icon

Mala som cysty na vaječníkoch a chcem bábo. Bude to ťažšie?

denisa333
27. okt 2012

ahoj zdravým všetky snažilky aj mamičky bola som operovana minulý rok v novembri vyťiahli mi laparoskoppicky cystu cyklus sa upravil a cysta sa už neukazala no od leta chceme s partnerom babetko a nedarí sa nám už som skusila bazalnu teplotu na vypočet pl dni ovulačne testy. a dosť ma začina deprimovať dozvedať sa s každej strany že sa to tej ci onej nahodou stalo . snažim sa pozerať nato s nadhladom a za kazdy si povedať to bude v pohode no po pravde mam obavy . prosim napiste mi ako to je s vami t ie čo ste mali cysty.

lucia2505
27. okt 2012

@denisa333 Ahoj...moja spolužiačka mávala cysty ešte na strednej a teraz má jednu dcérku na prvý pokus a čaká druhé tiež na prvý pokus. Je to individuálne. Môže byť, že máš trochu problém s ovuláciou, ale to sa dá všetko upraviť hormonálnymi liekmi. Skús sa nato spýtať lekára, urobí ti hormonálny profil z krvi a zistí, či ovuluješ, ak nie, tak nasadí hormóny, aby sa ti to upravilo a bábätko sa podarí.

martina1703
27. okt 2012

@denisa333 ahoj aj ja som mavala cysty na vajecnikoch a robili mi laparoskopiu,no otehotnela som normalne a dokonca aj vtedy som uz mala zase cystu,lekar si vsimol na sone najprv cystu az potom plod,ani pocas tehotenstva som nemala s tym problem. 😉 Ako pisala lucia2505 spytaj sa lekara nech ti urobi aj ine vysetrenia,cysty nie su az taky velky problem pri otehotneni,aspon ja som ho nemala a mam tiez kamosku ktora ma dve deticky a s cystami ma problem stale.Urcite to chce aj svoj cas,podari sa 🙂

cikyta
27. okt 2012

@denisa333 cysty až tak nevadia....práve naopak....tehotenstvo ju može "odstrániť" 🙂 Dá sa s nimi bez problémov otehotnieť. Aj ked...jasne že každá sme iná aj cystičky su rozne a na rôznych miestach, velkostí, štruktúry...
Partner bol vyšetrený tiež ? Ak nie, ja radím urobiť spermiogram 😉

martina1703
27. okt 2012

@cikyta ano aj mne pocas tehotenstva cysta zmizla,no uz sa mi aj spravila dalsia tak uvidime co povie doktor ze co snou ?😒

zata2
27. okt 2012

@denisa333 ahoj mne pred 7 rokmi museli vziat aj vajecnik koli cyste a tento rok v januari sme sa zacali snazit a podla ovulacnych testov som nemala ani ovulaciu a momentalne som v 20 tyzdni. Hlavne s kludnou hlavou a ak si si neni ista tak si daj gynekologovi najprv vysetrit priechodnost vajecnikov.

denisa333
autor
29. okt 2012

dakujem Vám všetkým a určite dam vedieť ako to pokracuje už som sa objednala k gynekologovi

dai
29. okt 2012

@denisa333 ahoj. Ja som mala laparoskopiu v 22 rokoch - z oboch vajecnikov mi odstranili cysty vaecsie ako samotne vajecniky. Otehotnela som ale v oboch pripadoch bez problemov hned po vysadeni antikoncepcie...
Skus tie dalsie vysetrenia - mozu ukazat aj iny problem preco sa nedari... Niekde som inak citala ze vo viac ajo 50% problemovych pocati ci neplodnosti je na vine muz... Cize teba sa to vobec tykat nemusi

nathuska
15. nov 2012

@denisa333 Ahoj, ja som mala cystu v priemere 6cm na lavom vajecniku, odstranili mi ju laparoskopicky, ale mam endometriozu gynekolog mi povedal, ze najlepsie by bolo keby som otehotnela lenze vtedy som este nechcela, teraz sa s priatelom snazime stvrty mesiac. Zasla som ku gynosovi a ten mi predpisal clostilbegyt na spustenie ovulacie , ktoru som predtym nemala, v utorok som bola na kontrole ale jeden folikul mi nedorastol mal len 14mm a druhy folikul som mala zevraj zakrvacany tak ze mam brat lieky a skusat dalej.Mozno tie lieky zaberu aj neskor mozno sa to musi teraz len upravit brala som ich len jeden mesiac 1tabletu 5 dni v mesiaci takze cakam kedy mozem zobrat dalsie velmi sa bojim ze nebudem moct mat deti ked mam endometriozu vsade pisu ze sposobuje neplodnost , ale docitala som sa ze niektore zeny otehotneli aj ked mali endometriozu. Podla mna by si mala zacat brat nejake hormony ja si meriam teplotu kazdy den a pravidelne ukazujem svojmu gynosovi odkedy som zacala brat clostil mam stale vyssie teploty,ale pobolieva ma brucho citim sa taka nafuknuta a ako by som bola po operacii take ubolene brucho mam neviem ci s tych liekov.