icon

Liek Alventa

veronika92581
10. apr 2014

Prosím Vás užíva niekto z Vás Alventu liek od psychiatra ďakujem

jessi03
30. júl 2017

@sindy30 a necitis zlepsenie?no ja dom si dnes a ani vcera nedala ...la oci prestali boliet....takze si ju uz ani nedam....asi ani tebe nesadla....mas aj nejake telesne prejavy??

jessi03
30. júl 2017

@sindy30 no je to velmi neprijemne....viem o com pisem...ak budes chciet...mozme aj popisat do spravy...skus sa poradit zo psychiatrom vela stastia🙂

jessi03
30. júl 2017

@sindy30 mozu to byt aj vedlajsie ucinky po nej co pocitujes....ak to trva dlhsie ako 2.3 dni tak sa porad s lekarom ci to mas salej brat....no ja si ju uz urcite nedam🙂!niekomu tento liek sadne niekomu zas nie.....uvydim zajtra co na to kekar ......

mary215
30. júl 2017

@jessi03 vyrozou? hm, lebo mne doktorka nechce meniť lieky, keď ich mám tak krátko ako píšeš, iba keď mi niečo robí problém, ako oxazepan, mi vytváral mlieko a nebola som ani tehotná ,inak by som nemenila. Nie je dobre bez lekára vysadiť lieky =/ ... Ja mám tiež depresiu sprevádzanú panickými atakmi, tiež telesné prejavy a odpadávala som, než som donútila obvodnú, aby mi porobila vyšetrenia, som musela prejsť fakt všetkým až som skončila u psychiatričky, potom som si povedala, po veľmi nepeknom vzťahu, že on ma do liekov dostal a bez neho ich potrebovať nebudem, ale ako som ich vysadila, tak do pol roka bolo ešte horšie, teraz si na tie lieky dávam fakt pozor. Tiež by som nebrala lieky, keby to viem liečiť inak, ale žiaľ je to už v takom štádiu, že bez liekov som asi už nefunkčná =/

jessi03
30. júl 2017

@mary215 ano teda myslim si ze mi to nastartovalo toto vsetko....no ja som to skusila ze ci ta bolest oci prejde...a presla....tak neviemmozno mi lekar zajtra povie ze si ich nam nasadit znovu akebo mi da ine...ale uz by mi mohli konecne uz sadnut☹lebo uz som zufala☹aj ja mam podobny problem ako ty stym vztahom.....

jessi03
30. júl 2017

@mary215 vies...mna zacali velmi boliet oci...prvy tyzden fajn dokonca som sa citila velmi dobre🙂a potom prisiel druhy tyzden a na 4 den ma zacali boliet oci a to fest poriadne...a taky tlak vnich...nikdy ma tak neboleli...este tie dni som uzivala alventu myslela som si ze to prejde ale ked to neprechadzalo po 3.4 dnoch tak som ju cez vykend vysadila a oci prestali boliet...davala som si na ne kvapky visin....no uvydim neviem uz co....☹
...

mary215
30. júl 2017

Je dobré, keď vieš ,čo je spúšťač, o to rýchlejšie sa vieš usmerniť v daných situáciach. Ak je to veľký problém, tak určite ich vymení, ak nie, tak len vydržať, ja som mala šťastie na lieky, všetky okrem toho spomenutého mi nerobili problémy, aj keď sa mi teraz pre zmenu tvorí krv v stolici, neviem či je to alventou 150mg, lebo je tam v indikáciach..... Ak máš problém vo vzťahu, tak ti odporučím ho čím skôr ukončiť, ja som trpela kde čo, vyše roka a pol a potom ešte aj v novom vzťahu mi robil problémy, ale našťastie ho to po pár mesiacoch omrzelo. Nič viac ťa tak nezničí, ako človek, ktorý si s tebou zametá a ty sa pre neho trápiš. Ak chceš viac vedieť kľudne môžeme cez správy, ak to nechceš riešiť takto verejne.
Uvidíš zajtra určite to dá do poriadku =)

jessi03
30. júl 2017

@mary215 dakujem....za povzbudive slova🙂

mary215
30. júl 2017

Niet zač, je to choroba ako každá iná, takže úsmev a pôjde to ;)

sindy30
31. júl 2017

Jessi neviem ako ti mam napisat spravu, ano zacalo.to.hlavne telesnymi prejavmi ledva fungujem, vysadila.som ich dnes som uz nezobrala lenze moj doktor ma dovolenku a az nabuduci tyzden v piatok mam prist,

jessi03
1. aug 2017

Ja som bola vceera u lekara a vysadil mi alventu....a nasadil escitil (escitalopram)10mg....zatial po stvrtke tieto dva dni...a potom po polke rano a vecer no uvydime.....dufam ze mi uz tieto sadnu.

peter22vlcek
30. nov 2017

@kaligrafka zdravím.ja mám dobré skúsenosti z antidepresivom miraklide v kombinácii z mirzatenom.nemá žiadne vedľajšie účinky a mirzaten má i sekundarny účinok,pomáha zaspať. Prvé obdobie je dobré na krátku dobukým antidepresiva zaucinkuju,brať neurol 0,5 až 1,0mg.dobré pomáha kým nezačnú účinkovať primárne lieky.Pozor!nebrať neurol viac ako mesiac.

