hormonálnu antikoncepciu. Na preventivky som chodila vzdy a aj chodim.
@nikha2809 bohužiaľ toto bolo s babkou to iste len ju to zobralo do 2-3 mesiacov
18 rokov
Ja som to nejak odkladala az do cca 21rokov, odvtedy vsak pravidelne rok co rok.
Od 16 pravidelne kazdy rok
Tiez som nebola skor ako v 18tke 🙂 Ak by som mala nejaky problem, tak by som istotne sla, ale kedze sa nic nedialo, tak som nemala dovod to riesit vobec skor. A vlastne ani neviem, ci je to nejak treba. 😀