icon

Kŕče v konečníku pri menštruácii

6. aug 2020

Ahojte ženy. Zaujíma ma ci mávate silné bolestivé kŕče v konečníku pri menzese. Mávam to každú menštruáciu, nikdy som sa nad tým nezamyslala, neviem ci to spomenúť u gynekologicky, aby na mňa nepozerala ako keby som spadla z jahody. Minule ma to chytilo pri šoférovaní, musela som postáť, lebo sa to nedalo vydržať. Keď som doma tak pohoda, len to musím prečkať kým to prejde alebo kým nezaberie tabletka. Mávate to niektorá?

sandra151
Autor odpoveď zmazal
lija22
6. aug 2020

ano mavam. myslim, ze to vsetko tam dole spolu nejak suvisi a funguje spolupracuje takze bolesti kade tade. ano je to velmi neprijemne. nech to slak trafi

zuzka251
6. aug 2020

prostaglandiny vyvolavaju krce, ci uz menstruacne alebo v GITe a sposobuju hnacku.

autor
6. aug 2020

Dobre, takže nie som sama. Lebo som trocha googlila a nasla som, že by to mohla byt aj endometrioza, tak som sa trochu zľakla. Díky baby 🙂

marticka85po
6. aug 2020

Ano ja to mavam a veru mam endometriozu

evalin88
6. aug 2020

Ja to mavam tieto krce od puberty, endometriozu nemam. Malokedy uzivam nieco proti bolesti, to uz fakt musi byt... z vlastnej skusenosti je to fain priprava na buduci porod. Polovicu casu na " vzdycharni" som nevedela doktorke povedat ci naozaj budem rodit. Bolesti boli zhruba take ako pri MS az kym som nebola otvorena na 10 cm 🙂

staf
20. okt 2020

@marticka85po a Ako Vám ju zistili? Mali ste ešte nejaké iné príznaky ak sa smiem spýtať?

marticka85po
21. okt 2020

@staf mala som velmi bolestivu MS,mozno cca. 15rokov.aj viac., bolesti zacinali vzdy 3.den MS a trvali tak tyden aj viac dni,stale sa stupnujuca bolest a krce. nezaberali mi ziadne lieky od bolesti a ani injekcie od bolesti. endometriozu mi zistili pri diagnostickej laparoskopii.mam ju na pobrusnici.

mikiji
2. jan 2023

Áno tiež to mam teraz a nemala som to vôbec ,teraz prvý krát takže som sa zľakla že čo to je

konikvrany
31. máj 2025

Je to proctalgia fugax - vygooglite si to. Ja to mavam dost casto. (Mimo moje dni praveze) ale mam tetaniu a krce aj do noh. Proste mi dost chybaju mineraly. Prvy krat som taketo krce chytila pred rokom, dovtedy som to nepoznala.

nikoleta1872011
28. júl 2025
@konikvrany

Je to proctalgia fugax - vygooglite si to. Ja to mavam dost casto. (Mimo moje dni praveze) ale mam tetaniu a krce aj do noh. Proste mi dost chybaju mineraly. Prvy krat som taketo krce chytila pred rokom, dovtedy som to nepoznala.

@konikvrany mávate ak Vy ten tlak do konečníka?Ja tiež mam tetániu aj bolesť drieku ,ale už sa,bojím lebo myslím na to najhoršie

konikvrany
30. júl 2025
@nikoleta1872011

@konikvrany mávate ak Vy ten tlak do konečníka?Ja tiež mam tetániu aj bolesť drieku ,ale už sa,bojím lebo myslím na to najhoršie

@nikoleta1872011 Ja to mám tiež.
Tlak, kŕče, a od drieku mi vystreľuje bolesť do bokov panvy.

nikoleta1872011
30. júl 2025
@konikvrany

@nikoleta1872011 Ja to mám tiež.
Tlak, kŕče, a od drieku mi vystreľuje bolesť do bokov panvy.

@konikvrany ja tak ísto