icon

Má očkovanie proti HPV naozaj zmysel?

18. jan 2025

Ahojte, priznám sa že som to nikdy neriešila a mama mi o tom tiež nevravela takže keď som išla prvýkrát na gynekológiu mala som už 19 a očkovanie by som musela cele hradiť. Lekár mi to na každej preventivke spomenie, mám teraz 23 a teda začínam rozmýšľať, ža keď už mám peniaze dala by som sa zaočkovať. Akože ano je to 400€ ale v dnešnej dobe to každá druha minie na vyplnie pier a toto môže zachrániť život. Ste očkované proti tomuto ochoreniu? Alebo Vám to príde zbytočne.

Strana
z2
vanilkovazmrzka
18. jan 2025

Keby bolo byvalo dostupne, ked som bola mlada, hned by som sa zaockovala. Teraz uz sa mi to zda zbytocne 🙂

ada_alica
18. jan 2025

Tiež to zvažujem pre dcéru - ešte spĺňa podmienky

pribinak
18. jan 2025

Mame strašne štatistiky čo sa týka rakoviny krčka maternice takze za mna je očkovanie skvela vec

Na malom Slovensku pribudne ročne približne 600 nových prípadov a správne píšeš niekto so dá napichat zobák, ale za očkovanie sa ku to zdá veľa
Niekto minie na labelu či nechty, ale za očkovanie toľko nedá

autor
18. jan 2025

Ach ved toto, že estetické zákroky pozná už aj kazde malé dievča, kto nemá pery ako by nebol. A očkovanie proti hpv som ani len netušila že je, teraz už neskoro nad tým plakať ja viem, ale teda omnoho lepšie by bolo na školách prednášky na tému prevencie ako kyberšikana, aj keď teraz už možno sú aj také neviem 🙂.

lenvam
18. jan 2025

Si myslíš keby za to nedostal prachy, ze by ti to nukal?

procrastique
18. jan 2025

@vanilkovazmrzka vyvediem ťa z omylu, nikdy to nie je zbytočné.

autor
18. jan 2025

@lenvam tak to ma mrzi ak máš nejakú zlu skúsenosť, ale teda nikdy mi nič nasilu nenúkal vždy to len spomenie že je to vhodná forma prevencie ale keď nie tak nie, dôležité je pre neho že prídem každý rok na ster. To že ma za to peniaze mi je úplne jedno.

belllinka
18. jan 2025

Je to vakcina s najvacsim mnozstvom neziaducich ucinkov. Ty si musis rozmysliet, ci riskujes neziaduce ucinky alebo HPV. A hlavne pribalovy letak sa lisi od toho v anglictine:
https://www.drugs.com/sfx/gardasil-9-side-effec...

https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/gardas...

rude_baby
18. jan 2025

@lenvam je to jediný druh rakoviny, proti kt sa dá očkovať, tak nech to núka...

autor
18. jan 2025

@belllinka ďakujem prešla som si tu anglickú verziu, akože niektoré sú fakt hrozne ale zas vzhľadom na to percentu výskytu niektorých z nich je to teda nič oproti výskytu hpv no…

ivka225
18. jan 2025

Presne ... nežiadúce účinky má možno aj Celaskon, dôležité je aké sú časté. Znalosť štatistiky chráni pred dezolátstvom 🙂

lauricka
18. jan 2025

no ved prave...presne tak.

telefon00
18. jan 2025

Ludia zaočkovaný proti HPV počúvajú mainstreem a aj tak konajú, vyjadrujú sa za. Ale ľudia, čo si dohľadajú svojpomocne iné informácie, čo hlavný prúd nehlása, sa k tomu stavajú negatívne. Je to presne ako vakcína proti Cividu. Zo začiatku ju chcel skoro každý, ale po veľmi krátkom čase ju nechcel takmer nik a ľudia čo sa dali zaočkovať, tak väčšina to ľutuje. Covidova vakcina mala veľmi krátku živitnosť.... Je to to isté ako povinne vakcíny pre deti... rodičov, čo odmietajú povinne ockovania deti pribuda viac a viac. Vsetko je to o vyvolavani strachu v ludoch z chorôb...

belllinka
18. jan 2025

Autorka, akurat, ze hpv hned nerovna sa rakovina. Imunita si s virusom obycajne poradi aj sama. Asi 80 percent zien sa v zivote do 50-ky stretne s tymto virusom.

