Krvácanie pri stolici
Ahojte je mi to trápne sem pisat ale keď vykonávam veľkú potrebu ide mi krv , jasnocervena , neboli ma keď tlacim na stolicu ani nepali len pozerám a toaletak od krvi ale stolica je normalna hnedá , sú na to nejaké lieky ? Ano môžu to byt hemoroidy a čo zaberá alebo ako sa to lieči bez lekárov a chirurgických zákrokov ?
@nepoviemsvojemeno urcite ries s lekarom.
Môže to byť polyp mal som to
@nepoviemsvojemeno a mas malo na papieri ci nomralne viac
@dora281 a ano, konecnik zvykne svrbiet pri hemer.
jasná krv môže byť bud tlakom pri tvrdšej stolici , ked praskne nejaká cievka, alebo to môžu byť hemoroidy, tmavá natrávená krv je z vyššej sféry čriev, čo je už vážnejší stav, ktorý vyžaduje vyšetrenie na okultné krvácanie, potom kolonoskopické vyš. a ked to máš časté, chod k lekárovi, ten ťa pošle na chirurgiu alebo GIT vyšetrenie a nasadia liečbu, aspoň budeš mať istotu, o čo ide
@dora281 no konečník je trochu dalej a ked si vytiera ten tak asi vie že spredu to nebude ak to je dokonca len pri stolici, tu krv z ,,ústia života" ako to nazývaš pekne 🙂 by si vytrela skôr pri močení, menštruácia je niečo iné, ked žena krváca, samozrejme, že krv zachytí aj pri stolici, ale hádam vie, čo píše
krv na papieri sa moze objavit bezne aj ked casto chodis kakat, zodre sa koza okolo konecnika. mne sa to stalo ked som bola 3-4 x na zachode, ked mam stres, chodim casto.
@nepoviemsvojemeno a mas malo na papieri ci nomralne viac
@balerina2025 malo malo
@balerina2025 malo malo
@nepoviemsvojemeno nevadi, lekar zoberie vzorku stolice a tam zisti ci mate to okutne krvacanie...a potom ak bude, vas asi posle na kolono.
@nepoviemsvojemeno Zvyknem to mávať a už roky a nIekedy aj celkom dosť a jasnočervená krv. Nebola som s tým a už vôbec nie na kolonoskopiu. Ale mala by som viem..Ale mám to už roky občas.
Súkromne pomôže aj proktolog bez výmenného lístka ak sa dobre pamätám.

@nepoviemsvojemeno zajtra chod k vseobecnemu lekarovi a on ta nasmeruje aj na diagnostiku aj na liecbu. Krvacanie cervenou krvou je dovod na urychlene riesenie stavu