icon

Ľahký priebeh menštruácie

23. mar 2021

Baby, zaujíma ma vás názor. Bola som prekvapená ked mi odborník na akupunktúru povedal, ze zdravá vylučovaná menštruačná krv ma byt jasno červenej farby-ako keby čerstvá krv. Ja teda úprimne som nemala takú snáď nikdy. Taktiež zrazeniny, hoci aj malé sa objavovať nemajú. Vraj zdravá menstruacia ženy je taká, ked počas týchto dni žena nemá bolesti a okrem teda viditeľnej krvi na hygienickych pomôckach a wc nevníma, ze vôbec menštruuje. Všetko ostatne je prejavom neduh v organizme ženy. Ja teda úprimne po týchto informáciách rozmýšľam, ci vôbec existuje nejaká vyvolená z nas, ktorá ma takýto priebeh menštruácie?

aknamorka22
23. mar 2021

Ja som mala takúto menštruáciu až po pôrode. Naozaj som nevedela, ze ju mám, nič ma nebolelo, ziadne zrazeniny, krv bola červená, krvacala som krátko. Najjasnejšiu krv som mala ked som dostala MS po 22 dňoch. Vtedy som sa až zlakla lebo naozaj to bolo ako čerstvá krv. Do pôrodu som mala každý mesiac veľké bolesti, zrazeniny, dlho som krvacala a pod.

jaskolka
23. mar 2021

Ze taky odborník na akupunktúru v živote krámy nemal, tak nech sa do toho nepletie. 😃. Zrazeniny je odlupena sliznica maternice, čiže kľudne môže byť. To je také isté, ako s pôrodom. Dve zdravé ženy, jedna porodí za 5 minút, druha sa v bolesti trápi hodiny. Ale obe sú úplne zdravé, proste iný organizmus, iný prah bolesti, iné celkové vnímanie všetkého... Ja som nikdy problémy pri menštruácii nemala, vlastne som ani nevedela, že ju mám 😃. Ale nemyslím, ze zeny, ktoré majú ori tom bolesti, sú nejaké choré.

hederamonstera
23. mar 2021

Ano, zdrava menstruacia nema boliet. Ja to vidim na sebe, ze ma na nu vplyv hlavne to ako sa stravujem a ci som v psychickej pohode a hybem sa. Ak mam tazky mesiac, tak ma boli brucho viac, ak sa pekne snazim o seba starat, tak o kramoch viem asi tak pol dna a to len neprijemnym pocitom v podbrusku a krizoch, skor nepohoda ako bolest. Takze ja s tym suhlasim.

ninusa221
23. mar 2021

To je daka somarina nie ?😂 vsak so ja poznam všetkých možných tak im je zle ked maju krámy...😃

saxana000
23. mar 2021

Pred porodom som taku mala 2 alebo 3x za rok a nebyt krvi neviem o nej krvacanie 4 dni jeden silny 3 dni take ze aby sa nepovedalo 5ty uz len dojazdovy.teraz kazde 2 mesiace 3 dni pred brucho jak balon prsia v ohni prvy den sa Škriabem po gauci co mi ide krize roztrhnut vlozku si niekedy nestiham menit prvu noc vzdy zasadne preteciem je jedno kolko coho si tam napcham 😄
Takze asi tak. Ale toho odbornika na akupunkturu by som poslala naspat na zakladnu skolu vnutorna stielka maternice ani plodovy kolac pravdepodobne nesublimuju.

danka808
23. mar 2021

No to je pekna kravina. Ked , ze to hovoril chlap, urcite zazil vela vela krat menstruaciu , ze ano. Ziaden chlap neviem ake to je, tak nech nemudruju.

jaja8_9
23. mar 2021

Ja som mala ako kedy 😀 niekedy veľmi bolestivu ale to 1,2 dní a niekedy som o tom ani nevedela len som cítila taky diskomfort v podbrušku 😀👍

dibarbora
23. mar 2021

Som rada,ze patrim k tym,co ju absolutne nepocituju.
Odkedy som zacala v 15tich,nikdy som nevedela,ze ju mam.
Obcas zaskocila,ze prisla skor,v tej pubete ale nikdy ma nic nebolelo. Pri dvoch tehu som mala troaku obavy,ako na to moje telo zareaguje,no je to stale rovnake.
A prevazne sa mi stava,ze som v praci,idem jednoducho na wc a tam pridem na to,ze sa mi spusta.

renata1405
23. mar 2021

Ja mavam presne taku a bez bolesti ale uzivam dlhodobo HAK tak neviem mozno preto.

queen_el
23. mar 2021

@renata1405 ak berieš antikoncepciu tak nemáš menštruáciu, to sa nedá porovnať s normálnym cyklom
Pokiaľ viem, nejaké bolesti sú normálne, ale ak naozaj veľmi bolí a vždy, tak to môže byť endometrióza, ono nie je úplne ľahké povedať, kde je tá hranica, čo je normálne a čo nie, ja som vždy mala nejaké bolesti prvý deň menštruácie, prejde to za nejakú hodinu a ostatné dni som v pohode. A tie "zrazeniny" sú z maternice, tiež normálne.

hederamonstera
23. mar 2021

odporucam tento podcast ohladom menstruacneho cyklu 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=9DoldAQLpVw
petamich
23. mar 2021

ja napr. bolestivu menstruaciu nemam ano iste ista nepohoda a krce v prvy den ale inak v pohode ale neviem si uplne predstavit ako presne by zo mna mala vyjst vystelka maternice (vsak o tom to predsa je) tak, aby to bola jasnocervena krv 🤷‍♀️ ved tie "krvne zrazeniny" su vlastne ta vystelka, ktora narastla, aby sa vajicko vedelo uhniezdit, neuhniezdilo sa ide von...

beata_k
Odpoveď bola odstránená