Klystír po pôrode
Ahojte pred 4dnami som rodila epiduralkou, moc som tlacila do zadku a vysla mi zlata zila.
No uz druhy den mi nejde na velku😢😢 prehanadla,cipky,absolutne nic mi nepomaha slivkove kompoty pijem moc aj jem temutu stravu polievky mliecne nic take co by som nemohla na stolicu...
Chytaju ma zimnice velke az neviem chodit a moc ma picha v bruchu... ked idem na wc proste nejde to iba trochu krvi😢😢 dnes som uzila detralex ale cakat tyzden aj viac na stolicu ved zachvilku ani chodit nebudem...
Na klistir sa da objednat alebo vyslovene pohotovost?
😢😢..
Opat neviem vstat bolesti hlavy zima...
Dakujem vam za odpovede🙏🏼
Ja som síce epidural nemala, ale so stolicou presne toto iste. Pri tlačení mi tiež vyšla zlatá žila. Prvýkrát som bola na veľkej na 5.ty deň. Bolesť ako druhý pôrod 🙄 napravilo sa to po takmer 2 mesiacoch. Mala som čapíky, krém, upravenú stravu a aj tak to trvalo... A pri prvých dvoch nič.
Ja som prve týždne fungovala len na polievke a day up kapsickach (ovocie, cereálie, jogurt)
A kolko si teda nemala stolicu? 2 dni? To by ti nemalo sposobovat take problemy ako pises. Keby 5 dni tak poviem ze dobre, ale 2 dni a obrovske bolesti a zimnica.. skor aby to nebolo nieco ine.
@cherry_cherry prosim vas ja pisem o 4roch dnoch tieto zimnice mam naozaj vy viete lepsie ako ja? Kokos extrem
@babyprinc bolesti hlavy a zimnice som mala so zapaleneho mliekovodu. Bola si u lekarky skontrolovat? Ak ano a robila sono a vsetko ok, tak to moc silis. Ja mavam stolicu niekedy raz za 7 dni. Nemusi mat kazdy hned a duplom, ak robilu aj klystir pri porode- to trva niekedy, "dokym sa nazbiera"..
@luccija Ja nevravim ze to mam z toho, opisujem moj stav.... Presne 4den som nebola na wc nejde to pisem tu ze kakam krv no a jest asi jem lebo kojim a pisala som tiez ze som pouzila aj cipky treba citat s porozumenim..
Mne nikdy nepomohol v zivote cipok mozno preto nie ani teraz.. vcera som nehala ucinkovat 30minut vykakala som iba krv
Ja som nebola 7 dni...muz mi kupil šaraticu 😉,zvyšok si domyslite 🙂....ja odporučam jedine toto
@babyprinc ty kokos, sa ukludni, vsak, co som ti take napisala? Sa ta normalne pytam, ze kolko nemozes ist na wc. Pises, ze si pred 4 dnami rodila a teraz uz druhy den nemozes ist na wc, tak som pochopila, ze 2 dni si nemala stolicu. Co mi pride kratko na priznaky ake popisujes, preto som ti pisala, ze ci to nemoze byt z niecoho ineho (napriklad nejaky kus placenty, co ostal v maternici a nevsimli si ho a robi sa ti zapal)... nemusis hned reagovat agresivne. Nikde som nespochybnovala, ze mas zimnice a bolesti.
@babyprinc Vieš, nechcem spochybňovať tvoje problémy, ale memôže to byť proste viac psychika? ... Lebo áno, 4 dní je viac, ale ... Predpokladám, že pred pôrodom si sa vyprázdnila - čipky, alebo klistir prípadne počas samotného porodu pri tlačení. Čiže vtedy si bola pravdepodobne úplne vyprazdnena. Treba si uvedomiť, že tvoje telo po pôrode potrebuje omnoho viac energie spracovať, aby sa dalo dokopy, čiže veľa z jedla premení na energiu. A keď prijímaš prevažne polievky, jogurty, výživu, tak je možné, že proste ešte nemas v čreve toľko zvyškov, aby sa to nazbieralo a pohlo.
Zimnicu môžeš mať z rôznych dôvodov - taktiež z vyčerpania, ak neprijmas plnohodnotnú stravu, rovnako aj pichanie v bruchu môže mať veľa príčin.
Neveim, ako určite ti meradlom to podceňovať, ale myslím si, že ak si bola pri pôrode vyprazdnena, tak po 4 dňoch kasovitej stravy je možné, že neides na WC.
Každopádne verím, že sa ti to podarí nejako zvládnuť. Ak to tak cítiš, tak skús ísť na pohotovosť, aby si bola kludnejsia.
kup si tinkturu z dubovej kory, je najlepsia na zlatu zilu. Ja mam aj domacu tinkturu s tou stacilo potriet raz a bolo dobre
Ahoj, a skusila si lactulozu?taku sladku vodu urcenu nato aby si sa vyprazdnila...u nas v porodnici to davaju ak ti nejde uskutocnit velka potreba...
@babyprinc nás sa všetkých pýtali rodila som druhý krát naposledy pred 4 mesiacmi.. Keby sme nemali stolicu domov nás nepustia.. A ultrazvuk ani u nás nerobia to aj u nás až po 600nedeli.. To som bola prekvapená lebo sestra rodila v BA a im predtým nez isch púšťali domov robili ultrazvuk.. Moc ti teda neporadím ale zavolaj bud svojmu gynekológovi alebo do nemocnice kde si rodila... Držím palčeky ✊✊
@babyprinc Ahoj ja som rodila spinalom, ale tiež bojujem so zlatou zilou....takže ťa úplne chápem...ja som ju mala až tak von že ani chodiť som nemohla ani sedieť krvácalo to....detralex som mala a stop hemeroidom ten krém...
Ešte stále to nemám zahojene , keď máš doma vaňu rob si sedavé kúpele, ja mám kút doma...tak som nerobila ale vraj to veľmi pomáha....inak teplá sprcha mi vždy pomohla , vločky, a veľa vlákniny.
Je mi ľúto čo prezivas viem že je to bolestive aj nepríjemné

Ja som to mala podobe pri oboch detoch. Na velku som sla az na 4ty den. Ked uz som mala naozaj plne creva, islo to pomalicky.