icon

Krvná skupina 0. Je príčinou potratu a neplodnosti?

katkarv
14. mar 2011

ahojte,mam krvnu skupinu 0pozitiv a niekde na nete som nasla clanok ze my z touto krvnou skupinou mame nekvalitne vajicka hlavne s pribudajuci vekom,teda ze ich mnozstvo a kvalita je nizsia ako napr.u krvnej skupiny Apozit ta je na to najlepsie.Prosim zapojte sa tie co mali missed alebo riadny potrat a napiste aku mate krvnu skupinu,nech to vyvratime alebo bohuzial potvrdime.Dakujem vsetkym za odpoved

katkarv
autor
14. mar 2011

@zulok som rada ze ma chapes,vysledky na trombofiliu budem mat tak za 2 az 3tyzdne tak som zvedava.

katkarv
autor
14. mar 2011

@veronikapp dakujem ze si napisala,drzim palce aby to bolo volaco odstranitelne ak sa nieco najde.

janusa127
14. mar 2011

ja mám krvnú skupinu 0- a manžel má 0+ a máme tri zdravé deti takmer na prvý šup takže ja neverím, že za všetko môže len krvná skupina.

katkarv
autor
14. mar 2011

@janusa127 oni pisu ze je to tym ze vekom nam skor ubudaju alebo su nekvalitnejsie.Ty vyzeras mlado,aj ja som predtym otehotnela na prvy sup

janusa127
14. mar 2011

@katkarv som len o 4roky mladšia od teba, žeby to bol až taký pokles kvalitných vajok? no neviem neviem, každopádne ti silno držím palčeky 🙂

katkarv
autor
14. mar 2011

@janusa127 urcite ano ved aj riziko narodenia deti z downovym syndromom rychlo stupa z vekom,su na to statistiky.Dakujem

milka2008
14. mar 2011

ahoj,
čo čítam??? ja mám 0 negatív a toto je moje tretie tehu, prvé - predčasnýy pôrod v 31 tt (syn má 0+ po mm, pichli mi antirhega), druhé MA v 9 tt (tiež mi pichli niečo aby sa netvorili protilátky) a toto tretie , zatiaľ mám protilátky z 1. trimestra negatívne.
Moja švagriná má tiež 0 negatív a bez problémov a bez akýchkoľvek MA má dve zdravé deti.

Držím palce, nech sa všetko vyrieši a nech sa tešíš ešte z bábätka 😉 . A okerm toho nemáš ešte vôbec veľa rokov. Nečítala som predchádzajúce príspevky, ale daj si vyšetriť trombofilné stavy u hematologičky, nech ti potom môžu nasadiť heparín protí zrážanlivosti krvi a prípadne aj štítnu žľazu. 😉

syslica
14. mar 2011

@katkarv Ja mám tiež 0+, v 30. jeden raný spontánny potrat a následne s trojročným rozdielom dve zdravé deti bez akýchkoľvek problémov s otehotnením. Ten výskum pre mňa neprináša relevantné výsledky, pretože vzorka žien nie je reprezentatívna (čo aj sami uznávajú). Ak by sa to skutočne potvrdilo, veľmi by ma to nepotešilo ☹ .
Skúsim pozrieť ten web, či nenájdem niečo cudzojazyčné...

adetka
14. mar 2011

dva spontanne v 30. a 31. roku... ako 32-rocnej sa mi narodila zdrava dcera... krvna skupina 0- (som niekde pocula, ze minusky su na tom horsie 😉 ) ...od 24. roku som liecena na endokrinologii (stitna zlaza) - co mohol byt vacsi problem ako krvna skupina.. drzim nam palce 🙂

katkarv
autor
14. mar 2011

dobre baby,dakujem vam za reakcie

annie626
15. mar 2011

@katkarv Ja som tiež 0 pozitív, mám 29, 10 rokov som brala antikoncepciu a bábo sa podarilo hneď na prvý krát 😀

balazica26
15. mar 2011

Ja mám 0 pozitív a 28 ročkov. Minuly rok som mala potrat v 11 tyždni a teraz verím že už je všetko v poriadku a že sa pomaličky môžem tešiť na prírastok spolu s mangelom, ktorý je mimochodom tiež 0+. Oba pokusy sa zdarili hneď oko sme si zmysleli 🙂

katkarv
autor
15. mar 2011

@balazica26 drzim palce aby ste to dotiahli do konca.A nenasli ti ziadnu pricinu ci ste ani nepatrali?

