icon

Kontrolujú gynekológovia prsia na preventívnej prehliadke?

2. apr 2025

Ahoj, tak kontrolujú/nekontrolujú? Mali by ?
Ja som za svoj život vystriedala 3 a ani jedna mi prsia nikdy nekontrolovala, mama mi hovorila vraj je to divné a mali by to robiť. Dokonca aj naposledy, keď som bola na preventívke, povedala som jej, aké mám problémy s prsnikom po operácii a ani tak neskontrolovala 🤷🏼‍♀️

levantinka
2. apr 2025

Mali by to kontrolovat. Lebo pod ich odbor to spada. Niekto robi kontrolu sam a napriklad mna posielaju na sono do nemocnice vzdy. Ale nosim im a konzultujem s nimi vysledky.

nelca84
2. apr 2025

@tetapetra mala som predtym gynekologa a vzdy kontroloval aj prsia, teraz jeho ambulanciu prevzala zena a tiez kontroluje, takze tvoja teoria sa nepotvrdila

michaela329
2. apr 2025

Mala som dvoch a každý kontrolu robil - žena (už dôchodok chystala) a aj terajší muž (cca 50).
Po kontrole ma vždy pošle aj na sono.

domkakvet
2. apr 2025

Kontroluje.

paradajkova
2. apr 2025

Mne gynekologicka niekedy kontrolovala niekedy nie, posielala ma vsak pravidelne na sono, kedze som tam mala nalez a ten sa sledoval.

lucik194
2. apr 2025

nikdy, posiela na sono. vacsina gyn nie je odbornik na sono prsnikov

tetapetra
2. apr 2025

@nelca84 o akej teórií píšeš? Dala som len otázku, nakoľko som si všimla,že chlapi kontrolujú viac ako ženy. To je všetko

ladybarbora
2. apr 2025

Kazdy rok sono, ale mam taku mozno hlupu otazku - da sa vysetrit mamografom aj uplne plochu hrud?

tetapetra
2. apr 2025

@ladybarbora presne na to som sa pýtala (nie som ten prípad) odpoveď bola že áno

martinka13
2. apr 2025

Áno. Na každej preventívke

ladybarbora
2. apr 2025

@tetapetra divne lebo ja som pripad ze mam hrud jak 13 rocny chlapec. Jak ten pristroj pouzit?

katka2505
2. apr 2025

Áno, na každej preventívke. A každý druhý rok ma posiela na sono.

kristiii
2. apr 2025

Bývalá gyn. nekontrolovala, súčasná kontroluje (chodím asi od 26 pravidelne na sono).
@ladybarbora ja som sa na toto tiež tej súčasnej pýtala a povedala mi, že potom (v 40) uvidíme. Asi dúfa, že dovtedy podrastú 🤣. Ale už veľa času v mojom prípade nemajú...🤷

kaca222
3. apr 2025

@tetapetra mám rovnaku skusenost.
Predtým chlap kontroloval vždy, teraz mám gynekologičku a tá nekontroluje

sofia131
3. apr 2025

Áno kontroluje na každej preventívne aj rukami aj mi urobí sono

adonish
3. apr 2025

Ano, kontroluje (chodim k zene). Vystriedala som 4 gynekologov (3 chlapi a 1 zena) a okrem 1 vsetci kontrolovali. Ten jeden preto, lebo som k nemu chodila ako tehotna a potom dojciaca. Na sono chodim kazdy rok, keďže mi vyberali hrcku pred 9 rokmi.

ema22270
3. apr 2025

Ano kontroluje mi prsia a aj ma posiela na sono - do inej ambulancii..

tetapetra
3. apr 2025

@ladybarbora fakt netuším. Povedala mi,že je to lepšie ako veľké prsia 🤷🏻‍♀️. Nechcem mudrovat

silvike
3. apr 2025

Moja Dr. kontroluje, vzdy, pri kazdej preventivke a este aj v case ked som dojcila a pod. tak tiez vzdy pozrela ci je vsetko v poriadku.

silvinka511
3. apr 2025

Ako ktorý lekár - predtým čo som.mala lekára kontroloval na každej preventívke a aj mňa nabádal aby som si robila samovyšetrenie prehmatanim doma aj mi ukázal ako to robiť správne. Čo mám teraz lekárku tá to nerobí, hneď mi povie, že sa mám objednať na sono a každý druhý rok na mamografiu.

dadushka007
3. apr 2025

Mam uz 4 gynekologa, aj zeny aj muzov. Ani jeden mi doteraz nevysetril prsia. Na moju ziadost a za poplatok mi urobi sono...ale mam pocit, ze aj to je len taka rychlovka....

trisha_r
3. apr 2025

Môj nie, vždy mi vypíše papier kde majú sono.

johanka21
3. apr 2025

Mali by kontrolovať, mne kontroluje vždy...

maya_hi
3. apr 2025

Buď kontroluje, niektorí aj sono spravia, alebo sa spýta či si sama viem vyšetriť, alebo mi má vyšetriť.

svetielko24
3. apr 2025

@tetapetra mám gynekologičku a kontroluje 🙂

senta_sofia
3. apr 2025

Moj ma aj sono, takze vzdy

sisska96
3. apr 2025

Nie. Chodím na sono

sisska96
3. apr 2025

@ladybarbora ja vyvsom na mamou nesla. Radšej priplatim za sono

ladybarbora
3. apr 2025

@sisska96 ja chodim na sono. Len som videla na internete ako sa vysetruje mamo a podla mna moja hrud by sa nedala lebo ja fakt nemam prsia

kathhii
4. apr 2025

Áno a posiela na sono a mamografiu podľa predpísanej frekvencie kontrol a veku.