Konizácia krčka
Ahojte chcela by som sa vas opytat ktora zena tu uz mate za sebou konizaciu? Nasla som len stare clanky kde baby komentovali ake to bolo..mna caka uz teraz vo stvrtok a cim dalej tym mam vadsi strach..som 10 mesiacov po porode ked mi robili prvy krat stery tak som mala pap 3 lahky predrakovinovy stav od vtedy sa mi to nezmenilo ani sa to nehorsi ani nelepsi po 3 cytologickych vysetreniach ma poslal na konizaciu co mam od toho cakat?
Zajtra sa chystam k doktorovi ani mne sa nezda normalne ze dva tyzdne aj 4 dni vkuse krvacam a plus pred tym tyzden spinenie ja som si myslela ze tym spinenim to konci no nestalo sa tak..a na menzes sa necitim necitim ani krize ani prsia ani podbrusko nic ma neboli len to stale tece ☹
@denisa172 : moja sestra nebola na konizacii a mala s tym problem v celom tehotenstve, stale sa jej skracoval krcok, bola aj v nemocnici dost dlho, takze sa dost bojim, lebo to mam aj v rodine, ale viem, ze sa to da zvladnut. Dakujem, ze si napisala 🙂 zelam vela zdravia aj tebe aj babätku
@lulu_2323 mne sa zda.ze ja som po koˆzacii spinila 14dni. a to bolo ok. daj si vit k. inak mne tu konizaviu robili bez hpv a ani spm nemala poz cytologiu.vzdy negativna a z histologie mi vyslo len keatoza.co je nejake supinatenie koze....je to individualne kto kolko spini.ja som ozaj tue dva tyzdne
Dievcata ja som prelezala no stop cele tehotenstvo v nemocnici viac ako 6mes. Uspesne. Krcok bol velmi kratky aj so serklazou. Drzim palce!
@gabriella7 a od kt tyzdna si lezala?kedy ti namerali kratky krcok?
@ciernypes: Rodiť cisárskym kvôli hpv? Tam nie je žiaden racionálny dôvod. Hpv má obrovské percento rodiacich žien, najčastejšie vymizne práve po pôrode. Po konizácii rodia ženy cisárskym rezom najčastejšie kvôli zjazvenému krčku, ktorý sa dobre pri pôrode neotvára, nie kvôli samotnému vírusu - ten samotný dieťaťu neškodí - dobre to napísal Mudr. Masák (prednosta gynek. kliniky Onkolog. ústavu sv. Alžbety) "hpv tu je už stovky rokov, naše matky sa narodili matkám s hpv, my sme sa narodili matkám s hpv a sme zdraví..."
Ja som sa dala zaočkovať, hpv to síce nelieči, ale bráni to opätovnej reinfekcii, vakcína je proti najrizikovejším typom 16, 18 a proti nízkorizikovým typom, ktoré spôsobujú genitálne bradavice teda hpv 6 a 11. Aj keď už niekto mal sex neznamená to hneď, že má hpv - nemusel sa hneď nakaziť (aj keď väčšina ľudí to dostane už pri prvom sexe) alebo sa toho jednoducho jeho imunita zbavila (trvá to 1 až 2 roky, muži sa toho zbavujú ešte rýchlejšie, pol roka - rok), takže sa môže stať, že aj žena, ktorá má 25 a je sexuálne aktívna nemá hpv, u tej sa oplatí očkovať. V Austrálii je horná veková hranica pre očkovanie 45 rokov.

@scorpionflower1 ahoj, v roku 2014 a 2015 som absolvovala konizacie. Krčok mam teraz 24 mm, dost krátky. Ale tehotenstvo je zatiaľ v poriadku, neotváram sa, krčok drží. Ale samozrejme ze je to individuálne. Chvíľu som ležala v nemocnici a boli tam ženy, ktoré mali mäkký krčok a tam sa uz riešili rôzne zákroky. Ale treba myslieť pozitívne a držím palce 🙂