balazica26
15. mar 2011

nenašli nič... bábo sa vraj prestalo vyvíjať už dva týždne skôr ako sa to stalo... len mi povedali, že sa to proste stáva.. a príroda ,ak nieje niečo v poriadku, to vyrieši sama.

katinka71
15. mar 2011

ja mam tiez O poz.podarilo sa mi zakazdym otehotniet na prvy krat a to mam 40 rokov.

lucka.lucy
17. mar 2011

ahojte, co je na tom pravdy, ze ked ja aj manzel mame 0+ , nie je mozene otehotniet.... 😖 ??

ellise
17. mar 2011

@katkarv, já mám taky 0+, první těhotenství dopadlo dobře, druhé bohužel missed abort ve 20. týdnu, to mi bylo 28, ve 33 letech další těhotenství dopadlo dobře, ale je pravda že předtím jsem neúspěšně absolvovala IVF.

katkarv
autor
17. mar 2011

@ellise dakujem ze si sa pridala.

simca06022011
29. máj 2013

No riadna hlupost 🙂 Uz sa bude dovod neplodnosti alebo problemov s tehu hladat vsade... nie nemyslim si ze krvna skupina ma na to vplyv.. ja som z rodiny nuliek, a nikto nemal ziadny problem. Skor naopak....

mokon
29. máj 2013

@katkarv moja mamka má 0, no a 3 x tehotenstvo bezproblémové,zdravé deti, takže asi hlúposť

mamartinka
29. máj 2013

Ja mam tiez 0

mami.sk
7. jún 2013

@katkarv moja mamina má 0+ a má 6 zdravých detí 😉 a dvojičky po 30tke 😉

dionyzka
7. jún 2013

@katkarv ... neviem, ale to asi nebude pravda s tou neplodnostou.
Ja i manzel mame 0, mame 2 zdrave deti splodene bez namahy.
Moja mama i otec maju 0, tiez 2 zdrave deti do 6 mesiacov snazenia.
Skor by som hladala problem v zivotnom style, strese, psychike, prezitej traume v detstve alebo nejakom skrytom ochoreni.

jika80
7. jún 2013

ja mam tiez 0+ a 2 potraty za sebou, obidva po 30-ke, ale to skor nahoda, ako ti uz baby pisali, treba vziat do uvahy viacere faktory

hedka17
7. jún 2013

my mame vsetky 5 segier 0+ dve starsie maju po 2deti(nikdy nemali z nicim problemy)a my cakame druhe a dufam,ze vsetko dobre dopadne,tiez prvy krat pocujem nieco take ja si myslim,ze tam budu aj ine zalezitosti preco sa to zial stane ☹

katusa16
3. jún 2015

@katkarv Mne na genetickom vyšetrení povedala doktorka že vy máte 0+ a 2 missedy za sebou? Nebudem vám klamať 15% potratov je u nuliek takto mi to povedala. Ona povedala, že to nemusí byť o krvnej skupine len, ale že táto skupina je náchylnejšia na potrat, proste stačí väčšie rozčúlenie a vraj zvýšený prolaktín plus nulka vedia narobiť šarapatu,atď...

aicha15
3. jún 2015

ja mám 0 a všetko v poriadku

petra2012
3. jún 2015

@lucka.lucy ja a manžel sme 0+ a otehotnela som hneď a bez problémov

samain_night
3. jún 2015

Kocky, ak sa mozem zapojit ... Ono je to (donosenie) vtedy rizikovejsie , ked maju obaja partneri rovnaky Rh faktor , tzn. ak ma ona Rh+ a on Rh+ je potrat pravdepodobnejsi ako ked su partneri s Rh+ a Rh-

katusa16
3. jún 2015

@samain_night pri nulke myslis hej?