Má niekto skúsenosť s detskou gynekológiou?
Ahojte dcéra 9r sa mi už 2 týždne sťažuje že ju to pri cikani štipe kúpila som jej lieky na zápal močových ciest dobrála ich a stále štipe moč má v poriadku odporučila sestrička že nejaký krém a ak aj po týždni bude štipať tak detská gynekologička .tu je otázka mala vaša dcéra tiež takéto niečo ? Aký krém ste použili .druhá otázka ak by nezabralo a museli by sme ísť na gyn. ako to prebieha ? Neviem si predstaviť že by mala ukázať niekomu inému cikulu
@mariska 1989 ahoj,vidim tuto diskusiu a neda mi nezapojit sa,ja uz mam sice 33 rokov,ale problemy mam uz od 5 rokov,jednoznacne navstivte urolog.ambulanciu,zoberu jej stery z uretry aj zo susky,lebo stipat moze pri cikani aj koli jedej, aj koli druhej "dierke".Moze byt nalez bakterie bud v suske,alebo v uretre ak nieje v moci.Jednoznacne by som nedavala ATB len tak od oka,pretoze tie zrovna nemusia mat na nalez dostatocnu citlivost a tak sa to bude len predlzovat,alebo zaberu a po dobrati sa to znova ukaze. Cele toto maju na svedomi crevne bakterie-kt.sa tam nachadzaju prirodzene,len sa mechanicky prenesu,alebo to moze sposobovat imunita. Treba deti casto upozornovat ako sa na wc spravne utierat a moze k tomu dopomoct aj chlad,ale nebyva to jeho pricinou. Tak hadam som trosku pomohla,kedze ozaj viem o tomto probleme velmi vela😔.
@livinka26 a nebol by ako taký nález v moči ? Lebo kbc ak to dobre píšem bolo tiež dobre .akurát mám Canesten krém večer a ráno jej ho budem dávať a ak nezaberie tak potom . Chcem jej dobre to je prvoradé ale musím myslieť aj na jej slabú psichyku až nemá stoho traumu až niesom potom ťa najhoršia matka že musela ísť na také vyšetrenie 😔
@mariska1989 uplne chapem tvoje pochybnosti, ale zial nie, bakterie sa drzia napr.len na stenach v uretre,ale v moci nalez nemusi byt,pisem ti podla mojich skusenosti. Napriklad so stipanim pri moceni je to tak,ze ak stipe na konci cikania a svrbka tak zvlastno cele okolie,tak to je suskovy problem,ak na zaciatku tak problem moc.ustrojenstva. Mala som zial vsetky varianty a casto som bola hospitalizovana. Myslim si ,ze ked jej to ozaj dostatocne vysvetlis a pripravis ju na to,tak by to urcite pochopila,uz je celkom "velka". Ved vyskusajte,uvidite.. ale co viem tak canesten je skor na take mykoticke problemy,ale treba skusit,ak vam to poradili. Daj vediet potom,drzim palce.😊
@livinka26 tak toto neviem kedy ju to štipe ale myslím že ako začne cikať tak vtedy ale opýtam sa jej to zajtra .ale vravela že ráno ju to tak nestipe skôr už potom v škole a doma ..no uvidím ako čo či to ustúpi alebo nás čaká potom teda dr .isto dám vedieť ako sme dopadli
@mariska1989 rano a navecer moze aj tak smrdiet moc,ucitite to isto,vtedy sa vlastne zvysi bielkovina a to je zapal,ak nepomoze masticka do troch dni,tak podniknite nieco..,urcite nech sa preleje kazdy den urolog.cajom a vela vody neperlivej,nesladenej a lepsie na chvilu obmadzit sladke a mliecne✌hlavne vela pit
Skús Fungicidin masť
@mariska1989 skus ten canesten, alebo jenamazol, nech si natiera z vonka.... Pokiaľ nemá výtok atď... Môže to byť i lokálne podráždenie, alergia na prací prostriedok atď... Môžeš skúsit sedavé kúpele-bud v hypermangane, alebo voda+jablčný ocot, alebo voda+sóda bikarbona,
Je možnosť natierať o kokosovým olejom - pôsobí antimykoticky... Alebo kvapku Tea tree oleja z riediť v kokosovou a tak potrieť (nikdy nie čistý Tea tree olej, je veľmi silný a mohol by ešte viac podrazdit),
Čiže možnosti je viac, vyskúšaj... A plne ta chápem, moja najstaršia, tiež 9rocna - nevedela by som si pri nej predstaviť ísť ku gyn.... To by boli hystericke záchvaty, že až....
@mariska1989 určite sa dá s Dr na tom dohodnúť..... Moja mala ležala na koze a tiež si nechcela dat spraviť výter tak nasilu sme museli..... Ale sestra keď bola s malou u tej istej Dr tak si pýtala vyterovku a v aute jej to urobila.... Dr s tým nemala žiadny problém
@mimibb konečne niekto kto to chápe 🙏 tá predstava je proste u mňa dosť zlá moja je proste taká .skôr by som jej tým uškodila
@dana90 tak aspoň že tak .ako nech sa nehnevaju ale také dieťa a aby šlo na kozu ? 🙈Však sú lehátka tak prečo nie na ňom ?..pokiaľ by krém nezabral tak budem volať a budem sa pýtať na to
@nika82 ďakujem .skúsim počkať či zábere Canesten nechcem striedať moc

@mariska1989 mavala aj moja keď bola malá, na gynde ju len zvonku pozrel, ziadne hlbkove vyšetrenie.. Canesten natierať a prešlo jej to.. Vnútorne nasad nejake probiotika užívať, lactoflor napr.su fajn..