Kondylómy a ich liečba

gagirl
30. jún 2013

Ahojte kocky.chcem sa s vami poradit co je najlepsia liecba na kondylomy,ktore ste ich mali,co vam najviac pomohlo a zabralo?dakujem za rady

mamusa007
30. jún 2013

Osobne nemám s takýmto niečím skúsenosť, ani nepoznám niekoho, kto by mal takýto problém, ale čosi som si o tom prečítala.... Naj je laserová liečba.
Ak už más takýto problém, treba ho čím skor vyriesiť 😎 .

aristka
30. jún 2013

kondylomy sú vírusového pôvodu tam nie je dobré vymyšlať,nejaké babské recepty,lebo si to roznesieš,len si to sa vypáliť laserom a tým zničíš aj vírus

latvia
30. jún 2013

@gagirl kondylomy sa najcastejsie vypaluju, bud laserom, alebo klasicky sa odpalia na operacnej sale.robi sa to v celkovej narkoze, nakolko je to dost bolestive, kedze je to na citlivom mieste.existuje na to aj masticka, na predpis, teraz z hlavy nazov neviem, ale gynekologovia to poznaju. s mastickou to trva ovela dlhsie, ale vraj zabera. skus sa opytat svojho gyn.a treba brat aj nieco podporne na imunitu, zvacsa sa objavia pri znizenej imunite.

latvia
30. jún 2013

https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/snazilky-tehulky-a-kondylomy-hrozi-mi-rakovina/
tu tiez nieco pisu babay, a su tu este temy o kondylomoch v tehotenstve....v podstate rady a riesenia su tie iste..

gagirl
autor
30. jún 2013

@mamusa007 ..uz som si o tom nieco citala aj ja....len som chcela vediet co nato najviac zabera..dakujem pekne za radu

gagirl
autor
30. jún 2013

@aristka dakujem pekne za radu..ja som zatial pouzivala len wartec co mi predpisal gynekolkog..ale po case sa mi to vratilo..tak skusim ten laser..aj ked ja to mam este dost male ale mam toho viac..tak neviem ci sa daju aj tak vypalovat..

gagirl
autor
30. jún 2013

@latvia dakujem za odpoved...ano..masticku som pouzivala aj ja,Wartec od gynekologa..ale zasa sa mi to vratilo..tak sa poradim s mojim gynekologom ..ale ked sa bude dat dam si to odstranit laserom..len to je to ze to ma aj moj manzel..tak sa musime liecit obaja...ja mam asi aj imunitu slabu veru..bravala sim uz nejake pripravky..ale budem musiet asi znova..najviac ma trapi to ze sa pokusame aj o babatko..tak dufam ze to nebude vadit..

drobcek26l
30. jún 2013

@gagirl ja som mala pred pôrodom dva také menšie, bola som s tým na kožnom, tam mi to opichal nejakou látkou a normálne nejako zoškrabol a bol pokoj. Vôbec to nebolelo. Lenže do pôrodu som si našla ešte jeden a keď som išla rodiť, lekár mi povedal, že sa mám rozhodnúť ale on by ma najradšej odrodil Cisárskym rezom, lebo pri prirodzenom pôrode sa tým vraj môže nakaziť bábätko. No nakoniec sa malý v brušku neozýval tak musel ísť cisárskym tak či tak.

aristka
30. jún 2013

@drobcek26l takto sa to robiť nemá ,má sato odpáliť ,lebo je to vírusového pôvodu a takto ako ti to spravila kožná ti to môže ešte rozniesť...

gagirl
autor
30. jún 2013

@drobcek26l ahoj..aha..pojdem sa poradit teda aj gynekologi mojmu aj na kozne..co mi odporucia..dakujem..

drobcek26l
1. júl 2013

@aristka Robil mi to primár kožného, ale on to najskôr niečím spálil a potom zoškrabol, hovoril mi aj o iných metódach, no bohužiaľ tie sa v tehotenstve robiť nedali. Ale ja som bola spokojná aj s týmto.

