icon

Konizácia krčka

lulu_2323
5. júl 2016

Ahojte chcela by som sa vas opytat ktora zena tu uz mate za sebou konizaciu? Nasla som len stare clanky kde baby komentovali ake to bolo..mna caka uz teraz vo stvrtok a cim dalej tym mam vadsi strach..som 10 mesiacov po porode ked mi robili prvy krat stery tak som mala pap 3 lahky predrakovinovy stav od vtedy sa mi to nezmenilo ani sa to nehorsi ani nelepsi po 3 cytologickych vysetreniach ma poslal na konizaciu co mam od toho cakat?

Strana
z3
denisa172
31. júl 2016

@scorpionflower1 ahoj, v roku 2014 a 2015 som absolvovala konizacie. Krčok mam teraz 24 mm, dost krátky. Ale tehotenstvo je zatiaľ v poriadku, neotváram sa, krčok drží. Ale samozrejme ze je to individuálne. Chvíľu som ležala v nemocnici a boli tam ženy, ktoré mali mäkký krčok a tam sa uz riešili rôzne zákroky. Ale treba myslieť pozitívne a držím palce 🙂

denisa172
31. júl 2016

@lulu_2323 podla mna treba ist do nemocnice, lebo sa ti možno uvoľnili spoje po operácii, ja som po konizacie nekrvacala vôbec, iba dva dni špinenie.

lulu_2323
autor
31. júl 2016

Zajtra sa chystam k doktorovi ani mne sa nezda normalne ze dva tyzdne aj 4 dni vkuse krvacam a plus pred tym tyzden spinenie ja som si myslela ze tym spinenim to konci no nestalo sa tak..a na menzes sa necitim necitim ani krize ani prsia ani podbrusko nic ma neboli len to stale tece ☹

gaaaa
31. júl 2016

@lulu_2323 aj ja som tak dlho krvácala,ale strašne.už som mala aj po menzese a ešte asi 2-3 týždne.chceli ma nechať v nemocke,ale ja som nechcela a zistili,že mi praskol vo vnutri steh a z tej strany mi to tieklo.chod s tým radšej k dr.pre istotu nech si kľudnejšia.Držím palce 🙂

scorpionflower1
31. júl 2016

@denisa172 : moja sestra nebola na konizacii a mala s tym problem v celom tehotenstve, stale sa jej skracoval krcok, bola aj v nemocnici dost dlho, takze sa dost bojim, lebo to mam aj v rodine, ale viem, ze sa to da zvladnut. Dakujem, ze si napisala 🙂 zelam vela zdravia aj tebe aj babätku

ciernypes
2. aug 2016

@lulu_2323 ajoj neboj sa.nie je to narocny zakrok. dolezite je mesiacc po nemat pohl styk a nekupat sa.ani sportovat.ked ti to skonizuju .tak by si uz mala mat dobre vysledky.

ciernypes
2. aug 2016

@lulu_2323 mne sa zda.ze ja som po koˆzacii spinila 14dni. a to bolo ok. daj si vit k. inak mne tu konizaviu robili bez hpv a ani spm nemala poz cytologiu.vzdy negativna a z histologie mi vyslo len keatoza.co je nejake supinatenie koze....je to individualne kto kolko spini.ja som ozaj tue dva tyzdne

ciernypes
2. aug 2016

@gaaaa praslol ti steh?? a tebe ju neronili elektrickou sluckou?lebo teraz sa ro robi tak a nesavaju sa stehy.

ciernypes
2. aug 2016

@denisa172 ahoj. ja som tiez po konizacii elek sluckou.z roku 2010. mne merali krcok v 9ttbol kratky 23mm.opalovane meranie v 11tt krvok 46mm. cize som lezala a krcok sa predlzil.ty si mala od zaciatku taky kratky krcok?ja som teraz v 14tt a mam troska obavy.....

gaaaa
2. aug 2016

@ciernypes Nie mne to robili ešte klasicky.

ciernypes
2. aug 2016

@gaaaa aha. ale to ti robili v kt roku?lebo to sa vraj uz nerobi.ale zalezi mozno od nalezu.ak je horsi.mozno slucka nestaci.

gaaaa
2. aug 2016

@ciernypes minulý rok v juni.že vraj ja som už mala ťažšiu dyspláziu,či ako sa to volá.a dosť mi z krčku zobrali.

ciernypes
2. aug 2016

@gaaaa chapem .preto .a to ta dlho sledovali?mozno keby zakrocili skor.tak ti staci ta slucka ale ak mas uz deti.tak na tom tak nezalezi.hl aby stery uz boli ok.

