icon

Libido žien po 40: Ako zvládať hormonálne zmeny?

27. mar 2026

Ahojte,

sme manzelsky par 43 ja a 50 muz, sex mame cca kazdy den, alebo kazdy druhy, pocas ovulacie mam prirodzene zvysenu chut, ale pred menstruaciou je to biednejsie, nemam taku citlivost, niekedy som nevnimala rozdiely v tomto pri fazach cyklu, ako to mate vy a co vam pomaha pri poklese hormonov pred menstruaciou? Dakujem

Strana
z3
anonym_e6315f
27. mar 2026

Som žena 45 rokov. Posledný sex som mala minulý rok v lete niekedy. Som s tým ok. Nepomáha mi nič, som rada, že som ...

anonym_f4b2f6
27. mar 2026

Ja mám cez 50 a chuť stále, sex 2x týždenne vačšinou. Na zníženú citlivosť pomáhaju lokálne hormóny, krém na predpis.

kiki68
27. mar 2026

@anonym_autor 41 a muz 42 a nevidim zmenu v tomto smere.

anonym_95017f
27. mar 2026

Máte už väčšieie deti?kedy sexujete? Večer potom, čo decká zaspia? Také pubertálne už chodia spať neskor, aj o 22ej , to ja už dávno spím. Alebo len ranné rýchlovky? To ja neznášam, po spánku som rada, že sa preberiem. A idem do roboty
Decká izba hneď vedľa našej, ja neviem, mne to je trápne a sexovať tak, aby to deti nepočuli . Máme malé deti, ale toto si do budúcna teda predstaviť neviem. Pred pubertákmi sa schovávať.
Pred malými deťmi neriešim ,spia a nebudia sa.ale predsa ti pubertaci, cez víkend sú aj dlho hore..
Musela som anonymne, lebo viem, asi som divná s takouto otázkou

kiki68
27. mar 2026
@anonym_95017f

Máte už väčšieie deti?kedy sexujete? Večer potom, čo decká zaspia? Také pubertálne už chodia spať neskor, aj o 22ej , to ja už dávno spím. Alebo len ranné rýchlovky? To ja neznášam, po spánku som rada, že sa preberiem. A idem do roboty
Decká izba hneď vedľa našej, ja neviem, mne to je trápne a sexovať tak, aby to deti nepočuli . Máme malé deti, ale toto si do budúcna teda predstaviť neviem. Pred pubertákmi sa schovávať.
Pred malými deťmi neriešim ,spia a nebudia sa.ale predsa ti pubertaci, cez víkend sú aj dlho hore..

@anonym_95017f na co schovavat, vyhodim niekde ku kamosom a ja si idem svoje. Alebo prerobis nejake izbu v dome. Proste playroom a izolujes od zvuku. Ale vzdy sa s tym da nejako vypiect. Mozno najhorsie c ked clovek byva so svokrovcami. Ale furt existuju miesta, kde sa da mat sex.

simsalabim
27. mar 2026
@anonym_95017f

@anonym_95017f klucik vo dverach mame presne na tento ucel. Keby sme cakali, kym deti zaspia, nikdy by sme sa nedockali.

kiki68
27. mar 2026
@simsalabim

@anonym_95017f klucik vo dverach mame presne na tento ucel. Keby sme cakali, kym deti zaspia, nikdy by sme sa nedockali.

@simsalabim nech su radi, ze sexujeme, aspon sa nerozvadzame

anonym_95017f
27. mar 2026
@simsalabim

@simsalabim no ale ako to robíte, čo ste ticho ako myšky? Keď sú decká ešte hore? Akože nereveme ako opice, ale aj posteľ vrzga a tie povzdychy tam sú

anonym_0f02db
27. mar 2026
@anonym_e6315f

Som žena 45 rokov. Posledný sex som mala minulý rok v lete niekedy. Som s tým ok. Nepomáha mi nič, som rada, že som ...

@anonym_e6315f máme to podobne 😁 a sme s tým v pohode. Každý deň sme nesexovali ani v tých najaktívnejších rokoch.

anonym_867413
27. mar 2026
@anonym_95017f

@anonym_95017f decka chodia na krúžky, chodia von s kamošmi, pošleš ich do kina, na prespavacku ku spolužiakom, … das na uši slúchadla a zapnes playko…môže aj zemeguľa vybuchnut

autor
27. mar 2026
@anonym_95017f

@anonym_95017f v pohode otazka, zodpoviem ti ju 😄 nase dieta je uz dospele, takze mame sex kedykolvek sa da, zvycajne ked muz pride z roboty, alebo rano pred robotu, rano ma rad on ja velmi nie, som rano menej citliva, cez vikend ked vstaneme, vstavame neskor

autor
27. mar 2026
@anonym_f4b2f6

Ja mám cez 50 a chuť stále, sex 2x týždenne vačšinou. Na zníženú citlivosť pomáhaju lokálne hormóny, krém na predpis.

