Kožný problém pod prsníkom
Zdravím dievčatá. Od pondelka sa mi niečo takéto vyhodilo pod prsnikom. Nikdy som to nemala, neviem či je to len zaparenie, alebo nejaký ekzém. Nikdy som to nemala. Mali ste niečo podobné, poprípade čo je na to dobré, čím to natierať. Zatiaľ som použila len Imazol.
@taktotedanie
@babieleto dopĺňam fotku
@babieleto podla mna pasovy opar zajtra chod k vseobecnemu
@taktotedanie tiež si myslím mala som taký istý😂
@taktotedanie Fúha, no to dúfam 🙏 že nie. Ako dlho sa to lieči, a čo ti dal lekár na to ?
@babieleto mne nic, som zdravotnik a pripomina mi to velmi pasovy opar ale treba to vysetrit z fotky vzdy tazsia diagnostika
@babieleto a teda urcity casovy udaj je dolezity inak to nemusi zabrat liecba cize od pondelka si uz stratila vela casu do zajtra
@taktotedanie myslela som si že je to len nejaké zaparenie, pretože ani žiadne pálenie ani svrbenie necítim, čakala som či sa to stratí, alebo zmení. Je to stále také isté. Ráno určite hneď idem k lekárovi. Myslíš že mi bude brať krv ? Pre istotu pôjdem na lačno
@taktotedanie čítam o Tom na internete že aké to má rôzne komplikácie, teplota, bolesť, zvláštne je že mne nie je vôbec nič, len ma znepokojuje tá pokožka s pľuzgierikmi.
@babieleto teraz je vela prispevkov na mk ze niesu skoro ziadne potiaze len kozny vysev
Vyzerá to ako opar alebo zaparenie
@taktotedanie tak potvrdilo sa to, bola som ráno u lekára. Našťastie to má mierny priebeh, nestipe to, nesvrbi. Lieky mám nastavené. Ďakujem
@babieleto Ako som hovorila teraz to ma mierny priebeh v poslednej dobe malokto ma typicke velke bolesti v oblasti atd
Aj v skupine kde su zdravotnici opakovane pisali uzivatelia, ze co to je a ze ziadne priznaky a bol to tiez pasovy opar
Skore uzdravenie
@taktotedanie ďakujem
@babieleto dakuj bohu
Hodil som tvoju fotku do ChatGPT a takáto je odpoveď..
Nie som lekár, ale podľa vzhľadu to môže byť kožná reakcia, ako napríklad:
1. Intertrigo – zápal kože v kožných záhyboch spôsobený trením, vlhkosťou a teplom.
2. Plesňová infekcia (napr. kandidóza) – červené, svrbivé vyrážky spôsobené premnožením kvasiniek v teplom a vlhkom prostredí.
3. Kontaktná dermatitída – podráždenie kože spôsobené alergiou na oblečenie, pracie prostriedky alebo kozmetiku.
4. Herpes zoster (pásový opar) – bolestivá vyrážka spôsobená vírusom varicella-zoster, často v pásovitom rozložení.
Ak má žena bolesť, svrbenie, pálenie alebo sa vyrážka zhoršuje, odporúčam čo najskôr navštíviť lekára, aby určil presnú príčinu a vhodnú liečbu.
@babieleto môj muž mal také pri pasovom opare, je to infekčné.

Tak tazko tu poradit