Krvácali ste niekedy z kŕčových žíl?

pkgirl30
20. júl 2023

Zdravím, moja otázka je... Krvácali ste niekedy z kŕčových žíl? Môže to vážne ohroziť život človeka? Čo si myslíte o lieku detralex ? kombinovali ste ho s anopyrinom? Ďakujem 💖🙏

majamat
20. júl 2023

neviem ake krvacanie mas na mysli.
ak myslis, ze praskne a urobi sa modrina, tak to sa mi stalo, mala niekolko cm, ale nic viac.
ak by sa ale modrina rozsirovala trba urcite vyhladat lekara.

co sa tyka krvacania von, tak som zazila u jednej zeny take krvacanie. bolo silnejsie, neprestavalo, bolo nutne aby to dr zacili, ale nijak zvlast jej to zivot neohrozilo.
samozrejme to zavisi od toho, ake intenzivne je krvacanie a ako dlho trva.
ta zena mala velku nadvahu a ako chodila, zily boli tak napnute, ze krv jej z tej zily striekala - prerusovane. toto je dovod zavolat sanitku.
chvilkove krvacanie sa da zvladnut, ale rpi dlhodobom by urcite doslo k zbytocne velkym stratam krvi.
zatial je dobre ranu prekryt a pritlacit na nu napr zmotany obvaz a tak obviacat dlasim obvazom. nohu vylozit, nenamahat. a zavolat sanitku.

detralex som brala, nevidela som ucinok. noc to nerobilo.

pkgirl30
autor
21. júl 2023

@majamat Ďakujem 🙏🌞

zaba21
21. júl 2023

@pkgirl30
Moja mama má dlhodobo problémy s kŕčovými žilami a raz jej začala žila na nohe masívne krvácať, musela ísť na pohotovosť. Detralex URČITE pomáha, berie sa dlhodobo, hlavne ak má človek opuchy nôh, pocit ťažkých nôh, prípadne aj pri problémoch s hemoroidmi. Berie ho aj mama, ja ho zvyknem užívať v lete, moja kolegyňa musí niekedy užívať zvýšené dávky. Ja momentálne užívam mobivenal, má podobné zloženie.

zaba21
21. júl 2023

@pkgirl30
A pri veľkých problémoch so žilami pomáhajú kompresné pančuchy.

pkgirl30
autor
21. júl 2023

@zaba21 Ďakujem. kompresné pančuchy som už mame kúpila. vybavila som je sono len na všetko sa dlho čaká. úprimne keď to takto pôjde so zdravotníctvom ďalej tak všetci pokapeme 😒. skúsime ten detralex

mergimar
21. júl 2023

@pkgirl30 Teta to riešila posledné mesiace. Najprv jej praskla jedna žilka. Zašili jej ju, prelepili a dali detralex a predpísali kompresné pančuchy. No keďže má veľkú váhu, znova jej praskla. Znova zašili a objednali na operáciu. Na zákrok išla, ale nakoniec jej operovali druhú nohu, pretože vraj na tieto žily lekár nemal odvahu. Ale po detralexe a pri nosení kompresných pančúch sa to už nezopakovalo.