icon

Kúpanie sa v mori cez menštruáciu

natalia3536
4. aug 2021

Ahojte potrebujem pomôcť 😔 za 1 deň odchádzame na dovolenku a dostala som dnes menštruáciu nečakane . Chcem sa veľmi kúpať ale neviem že ako to je s tampónom aký si kúpiť aby to bolo fajn . Ďakujem za rady 🙁

Strana
z2
bejkovnicka
4. aug 2021

@kiwi3 nie nie je hlboko zle zavedený, je zavedený úplne správne. Však ten tampón keď vyberáš a ťaháš za šnúrku tak to ide celkom ťažšie ak nie napity veľmi krvou, takze take že sám vypláva neexistuje

vanda323
4. aug 2021

@cocolino234 Veď to mi je jasné, že niečo robím zle. Len neviem čo. A kalisok je zaujímavý, teraz som síce tehu, no aj mne sa vložky hnusia 😝 sa bojím toho kaliska, nemôže tam vzniknúť nejaký podtlak? Že ho nevyberies?

althejka
4. aug 2021

@cocolino234 ja by som sa chcela iba trocha zastat vandy, pretoze to pretecenie sa par krat stalo aj mne. Pri obzvlast silnej menstruacii moze koagulum ci krv tampon jemne vytlacit. No a z pohladu gynekologie paradoxne su vlozky "zdravsie", ale komfort pri tamponoch je proste neporovnatelny. Takze by som bola troska zmierlivejsia

choco6
4. aug 2021

Staci obycajny tampon a po kazdom kupani vymenit. Pozor su tampony na kupanie a tampony do vody. Tie do vody sa pouzivaju napr ak sa zena chce chranit pred necistotami z vody alebo v tehotenstve, su napustene olejom ci vazelinou ale pocas menstruacie ti nenasiakne do nich aj krv. A tiez som dostala ms den pred odchodom z dovolenky a mala som obyc tampony a ziadna voda z mora mi nenasiakla dnuka. Podotykam vo vode sme boli 15 minut a hned vymenit. 👍

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
vanda323
4. aug 2021

@cocolino234 No keď odrodim , asi sa dám na to lebo pokkukovala som na to už dlhšie. Ale odvaha bola pod posteľou 🤔😄. Vďaka za info

bejkovnicka
4. aug 2021

@vanda323 takto tampón aj vložku mám aj ja prvé dva dni, lebo mám takú silnú menštruáciu. Tampón mám zavedený správne ten najväčší aký existuje a po hodine mám už krvavú aj vložku.

estrella5
4. aug 2021

Tiež odporúčam kalíšok 🙂 Oproti tampónom je to úplne super - nenasiakne žiadna voda, netreba bežať zakaždým vody vymeniť na wc (ktoré ktovie kde na pláži bude a v akom stave), netreba sa strachovať z plaviek netrčí šnúrka 🤭...
Kalíšok ráno dáš, večer vyleješ/dáš znova, prípadne kedže to nemáš vyskúšané ešte raz v priebehu dňa skontrolovať prvé dni. Ja som si to na dovolenke nemohla vynachváliť, celý deň som sa nemusela o nič starať 🙂 Len si užívať more a pláž 🌴
A zhodou okolností som tiež prvý cyklus s kalíškom absolvovala pri mori. A bez nehody, bez stresu, nie je to zas až taká veda. Skoč napr. do DMky, kúp, doma natrénuj a bude to v pohode 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
petulka2021
4. aug 2021

Ak máš slabú menštruáciu , kúp si tampóny do vody- tie narozdiel od normálnych tampónov nepremokajú 😘

surama
4. aug 2021

@natalia3536 OB tampony. Kedze ti to este len zacalo, tak si vezmi silnejsie, bud s takym oranzovym pasikom na krabicke alebo nocne. Ale hned, ako bude moznost si ho chod vymenit a osprchuj sa.

natalia3536
autor
4. aug 2021

A ešte že ako dlho ho tam môžem mat ? Keď chceme byt na pláži cely deň ako často si ho mám vymeniť za deň , toho sa celkom bojím

bigdream
4. aug 2021

@estrella5
@cocolino234
Žienky prepáčte za otázku, dlho po kalisku pozerám, odvahu som ešte nenabrala, keď píšete, že stačí vyliať ráno a večer, ako je to v prípade, že ráno zavediem, idem do práce a potom musím ísť na veľkú...
Musím ho vybrať a osprchovať sa, či ako?
Lebo teda v práci nemám možnosť sprchy ani bidet..
Ďakujem pekne za odpoveď

estrella5
4. aug 2021

@bigdream netreba ho vyberať pri veľkej potrebe 🙂 a v nutnom prípade ak je ho treba vybrať niekde takto na wc dá sa obsah vyliať do záchoda, prepláchnuť ho nad záchodom (fľašku s vodou nie je problém hodiť do kabelky) a zaviesť naspäť. Osprchovať sa nie je nutné, ak s tým človek vie pracovať tak sa "nezababre", príp. intímne obrúsky sú vždy fajn. Ale vo väčšine prípadov (ak nemáš nejakú extra silnú mš) naozaj stačí ráno a večer.

brigelka
4. aug 2021

@natalia3536 ahoj, pozri si aj tampóny s aplikatorom, ak si ešte žiadny neskúšala, napr.Tampax. Tampón by sa mal meniť každé 3-4 hodiny. V návode na použitie sa to píše, no záleží aj od intenzity menštruácie. Keď ho vyberieš tak uvidíš na koľko je nasiaknuty. Ale isto si jeden tampón nenechavaj celý deň.

panelacikova
8. jún 2022

ahojte, síce stará téma, ale skúsim....

neviete, aký je vlastne rozdiel medzi týmito produktami?

https://www.mojadm.sk/swimpon-tampon-na-plavani...

https://www.mojadm.sk/senta-tampony-na-kupanie-...

Ďakujem

Strana
z2