gaaaa
2. aug 2016

@ciernypes asi rok môj bývalý gynekolog ma sledoval,dva krát mi brali vzorku z krčka,že to je len zápal dali mi tabletky,ale potom zasa zle výsledky vyšlo CIN 3 tak som išla na konizáciu.teraz som bola druhý krát na cytologiu a že je to v poriadku aj ked nie ukážkové.

denisa172
2. aug 2016

@ciernypes ja mam 24mm krčok momentálne. Som v 29 tt, mam ležať a chodiť budem častejšie na kontroly, aby to odsledovala doktorka.

ciernypes
2. aug 2016

@denisa172 a nad serklazou si nerozmyslala?lebo ja ak to bude potrebne si to dam a este preco ti robili 2x konizaciu. a 2x elek sluckou? ja tiez skor lezim ako sedim.setrim sa .pretoze chcem vydrzat co najdlhsie.

gabriella7
2. aug 2016

Dievcata ja som prelezala no stop cele tehotenstvo v nemocnici viac ako 6mes. Uspesne. Krcok bol velmi kratky aj so serklazou. Drzim palce!

ciernypes
2. aug 2016

@gaaaa mna zasa sledoval asi 4roky lenze ja som mala vzdy neg cytologiu.nepotvrdil sa ani HPV ale jemu sa zdalo.ze sa ten krcok meni.tak mi to urobil elek sluckou a z histologie vyslo.ze keratoza.cize to bolonieco pozapalove.

ciernypes
2. aug 2016

@gabriella7 a od kt tyzdna si lezala?kedy ti namerali kratky krcok?

denisa172
2. aug 2016

@ciernypes po 3 mesiacoch od operácie mi robili kontrolné odbery a boli pozitívne, tak som musela absolvovať aj druhýkrát ionizáciu. O serklazi mi zatiaľ žiadny doktor nehovoril, tak hádam nebude potrebná.

ciernypes
2. aug 2016

@denisa172 ok. a tou sluckou ti to robili alebo aj rezali a davali stehy?? inak drzim palce nech ste obaja zdravi

denisa172
2. aug 2016

@ciernypes iba slučkou. Druhýkrát ma operoval prednosta nitrianskej nemocnice, veľký odborník. Kontrolne testy boli v poriadku, až na hpv vírus, ten zostal. Preto nebudem mat prirodzený pôrod, ale cisársky.

ciernypes
2. aug 2016

@denisa172 aha
mne sa hpv nepotbrdil.ale pre istotu budem trvat tiez na cisarskom.

denisa172
2. aug 2016

@ciernypes ja som sa dala aj očkovať, ale to uz nepomôže na vsetky hpv, iba na tie ktoré v tele este neboli. Držím palce 😊

ciernypes
3. aug 2016

@denisa172 hej.ono to ockovanie ked uz bol sex je blbodt.najlepsie v tych 13 rokoch..aj tebe vela stastia esye

scorpionflower1
5. sep 2016

@ciernypes: Rodiť cisárskym kvôli hpv? Tam nie je žiaden racionálny dôvod. Hpv má obrovské percento rodiacich žien, najčastejšie vymizne práve po pôrode. Po konizácii rodia ženy cisárskym rezom najčastejšie kvôli zjazvenému krčku, ktorý sa dobre pri pôrode neotvára, nie kvôli samotnému vírusu - ten samotný dieťaťu neškodí - dobre to napísal Mudr. Masák (prednosta gynek. kliniky Onkolog. ústavu sv. Alžbety) "hpv tu je už stovky rokov, naše matky sa narodili matkám s hpv, my sme sa narodili matkám s hpv a sme zdraví..."
Ja som sa dala zaočkovať, hpv to síce nelieči, ale bráni to opätovnej reinfekcii, vakcína je proti najrizikovejším typom 16, 18 a proti nízkorizikovým typom, ktoré spôsobujú genitálne bradavice teda hpv 6 a 11. Aj keď už niekto mal sex neznamená to hneď, že má hpv - nemusel sa hneď nakaziť (aj keď väčšina ľudí to dostane už pri prvom sexe) alebo sa toho jednoducho jeho imunita zbavila (trvá to 1 až 2 roky, muži sa toho zbavujú ešte rýchlejšie, pol roka - rok), takže sa môže stať, že aj žena, ktorá má 25 a je sexuálne aktívna nemá hpv, u tej sa oplatí očkovať. V Austrálii je horná veková hranica pre očkovanie 45 rokov.

Strana
z3