icon

Liečba rakoviny krčka maternice

16. sep 2025

Ahojte nájde sa tu niekto kto ma za sebou rakovinu krčka maternice a vedel by mi napísať ako prebiehala liečba? Mne ju práve diagnostikovali, len netuším čo ma čaká. Za dva týždne mám termín na onkogynekologii. Podľa výsledkov z CT a magnetickej nie sú napadnuté uzliny ani žiadne iné orgány, je to ohraničené len na krčku. Ach, najhoršie je asi to čakanie a keď ešte neviem úplne presne čo ma čaká.

melanta
16. sep 2025

Mala som zlé výsledky zo sterov na preventívke. Do 2 týždňov som mala po hysterektómii v NOU, následne chemo. Celé to trvalo 2 roky, chemo bola pre mňa veľmi náročná, bývalo mi po nej neskutočne zle, nevládala som chodiť, vracala som. Muž ma doslova nosil na rukách na toaletu a odnášal mi z postele misku z grckami. Priznám sa ale, že čo bolo úplne najhoršie pre mňa, boli ľudia, ktorí mi písali alebo volali a nariekali alebo sa vnucovali s pomocou. Akože to posledné, čo chorý človek potrebuje, sú takýto ľudia. Takže tých som odstrihla. Psychika je alfa omega podľa mňa, takže nemať okolo negatívnych a plačúcich ľudí a mať podporujúceho muža a deti. Čo sa týka liečby, tak aj s tou istou diagnózou nemá každý úplne rovnakú liečbu. Keď budeš mať stretnutie s onko gynekológom, trvaj hlavne na tom, aby všetko išlo rýchlo. Je super, že všetko mimo krčka je čisté. Ak to tak má ostať, tak je potrebné konať rýchlo. Držím palce a kľudne napíš aj správu, ak ťa bude niečo zaujímať, alebo sa budeš chcieť len z toho vykecať.

babydesire
16. sep 2025

@anonym_autor aj moja mama si tym presla ked mala 41r. U nej to trvalo cca 1rok. Ja som sa tomu "zatial" vyhla len tak tak (vcas zachytili zmeny na krcku, vtedy stacila konizacia)..drzim palce aby si bola cim skor doliecena..ale priprav sa ako pise melanta, nebude to lahka ani rychla cesta,,no moze ti zachranit zivot..tlac nato aby sa s liecbou a operaciou cim skor zacalo

autor
12. nov 2025

Tak sa hlásim po dlhšej dobe, bolo to pre mňa náročné obdobie, nevedela som o tom veľmi rozprávať, hlavne keď som nevedela čo ma čaká. Nakoniec som podstúpila hysterektomiu. Všetky uzliny boli čisté, len v nejakých cievockach bol nález pozitívny, tak ma poslali ešte na rádioterapiu, ktorú by som mala začať o týždeň. Je to veľmi náročné zvládať to? Máme takú náročnú situáciu, manžel dostal cievnu mozgovú príhodu deň pred tým, nez mi potvrdili rakovinu, dostal aj epileptický záchvat a nemôže teraz šoférovať. Ja budem musieť mesiac každý deň chodiť do Bratislavy na ožiare, čo máme cca 80 km a budem musieť šoférovať ja, tak neviem či to budem zvládať, nemáme nikoho iného, kto by ma tam mohol voziť, tak som chcela vedieť na čo sa pripraviť a či sa to bude vôbec dať zvládať.