icon

Lieky na leukémiu a ich vplyv na možné tehotenstvo

lucka155
20. apr 2012

Ahojte snažilky, budúce mamičky aj šťastné mamičky 🙂)
Veľmi rada by som bola aj ja posledným "prípadom". S priatelom sa snažime o bábo. Obaja sme abstinenti, nefajčime čo je vraj najlepšia cesta v babatku.
Ale priatel ma slabu formu leukemie a uživa lieky, vďaka kt to svinstvo stagnuje.
Nemate niektora podobnu skusenost? Je to velký risk robiť teraz bábo? Tie lieky by mohli poskodit nejako plod?
Prosim pomozte ☹

1ivanka1
20. apr 2012

@lucka155 no ja by som toto skôr prebrala s lekármi, predtým než by sme sa začali snažiť o dieťa. a najlepšie s viacerými. a asi by som sa objednala aj na konzultáciu, teraz neviem ako sa volá ten inštitút, ale chodia tam ženy, ktoré otehotneli a nevedeli o tom, a brali nejaké atb..tam proste vedia čo tie lieky obsahujú a či môžu ublížiť alebo nie..nemôžem si spomenúť ako sa to volá ale je to v ba 😒 ale tvoj gynekológ určite bude vedieť o čom hovorím...
je to dosť vážne rozhodnutie, asi by som dôkladne zvážila klady a zápory.
ale držím palčeky aby bolo všetko podľa vašich predstáv.

irriss
20. apr 2012

@lucka155
Myslim si, ze je to jedna z prvnich informaci, kterou jste od lekare dostali.., kdyz Vas seznamil s diagnosou... 😉

Pokud jste tuto informaci v rozruseni "nepostrehli" nebo nedostali..bude nejlepsi se obratit na prislusneho lekare a ten Vam do podrobnosti vysvetli VSE.. 😉

Je mi to lito, ale nespolehej na Forum..Lecba je individualni, - sjednejte si schuzku s osetrujicim lekarem 😉

kralicica
20. apr 2012

toto sa neriesi na fore. kedy to uz mamicky pochopia??!! 🙄

lucka155
autor
20. apr 2012

Ani to nechcem riesit, samozrejme ze to budeme riesit s lekarmi. Len ci nemate niektora skusenost ☹

anjelicek26
20. apr 2012

@lucka155 - toto sa presne musis poradit s lekarmi, ktory vedia, ake lieky presne uziva - kamoskin manzel mal rakovinu, bral lieky a 5 rokov im zakazali snazit sa o babo, ze by mohlo dojst k mutacii spermii.

irriss
20. apr 2012

@lucka155
Jak budeme resit?? Lucko, Ty pises, ze se o miminko snazite..
Pises:"Budeme resit", ...to je dost otazka!!!..co budete resit??
Zasadni veci maji i svuj poradek a poradi!!!
1. k lekari a pak teprve po jeho souhlase snazeni se o miminko.. ☹
Tys to vzala opacne!!!
Prehodnot priority, dokud neni pozde.. ☹

Jake si myslis, ze tu ziskas zkusenosti? Kdyz Ti nekdo napise, ano, ja jsem otehotnela a muj muz mel take rakovinu a take se lecil a dite mame zdrave..
Tak co? Pujdes do toho? Podle nekoho?
ach jo..smutne pribehy,

danjelca
20. apr 2012

@lucka155

Lucka musíš presne vedieť aké lieky to sú a aký majú vplyv...inak je to veľké riziko ak sú náhodou ovplyvnňujúce tvorbu a kvalitu spermií. To si treba zistiť ako ti tu baby radia a potom sa snažiť.Keď si budete naistom.
Koľko máš rokov?