Kontrolujú gynekológovia prsia na preventívnej prehliadke?
Ahoj, tak kontrolujú/nekontrolujú? Mali by ?
Ja som za svoj život vystriedala 3 a ani jedna mi prsia nikdy nekontrolovala, mama mi hovorila vraj je to divné a mali by to robiť. Dokonca aj naposledy, keď som bola na preventívke, povedala som jej, aké mám problémy s prsnikom po operácii a ani tak neskontrolovala 🤷🏼♀️
Mala som dvoch a každý kontrolu robil - žena (už dôchodok chystala) a aj terajší muž (cca 50).
Po kontrole ma vždy pošle aj na sono.
Kontroluje.
Mne gynekologicka niekedy kontrolovala niekedy nie, posielala ma vsak pravidelne na sono, kedze som tam mala nalez a ten sa sledoval.
nikdy, posiela na sono. vacsina gyn nie je odbornik na sono prsnikov
Kazdy rok sono, ale mam taku mozno hlupu otazku - da sa vysetrit mamografom aj uplne plochu hrud?
@ladybarbora presne na to som sa pýtala (nie som ten prípad) odpoveď bola že áno
Áno. Na každej preventívke
@tetapetra divne lebo ja som pripad ze mam hrud jak 13 rocny chlapec. Jak ten pristroj pouzit?
Áno, na každej preventívke. A každý druhý rok ma posiela na sono.
Bývalá gyn. nekontrolovala, súčasná kontroluje (chodím asi od 26 pravidelne na sono).
@ladybarbora ja som sa na toto tiež tej súčasnej pýtala a povedala mi, že potom (v 40) uvidíme. Asi dúfa, že dovtedy podrastú 🤣. Ale už veľa času v mojom prípade nemajú...🤷
Áno kontroluje na každej preventívne aj rukami aj mi urobí sono
Ano, kontroluje (chodim k zene). Vystriedala som 4 gynekologov (3 chlapi a 1 zena) a okrem 1 vsetci kontrolovali. Ten jeden preto, lebo som k nemu chodila ako tehotna a potom dojciaca. Na sono chodim kazdy rok, keďže mi vyberali hrcku pred 9 rokmi.
Ano kontroluje mi prsia a aj ma posiela na sono - do inej ambulancii..
@ladybarbora fakt netuším. Povedala mi,že je to lepšie ako veľké prsia 🤷🏻♀️. Nechcem mudrovat
Moja Dr. kontroluje, vzdy, pri kazdej preventivke a este aj v case ked som dojcila a pod. tak tiez vzdy pozrela ci je vsetko v poriadku.
Ako ktorý lekár - predtým čo som.mala lekára kontroloval na každej preventívke a aj mňa nabádal aby som si robila samovyšetrenie prehmatanim doma aj mi ukázal ako to robiť správne. Čo mám teraz lekárku tá to nerobí, hneď mi povie, že sa mám objednať na sono a každý druhý rok na mamografiu.
Mam uz 4 gynekologa, aj zeny aj muzov. Ani jeden mi doteraz nevysetril prsia. Na moju ziadost a za poplatok mi urobi sono...ale mam pocit, ze aj to je len taka rychlovka....
Môj nie, vždy mi vypíše papier kde majú sono.
Mali by kontrolovať, mne kontroluje vždy...
Buď kontroluje, niektorí aj sono spravia, alebo sa spýta či si sama viem vyšetriť, alebo mi má vyšetriť.
@tetapetra mám gynekologičku a kontroluje 🙂
Moj ma aj sono, takze vzdy
Nie. Chodím na sono
@ladybarbora ja vyvsom na mamou nesla. Radšej priplatim za sono
@sisska96 ja chodim na sono. Len som videla na internete ako sa vysetruje mamo a podla mna moja hrud by sa nedala lebo ja fakt nemam prsia
Áno a posiela na sono a mamografiu podľa predpísanej frekvencie kontrol a veku.

Mali by to kontrolovat. Lebo pod ich odbor to spada. Niekto robi kontrolu sam a napriklad mna posielaju na sono do nemocnice vzdy. Ale nosim im a konzultujem s nimi vysledky.