icon

Ktorý Rosalgin na svrbenie a pálenie pošvy?

emiona
2. mar 2021

Ahojte, dlhšie ma trápi svrbenie a pálenie pošvy, taktiež aj zvýšená konzistencia výtoku, ktorý mierne zapácha. Čítala som v týchto fórach ze je na to dobrý rosalgin,len neviem, ktorý je najlepší. Taktiež ak máte tipy na iné prípravky, tabletky atď., ktoré vám pomohli budem rada aj za ne 🙂 Ku doktorovi zatiaľ kvôli situácii nechcem ísť. Ale ak mi už nič nepomôže z volnopredajnych produktov, tak nič mi už neostáva. Ďakujem za každú radu 🙏❤️

marci987
2. mar 2021

.

arabellka1
Autor odpoveď zmazal
avalsinats
3. mar 2021

Rosalgin je, co sa tyka ucinnej latky, len 1 druh. Je na tebe, aku formu si zvolis, ci uz hotovy v plastovych flastickach (5 v baleni) alebo len sacky a doma si to zarobis do prevarenej vody a das bud do original irigatora Rosalgin alebo flase so sosakom. S tym irigatorom sa da spravit aj vyplach zvnutra, nie len oplach zvonku, cize odporucila by som ten, alebo uz spominane hotove. Z inych volnopredajnych mozes skusit Canesten tabletu vkladaciu a krem na vonkajsie pouzitie. Ak mas kvasinkovu infekciu, Canesten je velmi ucinny. Taktiez Jenamazol krem, tiez antimykotikum. Rosalgin je viac univerzalnejsi, v podstate dezinfekcia a mierny protizapalovy ucinok. Pripadne probiotika skusit, bud vkladacie do posvy (akekolvek) alebo na uzivanie peroralne su dobre Pearls YB

lylyjana
3. mar 2021

@emiona mne rosalgin vobec nepomohol. Odporucam skor Clogin, je tam asi 5 vodiciek. Urob si s jednou davkou vyplach rano a potom vecer. Ak nie si tehotna tak si to mozes natriet este aj Canestenom.
Ale ak si tehotna, tak clogin mozes, ale canesten nie a celkovo to prejde kratkodobo a asi to budes mat cele tehotenstvo.

vierocka888
3. mar 2021

@emiona tiež odporúčam Clogin, mne pomáha o veľa viac ako Rosalgin. Oplachnem sa s nim po každom použití wc, večer po sprche a za 2 dni som ok 😊

ibajaanikiny
3. mar 2021

@emiona mne pomohol lactofeel gel a vitagyn C, lactofeel mi odporucila gynda v pociatkoch mykozy alebo kvasinkovej infekcie. Kedze boli obdobia,kedy som tymto problemom trpela casto,tak som skusila pit aj kvapky gynex a tiez oreganovy olej,ale treba pri tom vacsiu trpezlivost...

1angelika
3. mar 2021

ja odporúäčam tablety na vkladanie canesten 1

bobuema
31. mar 2021

@vierocka888
@lylyjana

Ahojte baby,čítam,že radíte Clogin?
Mne ho dnes po telefóne odporučil aj gyndos.
Som v 10tt.Je to ok?ten bor tam sa mi nepáči,čo o ňom píšu..
Vy ste ho brali kedy?
Ďakujem

vierocka888
31. mar 2021

@bobuema práve som v 25tt a užívam ho tretí deň. Nedávam si ho dnu, mam svrbenie len na povrchu a uz je to o 80% lepsie. Takže sa mňa v pohode

lylyjana
31. mar 2021

@bobuema ja som si s tym tiez robila vyplachy na odporucanie gyndosky pocas tehotenstva. Jednu flasticku som pouzila tak, ze na rano polovicu a vecer zvysok vypotrebovala, takto 5 dni, potom bol pokoj asi 2-3tyzdne a potom znova sa mi to vratilo, takze takto dookola. Ja som si ho davala aj dnu, trosku zadrzala a potom pustila von a este trochu nastriekala z vonku, kedze ja som mala silny vytok, ale aj ma to svrbelo.
No necakaj zazrak, toto je v tehotenstve bezne, od porodu uz v pohode, len vravim, ze zaberie to, ale vrati sa to.

bobuema
31. mar 2021

@lylyjana
@vierocka888
Oj baby tak teraz som zmätená.
To mám len po vonku teda si dať?
Ja mám tiež len taký pocit svrbenia..keď čítam bolesti nemám.
A ja som na začiatku tehu a nerozumiem prečo mi dal také,keď tam píše tu toxicitu či čo na plod..
Ja si myslím,že to mám z toho že vkuse ležím pod perinou 2tyzdne a ani sa nehybem vonku nikde a to tam nedýcha..
Čiže keď oblejem z vonku stačí?a nie je to až tak na ten plod či ?

lylyjana
1. apr 2021

@bobuema na plod sa to nedostane urcite, ved je uzavrety v maternici. Podla mna prve 2-3 dni si ti daj vyplach aj do vnutra a potom uz len vonka, ked vravis, ze ta to len zvibka svrbi. Radsej to poriadne preliecit ako dostat nejaky velky zapal a to bude nebezpecnejsie pre babo ako tento Clogin. Mne ho odporucilo viacero gynekologov pocas tehotenstva, nemyslim, ze sa musis bat.

bobuema
1. apr 2021

@lylyjana dala som si so vnútra uvidíme ako sa to vyvinie ...inak si dávaš nejakú vložku intímku?či stojíš vo vani kým nevytecie všetko??
A ešte to vyteká aj počas dňa?
Ja len sa bojím,lebo som v 1.trimestri a samé nie lebo to nemá sa zasahovať nič vtedy..

bobuema
2. apr 2021

@lylyjana
@vierocka888
Ahojte baby
Mali ste aj zelenkavy výtok ??
Mne sa teraz brutálne vo vani spustil.Nerozumiem tomu,lebo na intímke nic.Tak som si dnes dala ten Clogin.

lylyjana
2. apr 2021

@bobuema mala som, ale ns intimke. Robili ti aj vyter?

vierocka888
2. apr 2021

@bobuema ja ho mam skoro cele tehotenstvo, ale nie moc

bobuema
3. apr 2021

@lylyjana nie nerobili..ja idem na poradňu v utorok

lylyjana
4. apr 2021

@bobuema tak urcite to spomen, mala by ti urobit vyter, ale kedze si len v 10tt tak asi aj tak budes moct len clogin, antibiotika to posvy zvyknu tusim az po nejakom 15tt davat

bobuema
4. apr 2021

@lylyjana áno spomeniem..ale myslíš,že ten Clogin v hociktorom tt?teda

bobuema
Autor odpoveď zmazal
zanetakovacsova
10. nov 2021

@avalsinats prosím Vás canesten krém si môže aj priateľ natrieť nie?!

avalsinats
10. nov 2021

@zanetakovacsova ano, dokonca je to ziaduce, ked sa vyskytne infekt u jedneho z partnerov. Treba, aby sa preliecili obaja. Cca 1 tyzden aspon natierat 2x denne, aj ked priznaky vymiznu skor, aspon 1 tyzden je vhodne aplikovat

zanetakovacsova
10. nov 2021

@avalsinats ďakujem

zzzzza
8. dec 2024

@bobuema ako ste dopadli?

emiona
autor
11. dec 2024

@zzzzza dobre, clogin mi pomohol a potom hlavne canesten krém, aj keď sa mi neskôr vrátilo vonkajšie svrbenie, canesten vždy pomohol do 1-2 dní