Kyretáž a tehotenstvo

lenkaadanc
16. aug 2014

Ahojte. Bola som v 8tt. Vo štvrtok som mala bolesti v podbrušku aj som mierne krvácala. Hneď som išla do nemocnice a tam mi potvrdili, že srdiečko mu nebije ☹ Na druhý deň som bola na kyretáži a o 10-12 dni mam volať na výsledky histológie. Zaujíma ma či sa dá v takom prípade ísť aj na PN aspoň pár dni. Bola som prvýkrát tehotná tak neviem či mam nárok na nejakú PN aj keď som bola len v 8tt.

jaya47
16. aug 2014

@lenkaadanc Ahoj, ja som bola tyzden PN, vypisal mi ju moj gynekolog. A on mi ju sam navrhoval, jednak kvoli oddychu a dvak kvoli tomu, aby som nenachladla alebo nieco nechytila, lebo by to mohlo mat zle nasledky.
Ale teda, niekedy je na psychiku lepsie hned pracovat...

alizabka
16. aug 2014

@lenkaadanc Ahoj, tvoj gynekolog by nemal mat problem vypisat ta po zakroku na PN. Momentalne by si sa mala setrit, vyhybat sa namahe a tiez je niekedy dobre, mat par dni volno a dat sa dokopy psychicky. Hlavne, ak mas teraz sama pocit, ze by ti PN prospela. Ak ti nepomoze gynekolog (co si osobne nemyslim), skus obvodného lekara.
Ja som sice po zakroku na PN nebola, ale aj mne to moj gynekolog navrhol. Ja som sa ale chcela co najskor vratit do prace, lepsie sa mi vtedy ta situacia zvladala aktivne.
Kazdopadne na seba teraz davaj pozor a drz sa. Nie si v tom sama, vela si nas tym preslo. Drzim ti palce aby sa ti toto cele podarilo co najskor prekonat.

safranca15
16. aug 2014

Ja som mala 2 potraty v 8tt a v 22tt a v oboch pripadovh som bola na pn

mircalla
16. aug 2014

Ja som ostala doma 3 dni pri oboch kyretoch. Ale na psychicku ozaj lepsie do prace

lenkaadanc
autor
20. aug 2014

@alizabka tak to mas pravdu na jednej strane je lepsie ist do prace aspon sa clovek odreaguje ale mne sa velmi nechcelo nakolko akurat mi nocne vysli ktore ja velmi nemusim. Tak som sa tesila ze konecne vypadnem z toho kolektivu a ma preradia na poziciu pre tehotne no bohuzial stalo sa to co sa stalo :( akurat teraz v pondelok ma chceli preradit skoda no.

lenkaadanc
autor
20. aug 2014

Ahojte. Kedze moj gynekolog je este na dovolenke a vrati sa az zaciatkom septembra by ma zaujimalo ci budem absolvovat nejake vysetrenia ohladom toho co sa mi prihodilo. A zaujimalo by ma este po akom dlhom case ste otehotneli zas. Niekde som citala ze po 6tich tyzdnoch by mala prist normalna menst. a po takych 3roch menst. cykloch sa odporuca dalsie tehotenstvo aby sa maternica dala do poriadku a aby sa nezopakovalo to co sa mi prihodilo. Neviem ake s tym mate skusenosti vy. Dakujem

alizabka
21. aug 2014

@lenkaadanc Je mi fakt luto, ze si si tym musela tiez prejst a v tvojej situacii uplne chapem, ze by si sa lepsie citila na PN.
Teraz je najdolezitejsie nenechat sa pohltit smutkom a mysliet pozitivne na buducnost. Nebudem ti pisat, ze aspon uz teraz viete, ze mozete otehotniet a podobne veci ... aspon mne vtedy velmi nepomahalo toto pocuvat. Daj tomu teraz prirodzeny priebeh a drzim palce nech je vsetko co najskor ok.
Co sa tyka tvojej dalsiej otazky, aspon u nas lekar pockal na vysledky histologie a kedze tam neboj ziaden zavazny dovod vysetrenia sme dalej neriesili. Mne lekar vysvetlit, ze pokial sa histologicky nic vazne nenaslo a slo o prvy potrat, tak ze vtedy sa velmi vysetrenia dalej neriesia, jedine, ze by som na tom trvala ja osobne.
Co sa tyka dalsieho tehotenstva zalezi od lekara. Kazdy ti povie nieco ine.
Lekar, ktory ma prepustal z nemocnice mi pred tvarou dvihal varovny prst, ze mame urcite pockat aspon 6 mesiacov, kym sa budeme znova snazit o dalsie dieta.
Moj gynekolog (dokonca 2, striedaju sa v ambulancii) mi vraveli ze staci pockat 2-3 mesiace, nech sa vystelka maternice stihne obnovit, aby sa pripadne oplodnene vajicko malo kam poriadne uhniezdit. Pre istotu som sa aj pytala, co by hrozilo, ak by sme nahodou otehotneli skor, a vystevlili mi, ze bud by sa vajicku nepodarilo uhniezdit (co by sme si aj tak nevsimli, lebo by dosla normalne mrcha), alebo, ze by sa mohlo stat, ze by placenta mohla vrast do steny maternice, co by mohlo skomplikovat porod (ak by sa vajicko uhniezdilo na tom istom mieste ako prve)
Nam sa nakoniec podarilo otehotniet po 4 mesiacoch od zakroku a dokonca uplne neplanovane. Bez toho aby sme sa snazili, ani sme nevedeli ako, zrazu sme zistili, ze som znova tehotna. Druhe tehotenstvo prebieha ukazkovo a bez problemov.
Urcite pockajte aspon tie prve 3 menstruacne cykly, nech sa da tvoje telo doporiadku a ja vam drzim palce aby ste toto prekonali co najskor a aby ste sa skoro tesili znova. 😉

lenkaadanc
autor
21. aug 2014

@alizabka Dakujem za vsetko a o vsetkom ta budem informovat a verim tomu ze coskoro aj my sa budeme tesit z noveho prirastku 🙂