martinmmartin
18. jan 2025

@belllinka oproti ucinkom hpv je to nic

martinmmartin
18. jan 2025

@telefon00 vacsina lutuje? kde? nieco mi uslo?

autor
18. jan 2025

Tak ja som zaočkovaná aj proti covidu a síce som mala po oboch dávkach pocit, že ak mi nevybuchne hlava tak vyvraciam dušu 😄 ale teda že by som si na to každý deň spomenula a povedala si ach ako veľmi to ľutujem, skôr to vôbec neriešim. Deti nemám, ale neviem si predstaviť keby ich mám nedať ich očkovať.

vanilkovazmrzka
18. jan 2025

@procrastique viem, preto tam bolo ze sa mi to ZDA zbytocne 🙂 to je len taky moj iracionalny pocit, hoc viem ze to zmysel ma, ak nahodou zena hpv este nema

vanilkovazmrzka
18. jan 2025

@telefon00 na akej velkej statistickej vzorke si si robil prieskum, ze to lutuju? Idealne ma zajima pocet ludi mimo tvojej svojpomocnej bubliny.

jamidea
18. jan 2025

Nie, nedala by som sa, ani dieta. Spomenul ti lekar aj nezelane vedlajsie ucinky?

lisymbia
18. jan 2025

Som očkovaná, očkovať som sa dala v 26 rokoch a vôbec neľutujem 😊 robila som si riadny research predtým a za mňa určite má význam aj po začatí pohlavného života 😊

ahhola
18. jan 2025

Aj nemusi (zachranit zivot). Ked o par rokov dostanes CA u koho to budes reklamovat.?
goog⚡Obetne panny. ⚡

pribinak
18. jan 2025

@telefon00 douc sa najskôr gramatiku a potom mudruj

iv007
18. jan 2025

Ja som sa dala ockovat ako 26 rocna, vtedy ma to vyslo okolo 500€ a nelutujem ani jedno euro. Je to jedina vakcina proti rakovine, ked mozem eliminovat tuto chorobu tak som nevahala. Konzultovala som s viacerymi lekarmi a vsetci dali ockovat aj svoje dcery.

autor
18. jan 2025

Ja viem že keď sa zaočkujem neznamena to že som na 100% chránená, ale dúfam že aspoň nejaká ta ochrana tam je.

kluska
18. jan 2025

na jednej strane davas dole nejake malicke percento neziaducich ucinkoch (aj ked je jasne, ze percento je ovela ovela vyssie, lebo suvislost vakciny s ochorenim sa elmi tazko dokazuje) a na druhej strane vyzdvihujes pozitivny ciel, tj ochranu, o ktorej nie si si celkom ista.. ruska ruleta? nikto nevie ako jeho telo zareaguje na latku, ani tie studie, lebo teba osobne a tvoj zdravotny stav do tej studie nedavali. Apropo neziaduce ucinky su vlastne ucinky, lebo liek ci ockovanie ma ucinky na cely organizmus, to znamena ze ma ucinok na to na co sa dava a tiez rozne ine ucinky na telo (to su neziaduce ucinky). neexistuje ze liecivo bude pomahat iba na tu cast tela kde ma, ale posobi celoplosne, na cele telo, nic nevynechava, hlavne ked sa podava injekcne. A uz len zalezi na danom organizme ze kde sa tie ine ucinky prejavia alebo neprejavia a to ti nikto dopredu nevie povedat.

martinmmartin
18. jan 2025

@kluska Blbca musis nasilu a proti jeho voli zatiahnut do neba lebo budes inak odsudeny prezivat s nim jeho peklo.......

saxana000
18. jan 2025

Seba uz nie ale dcery pravdepodobne dam.v mojom okoli ma uz vela.zien katastrofalne vysledky z cytologie.

kavenkaa
18. jan 2025

Očkovala som sa, keď som mala 27. Očkovacia schéma bola 0-2-6, takže aj tá suma sa ti rozdelí do viacerých mesiacov.

mili2016
18. jan 2025

Ja som očkovana, a do budúcna chcem dať zaočkovať aj syna aj dcéru. Po pôrode som mala zlý nález na krčku. Najprv som sa preliečila a keď už bol krcok v poriadku išla som do toho. Je to už 8rokov do zadu . S rodicaku to bolo ťažké zaplatiť ale zdravie je zdravie.

Strana
z2