bijan
1. júl 2013

Ahoj,treba to odstrániť a nie mastičkou.V tehotenstve a hlavne pri pôrode môžeš nakaziť bábätko.Celkom rýchlo sa to vie rozrásť všade,som prekvapená,že ti gyn.nepovedal.Ale hlavu hore,je to riešiteľné a potom šups na bábätko 😀 .Zatiaľ by som s tým počkala a samozrejme aj partner by mal ísť k lekárovi 😒

gagirl
autor
3. júl 2013

@drobcek26l ahoj..aha..ja som bola dnes u gynekolkoga ..pozrel to..a hned mi predpisal wartec..raz som ho uz mala..on vravel ze laser a vypalit mi neodporuca vraj to moc boli tak neviem..a este mi spomenul ci sa nechcem dat zaockovat ..

gagirl
autor
3. júl 2013

@bijan ahoj..moj gynekolkog mi na to prave masicku predpisal..wartec..uz raz mi ho dal..tak uvidime..potom mi to zmizlo po nom..ale zasa sa mi to vratilo..ale aj moj manzel ma bradavice..doteraz nevedel ze to su to..myslel ze nejake kozne vyrastky..ja som ho poslala nech ide s tym k urologovi..a su to tiez kondylomy..tak pojde s tym na kozne..mne moj dr.odporucil ci sa nechcem dat zaockovat proti hpv..teraz urcite nie ked chcem byt tehotna..to su tri vakciny..uvidime co bude..

drobcek26l
3. júl 2013

@gagirl Aj mne radila gynekologička dať sa zaočkovať a ja som sa na to spýtala aj primára na kožnom aj po pôrode v nemocnici a ich názory boli také, že keď už človek má raz HPV, tak vraj už očkovanie je zbytočné a že na gynekológii ti to nepovedia, lebo im idú za to peniaze, ale že očkovanie slúži ako prevencia a nie ako liečba keď už je človek chorý. Píšem len to čo mi povedali.

gagirl
autor
3. júl 2013

@drobcek26l jasne..chapem..aj ja som citala niekde ze ked to uz niekto ma v tele ze uz je ockovanie zbytocne..ja som sa na to pytala mojho gynekologa a on vravel ze zeny co sa dali zaockovat boli spokojne ..ze mozno jeden pripad co sa im to vratilo..aspon tak som ho pochopila..takze neviem..ale druha vec je ze jedna vakcina stoji 100 eur..a terba si dat pichnut ..takze pekne 300 eur..a ked to este ani nepomoze tak super..A ty si uz v pohode?uz sa ti to nevracia?-

drobcek26l
4. júl 2013

@gagirl ja som mala po pôrode ešte jeden, ale ten mi úplne sám zmizol a odvtedy mám pokoj, musím si zaklopať.

dixinka5
5. júl 2013

@gagirl Ahoj ak máš konylomy chod za gynekologom je na to mastička vartec ak ti ta nezaberie tak na odstranenie bud laserom alebo dusikom alebo chyrurgycky .... virusu sa už nikdy nezbavš môžu sa ti tieto kondylomi vratiť kedykolvek zas príčina nieje veľmi známa ...ale pokiaľ sa objavuju pravidelne tak jedine vakcina silgard ktora je na rakovinu krcka maternice tak zabranuje aj prejavovaniu tohto virusu ..... Ja tieto kondylomy mam bohuzial pocas tehotenstva, kôli tomu rodim aj sekciou. Hlavne prestan pouzivať žiletku ktoru používaš najlepšie je ked mas tie kondylomy si na tych miestach ani neholit inak si ich rozširiš ešte viac.

