Má očkovanie proti HPV naozaj zmysel?
Ahojte, priznám sa že som to nikdy neriešila a mama mi o tom tiež nevravela takže keď som išla prvýkrát na gynekológiu mala som už 19 a očkovanie by som musela cele hradiť. Lekár mi to na každej preventivke spomenie, mám teraz 23 a teda začínam rozmýšľať, ža keď už mám peniaze dala by som sa zaočkovať. Akože ano je to 400€ ale v dnešnej dobe to každá druha minie na vyplnie pier a toto môže zachrániť život. Ste očkované proti tomuto ochoreniu? Alebo Vám to príde zbytočne.
Som očkovaná proti hpv, na odporučenie gynekológa po tom co som mala nález, konizaciu a opäť zle vysledky. Jednoznačne to neberiem ako vyhodené peniaze a aj syna dám zaočkovať keď bude mať vek a rovnako sestra dcéry keď príde čas. Ja som si dávala to proti 9tim druhom a naozaj neľutujem. 2 roky mam dobre výsledky a keď aj tento budú tak už nebudem musieť chodiť k onkogynekologovi. A to mi hrozila ďalšia operácia krčka ale otehotnela som a aj to pomohlo
@belllinka hej a mala si pozitívny ster? Robili ti kolposkopiu? Konizaciu? Opäť zle vysledky? Doporučenie lekára aj onko aj tvojho na očkovanie? Opäť zle vysledky na kontrole a odporučenie na dieťa keďže ešte nemáš? Hrozba skrátenia krčka lebo už je kratší? Kontrola aj v tehotenstve ci je všetko v poriadku? Hrozba opätovnej operácie? Ja áno. Našťastie tehotenstvo zmobilizovalo imunitu a očkovanie tomu len pomohlo, čiže som teraz čistá. Ale keď Opäť zlý vysledkok bude idem Opäť na operáciu. Horší telefonát ako vtedy od gynekológa som nemala. A pritom keby som mala skôr očkovanie nemusí byť. Nežiaduce účinky sú oproti tomu strachu nič.
Ja som sa davala v 30. Lepsie neskoro ako nikdy. Nastastie som dovtedy hpv nechytila a do buducna som chranena
@ivka225 z celaskonu ti nehrozí doživotne pripútanie na lôžko.

@jamidea v dnešnej dobe má nežiaduce účinky skoro všetko. Keby sme sa na to mali takto pozerať tak veľa takýchto ľudí ako si ty by sa nedalo zaočkovať ani vakcínou ktorá je povinná. Môj názor...