barborka2014
Autor odpoveď zmazal
peter22vlcek
21. mar 2019

Neurol dosť dobre,mirzaten slabé upokojujúce účinky

mary215
2. apr 2019

@barborka2014 Ahoj, má Alventa nejaký vplyv na astmu? Ja ju užívam už 4tý rok a nemám žiadne poblémy s ňou, aj keď po Elicei mi to príde ako veľký skok, je silnejšia o dosť. Mávaš silné prejavy úzkosti, alebo prečo ti ten nový lekár zdvihol dávku?
Nie, nie je to práve na útlm, ale na to ,aby si ráno mohla vyliezť z postele a fungovať, takže ak sa ti po nej bude chcieť spať, tak to treba prekonať, po nejakom mesiaci ,by mala začať účinkovať, ak nebudeš s ňou mať iné problémy, alebo fyzické prejavy, žeby si mala silné bolesti hlavy, ako tu už niekto písal, alebo silné búšenie srdca, to treba potom znova riešiť s lekárom. A prečo si ho zmenila?

barborka2014
3. apr 2019

Ahoj. Ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď už 9 rok som chodila jednej nemenovanej doktorke, ktorá mi automaticky vypisovala dookola liek. Proste som snou nebola spokojná.
Tak som navštívila druhu doktorku, kef som jej povedala ze ktorý liek užívam a koľko, tak sa s hrozila. Ze vraj elicea je strašne starý liek že sa už vôbec neodporúča. Úzkosti som nemala až také skorr depku. Beriem ho už pomaličky 3 týžden a žiadne vedľajšie účinky nemám.

mary215
4. apr 2019

Je pravda, ze je strasne slaba, je to skor prevencia na zistenie ,ci lieky naozaj potrebujes, alventa je o dost silnejsia, ale skor ako po mesiaci ucinok nezistis. Pokial nemas vedlajsie ucinky, tak je dobre, drzim palce ,nech pomoze

adel40
7. apr 2019

Ahoj! Mal niekto pri alvente problémy s malátnosťou točením hlavy a bolesťami. Ako keď ste po opici až tak, že vám je na zvracanie. Totálna neschopnosť fungovať a rozmýšľať. Beriem ju 4.týždeň 150ml a je mi stále zle trochu ustúpili depresie a úzkosť. už neviem čo robiť. Doktorka tvrdí že to treba vydržať ale dokedy? ďakujem za odpoveď !

mary215
21. apr 2019

Ano, je to bezny sprievodny jav, je super ,ak sama pocitujes ustup, ale na vysadenie, by si musela byt v pohode dlhsie ako len mesiac, moze sa to akoukolvek situaciou vratit, mozno by som ju poprosila o 75mg a v pripade nutnosti si das 2 tablety, ale netreba to podcenovat, moze ti ju nechat kludne aj na 3-4 mesiace, ak si mala velmi silne priznaky

sifonka22
Autor odpoveď zmazal
sifonka22
Autor odpoveď zmazal
mary215
18. júl 2019

@sifonka22 zhoršenie stavu je vedľajší účinok každého AD, je to divné, ale je to tak, nedá sa odhadnúť, či 6 týždňov stačí, záleží na tom ako sa cítiš, ak ju berieš ešte teraz, tak to bude už tretí mesiac, ak je tento sprievodný jav stále taký závažný, asi by som skúsila zmeniť, ale je to individuálne, možno ti zaberie až o pol roka, možno vôbec, skús tomu dať šancu, ak je to zvládnuteľné, ak nie, určite bež k lekárke pre iné =)

petro1985
19. júl 2019

Ahojte ja beriem alventu na hraničnú úzkostnú depresiu. Momentálne beriem 75mg v dvoch dávkach. Asi 8 rokov som bral 37,5mg čo mi postačovalo. Po dlhodobejšom strese som navýšil na 37,5mg ráno a 37,5mg obed už tri týždne. Mal niekto ako vedľajšie účinky pocity nereálnosti, ako keby v snoch? Ďakujem za prípadné reakcie

lucia851
19. sep 2019

Mna boli tiez teraz hlava z alventy a mne zas znizuje tlak

mary215
11. nov 2019

@petro1985 definuj nereálnosť? ja skôr mám pocit, že som si ničím neni istá, nepamätám si, že som išla spať skôr, keď si dám lieky a som unavená, tak strašne rýchlo zaspím, ale nemám to z Alventy, ale z Mirzatenu a Kventiaxu. Aj keď Alventu beriem 150mg, skôr mám stále pocit, že som na niečo zabudla alebo neurobila.

barborka2014
26. nov 2019

Ahojte. Chcela by som sa spýtať, brali ste alventu 150mg aj počas tehu? Ak áno, aj ste kojili? Babo bolo zdravé? Ďakujem

bublinka1911
12. jan 2020

Alventa je veľmi dobrá, ak je v nízkej dávke, vo vysokých dávkach...ma tieto nežiaduce účinky, ktoré výmyznú do 7 týždňov, po tom by už malo byť lepšie....aj keď ju vysádzate, tak hlavne opatrne...

simona_simi
11. feb 2020

@adel40 ahoj. Môžem sa spýtať, či ťa prešli tie závraty ako si brala alebo berieš Alventu ? Ďakujem 😊

mirka_8
13. feb 2021

@dudenka po 3 mesiacoch pre pana to tak dlho

mirka_8
13. feb 2021

@adel40 ja berem alventu 75 a berem ju 12 dni a ze by bolo lepsie