gagirl
autor
5. júl 2013

@dixinka5 dakujem pekne za radu..uz som bola u mojho gynekologa..raz som uz mala ten wartec..pomohl..ale potom sa zasa vratili..teraz mam skor perianalne kondylomy..je to dost neprijemne..Tento tyzden som zacala zasa s wartecom..tak uvidim co to spravi..ak nezaberie dam si ich asi vypalit..neviem co je lepsie ci laserom alebo dusikom..vraj to dost boli..U nas to ma ale aj moj manzel..on to ide tioez teraz riesit u kozneho..ja som to dostala asi od neho...sme len dost kratko manzelia..Mna sa tiez moj gynek.pyatl teraz ci sa nechcem dat zaockovat..je to sice dost drahe..cca 300 eur vsetky tri injekcie,ale ja teraz riesim ze checme mat babatko tak teraz si to nechcem dat pichnut..myslei ze maju tioto kondylomy vplyv na otehotnenie?ale su riziko pri tehotenste?

dixinka5
7. júl 2013

Tak ja som tieto kondylomy dostala počas tehotenstva môj partner ich nemá inak vplyv na tehotenstvo žiaden skôr ide o pôrod musim rodiť sekciou, teda aspoň moja pôrodnička to doporučila a liečbu začnem až po. Inak som bola v 27. týždni aj na ich odstránenie chyrurgicky bola som v celkovej narkóze kôli tehotenstvu takže to nebolelo ale potom sa to hojilo asi mesiac ale čo som počula najčastejšie doporučujú dusíkom záleží od toho kde a v akom množstve sa nachádzajú .... Pokiaľ nemusíš očkovať sa nedávaj radšej posilňuj imunitu vitamínmi a skúste čo vám doporučí lekár. Neviem či to ma vplyv na otehotnenie myslím že nie ale skôr sa stane že budeš mať tie kondylomi počas celého tehotenstva vtedy je ta imunita u ženy oslabená omnoho viac ale radšej sa porad s gynekologom.

gagirl
autor
14. júl 2013

@dixinka5 dakujem za rady..snad to bude vsetko dobre..zajtra ide manzel na kozne s tym..a ja sa liecim wartecom..tak uvidime..maj sa pekne..ahoj🙂

elamala
27. júl 2013

kondylomy sa odstranuju laserom,zial sa roznasaju,treba si dat pozor ....nakukni,tu je link.. www.chirkoz.sk

mpravda
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanagarelova
28. nov 2019

@gagirl boli aj také spokojne na druhom svete po tom očkovaní v Dánsku sa im to peknevymklo veľa poškodených žien. HPV MA KAŽDÝ v tele je to herpetickym vírus ako každý iný herpetickym napríklad kiahne ja som sa dozvedela od imunuloga, že mám vysoké protilatky proti herpetickym vírusom lebo som prekonala kiahne v detstve. HPV JE BIZNIS posledných 20rokov dovtedy toľko kampaní a blbovin nebolo a ľudia to mali. Treba pozorovať len zmeny na krčku a podporovať imunitný systém.

elizabeta56
10. dec 2020

Bohužiaľ aj mňa táto potvora potrápila a dokonca v tehotenstve. Do pôrodu som absolvovala len ošetrenia dusíkom, ktoré ale takmer vôbec nepomáhali, iba výsev ako tak udržiavali. Až tri mesiace po pôrode som si na tomto fóre prečítala jednu radu ohľadom užívania doplnkov stravy, ktoré zvyšujú virálnu imunitu a môžem teda povedať, že som to vyskúšala...už som nemala čo stratiť. Kúpila som si Reishi a začala užívať. Po niekoľkých dňoch užívania sa mi kondylómy začali zmenšovať a po troch týždňoch užívania po nich nebola ani stopa 🙂 takže tento doplnok vrelo odporúčam všetkým, ktorý už si nevedia rady. Trochu ma mrzí, že osobu, ktorá tu zvyšovanie virálnej imunity spomínala, niektorí užívatelia fóra poslali do hája, lebo vďaka dotyčnému som ja svoj problém vyriešila.

bigdream
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabeta56
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabeta56
7. apr 2021

@bigdream Ahoj, jasné, toto užívam ja: REISHIA 800 mg EXtractum 120 tob a môžem povedať, že už pol roka mám úplne pokoj, teraz si ju dávam už len každý 2. až 3. deň...pomaly vysádzam a uvidím 🙂

bigdream
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bigdream
Autor odpoveď zmazal
Zobraz