@anonym_f4b2f6 myslis krem s progesteronom?

autor
27. mar 2026
@anonym_e6315f

@anonym_e6315f fuha az tak nemas chut? mas manzela? a ja sa tu trapim, ze pred menzesom mi to ide tazsie 😏

simsalabim
27. mar 2026
@anonym_95017f

@simsalabim no ale ako to robíte, čo ste ticho ako myšky? Keď sú decká ešte hore? Akože nereveme ako opice, ale aj posteľ vrzga a tie povzdychy tam sú

@anonym_95017f tak my uz teraz mame doma iba 1 dieta, aj to dospele, ale nie, neboli sme ako mysky. Ale ani deti - mali zapnutu hudbu, film alebo sedeli pri kompe, nirkedy nahlas, niekedy sluchadla…netusili, co robime, lebo par krat narazili na zamknutu spalnu 😅 Potom uz asi vedeli, co sa dialo, ale ved to patri k zivotu.

anonym_30198b
27. mar 2026

Ja mam 45 a stale to mam rada, casto aj masturbujem. Ale tiez citim, ze prvu polovicu cyklu som ako 20 rocna, sexovala by som aj 2x denne, potom taky klud a den pred menzesom to zase pride.. nuz ale menzes mam strasny, bolestivy, s hnackami, krcacam viac ako kedysi.. niekedy si poviem, ze nech uz som po prechode, lebo to velmi unavuje..nvm ci potom aj chut na sex prejde

anonym_b5e17f
27. mar 2026
@anonym_30198b

Ja mam 45 a stale to mam rada, casto aj masturbujem. Ale tiez citim, ze prvu polovicu cyklu som ako 20 rocna, sexovala by som aj 2x denne, potom taky klud a den pred menzesom to zase pride.. nuz ale menzes mam strasny, bolestivy, s hnackami, krcacam viac ako kedysi.. niekedy si poviem, ze nech uz som po prechode, lebo to velmi unavuje..nvm ci potom aj chut na sex prejde

@anonym_30198b neboj sa, keď krvacas viac ako inokedy, aj to je známka nastupujúcej menopauzy, zmeny v krvácaní, väčšinou je viac krvácania.

mandzula
27. mar 2026
@anonym_867413

@anonym_95017f decka chodia na krúžky, chodia von s kamošmi, pošleš ich do kina, na prespavacku ku spolužiakom, … das na uši slúchadla a zapnes playko…môže aj zemeguľa vybuchnut

@anonym_867413 Kino, kamosi, ok, ale neviem si predstavit, ako pridem k dcere do izby a zacapim jej na usi sluchadla s tym, ze ideme kopulovat.😃

anonym_fee772
27. mar 2026
@anonym_867413

@anonym_867413 no ja dakedy hulakam od spodu hore cez schodisko, aj 5x zrevem na 12 rocneho a ako hluchy. Ma take tie sluchadla, co izoluju uplne, zapchaju usi a este su pusti podcast alebo muziku a mozu aj traktory padat. Ale sex mame vacsinou aj tak v noci, alebo doobeda, ked su v skole, skolke, muz robi z domu, ja som doma. Ale aj to menej casto, kedze cakame babo, ako sa citim teda ja. Vek 40 muz, ja 43. Ale tak brala som betablokatory na tlak a to bola katastrofa, uplne utlm libida, teraz beriem ine lieky, plus hormony tehotenske, takze je to lepsie. Menopauza v nedohladne ocividne 🫣😅. Ale kazdy den sme to nerobili asi nikdy, ako sme manzelia. Uz vyse 20 rokov spolu celkovo.

sense
27. mar 2026

Mám 44 a tiež už nejako chuť opadá. Ale chlap vie ako mi tu chuť navodiť. Ale teda každý deň som to nemusela mať ani v čase mladých čias.

anonym_30198b
27. mar 2026
@anonym_b5e17f

@anonym_30198b neboj sa, keď krvacas viac ako inokedy, aj to je známka nastupujúcej menopauzy, zmeny v krvácaní, väčšinou je viac krvácania.

