Lieky na psychiku a snažilkovanie

wera_ga
30. dec 2014

Ahojte žienky, potrebujem súrne poradiť. S manželom sa snažíme o druhé bábo, lenže nechápeme prečo ale nejde to vôbec tak ľahko ako pri prvom. Trvá to už pol roka a stále nič, no popritom sme obaja zdraví. No teda manžel užíva lieky na psychické problémy a na to som sa chcela opýtať. Je tu niekto, kto má skúsenosti s otehotnením, keď partner užíval lieky Seroquel XR alebo Rispen? Je vôbec možné pri tých liekoch otehotnieť? A nemá to nejaký vplyv na vývoj dieťaťa? Lebo keď sme počali (ihneď, bez problémov) prvé, tieto lieky ešte neužíval a jeho doktorka nám k tomu nič nepovedala.. Za každú odpoveď ďakujem

katuskamala
31. dec 2014

akekolvek lieky maju podla mna vlyv. ale to, ze ste pocali prve hned neznamena, ze to takto musi ist aj pri druhom... pol roka neuspesneho snazenia je stale v norme, priemer je rok. ak sa do roka nepodari, potom navsivte lekarov. cim viac sa tym budes teraz zaoberat, tym tazsie to pojde. ver mi...

eala
31. dec 2014

Určite to nemá vplyv na tehu, teda viem, že kamarátka užívala lieky na úzkosť a lekár jej povedal, že to nemá vplyv, dokonca pri ich užívala aj v tehu, okrem prvého trimestra a má zdravé detičky.

vejula
31. dec 2014

@wera_ga treba sa spýtať priamo psychiatra.

nikawero12
31. dec 2014

@wera_ga lieky o ktorých píšeš ovplyvňujú nervovú sústavu tvojho manžela a nie jeho hormonálnu sústavu a tvoju hormonálnu sústavu už vôbec nie. Takže problém s tvojím otehotnením je niekde inde a nie v spomínaných liekoch.

erina098
31. dec 2014

@wera_ga nám to trvalo rok a pol.hovorila som si,už pojdem k lekárovi.a potom stačil jeden uvolnený príjemný večer…a bolo to.dnes má naše dievčatko 4 roky.lekára nebolo treba.a tých liekov by som sa nebála,skôr ak by ste ich brali vy.ale kludne sa opýtajte lekára.

wera_ga
autor
1. jan 2015

Ďakujem veľmi pekne za odpovede, snáď to bude čoskoro dobré... 🙂 Možno je to predsa v psychike..

sono2
1. jan 2015

No