@anonym_b5e17f Predpokladam, ze to bude tym. Aj cyklus sa mi skratil na 26 dni.. ale zatial ako na truc pravidelny.. moja mama isla do prechodu v 40. Ja som cakala, ze tiez tak cca pojdem, ale myslim si, ze do roka - dvoch by to malo prist..

anonym_867413
27. mar 2026
@mandzula

@anonym_867413 Kino, kamosi, ok, ale neviem si predstavit, ako pridem k dcere do izby a zacapim jej na usi sluchadla s tym, ze ideme kopulovat.😃

@mandzula v puberte dcéra bude mat slúchadla ns ušiach aj bez toho aby si ty a starý kopulovali

anonym_f4b2f6
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_f4b2f6 myslis krem s progesteronom?

@anonym_autor áno.

anonym_70923e
27. mar 2026

Tak ja mam le 37, cez ms mam neskutocnu chut, ale kedze je velmi silna, nic. Pred detmi sa dalo. Potom dalsie 2 tyzdne znasilnujem muza a cca 10 dni pred ms sa musim premahat. Ale aj deti mame male, aj robime tak, de sa ani nevidime.. tak sa snazime, ked sa da. Tiez sa niekedy zamyslam nad buducnostou, ze al nas budu pocut, ale ked vidim mladych v robote, oni uz maju sluchatka vrastene do usi.

mandzula
27. mar 2026
@anonym_867413

@mandzula v puberte dcéra bude mat slúchadla ns ušiach aj bez toho aby si ty a starý kopulovali

@anonym_867413 ked myslis

autor
27. mar 2026
@anonym_f4b2f6

@anonym_autor áno.

@anonym_f4b2f6 to neviem ci pomoze 🤔 podla vsetkeho za to moze pokles hladiny estrogenu pred menstruaciou, rozmyslala som aj nad nuvaringom, ale ked pri hormonalje antikoncepcii neprebieha ovulacia, tak sa bojim, ze by som prisla o chut

autor
27. mar 2026
@anonym_70923e

Tak ja mam le 37, cez ms mam neskutocnu chut, ale kedze je velmi silna, nic. Pred detmi sa dalo. Potom dalsie 2 tyzdne znasilnujem muza a cca 10 dni pred ms sa musim premahat. Ale aj deti mame male, aj robime tak, de sa ani nevidime.. tak sa snazime, ked sa da. Tiez sa niekedy zamyslam nad buducnostou, ze al nas budu pocut, ale ked vidim mladych v robote, oni uz maju sluchatka vrastene do usi.

@anonym_70923e tak asi je to normalne, ze pred menzesom ta chut je mensia, nemozeme sa rovnat chlapom s ich nonstop chutou

anonym_512247
27. mar 2026

@anonym_autor ten istý vek a muž chce sex každý deň..ja to už beriem ako ‘povinnost’, unavená z prace, libido úplne kleslo..asi má naštartuje, keď mi dá chvíľku pokoj😬

autor
28. mar 2026
@anonym_512247

@anonym_autor ten istý vek a muž chce sex každý deň..ja to už beriem ako ‘povinnost’, unavená z prace, libido úplne kleslo..asi má naštartuje, keď mi dá chvíľku pokoj😬

@anonym_512247 😂 pauza aspon dva dni urcite pomoze, ale ked chcu kazdy den? Ginko bilobu, alebo co si dat

autor
28. mar 2026
@anonym_30198b

@anonym_b5e17f Predpokladam, ze to bude tym. Aj cyklus sa mi skratil na 26 dni.. ale zatial ako na truc pravidelny.. moja mama isla do prechodu v 40. Ja som cakala, ze tiez tak cca pojdem, ale myslim si, ze do roka - dvoch by to malo prist..

@anonym_30198b aj ja mam skrateny cyklus cca 24-26 dni, ale menopauzu nechcem urcite, je este skoro, uz nebudes v menopauze chranena hormonmi na srdcovocievne ochorenia plus plet uz nebude taka jasna a vsetko pojde dole vodou, aj ked menzes je otravny, stale je dobre kym ma zena cyklus, pokial samozrejme nejde vykrvacat

martinka13
28. mar 2026
@anonym_95017f

@anonym_95017f vôbec nie divný príspevok. Presne takto to je.

Strana
z3