icon

Mali ste niektorá diagnózu - rektovaginálna fistula?

adika6676
3. feb 2020

Žienky je medzi vami taká ktorej bola diagnostikovaná rektovaginálna fistula?Akým spôsobom vám to vyšetrovali a ako to riešili,myslím či bol nutný chirurgický zákrok a či sa to tým vyriešilo.
Ďakujem.

Strana
z2
angelikapetike
25. sep 2020

@mirkao6 dakujem 🙂

desgaire
26. aug 2021

@adika6676 ahoj narazila som na tvoju diskusiu a chcela by som sa ta spytat ci si tento problem riesila aj pred posledny porod s dvojickami...teda ak som spravne pochopila ze si mala najprv dva samostatne porody uz vtedy si mala problem s fistulou a potom este dvojicky...
ja mam dva roky od porodu, mam rovnaky problem ako ty, uz som to aj zacala riesit s gynekologom, ale ten je spomaleny a ani nevie komu ma poslat na dalsie vysetrenia a ja by som uz rada riesila druhe dieta len neviem ci je mozne skrz tento problem...na druhu stranu sa bojim, ze keby sa teraz necham zoperovat (aj ked ktovie ako to bude, ked sa bude zas vsetko zatvarat a obmedzovat) a konecne by som sa zahojila a zas druhy porod, pri ktorom sa moze stat to iste...

desgaire
26. aug 2021

@angelikapetike dobry den, ako nakoniec dopadla operacia? vsetko v poriadku? boli ste operovana v nr? aky doktor vas operoval?

haculienka
27. nov 2021

@desgaire ahoj, ja mam presne tento isty problem.. som 9 mesiacov od porodu a neviem ci mam ist na operaciu, alebo riesit druhe babo.. ako si sa nakoniec ty rozhodla?

desgaire
30. nov 2021

@haculienka vcera mi vysiel pozitivny test 🙂 nebola som este u doktora tak neviem na 100 percent, ale vyzera, ze sa zadarilo...mne povedali doktori,ze to je nadlho s tymi vysetreniami a operaciou atd atd a ze ak chceme druhe dieta tak radsej nech ideme do toho to je dolezitejsie, ten problem pocka s tym sa da zit, ale v dnesnej dobe nie je lahke splodit dieta...
a chcela by si druhe dieta riesit hned? lebo ak napriklad tak o rok, o dva tak to by si si mohla zatial toto poriesti..

haculienka
30. nov 2021

@desgaire jeeej, tak gratulujeem😊 my by sme chceli hned dieta, lebo na prve sme cakali 7 rokov, ale kedze u nas to nie je take lahke, tak neviem,ci sa podari, alebo nepodari.. ale zase v tejto covidovej situacii asi nebudem riesit takuto operaciu 🤦‍♀️ asi teda este pockam a budem dufat, ze sa podari druhe babatko🙏 tak drzim palceky 😍

desgaire
1. dec 2021

@haculienka ahoj poslala som spravu

bobana99
10. mar 2023

Dievčatá ,ja som sa k tejto diagnóze dostala vďaka nesprávne naordinovaným atb.na zápal priedušiek.Som alergická na PNC a doktor mi aj napriek otázke či mám na niečo alergiu naordinoval lieky s penicilínom.Dostala som neskutočné hnačky- v podstate sa mi premnožili klostridie( baktéria ktorá rozožiera tkanivá)Už vtedy som cítila že niečo nieje v poriadku lebo som mala veľké bolesti keď som išla na záchod a v podstate so mňa doslova penili hlieny.Išla som k lekárovi skôr ako som mala ísť na kontrolu..našťastie,takže hneď som dostala dvojitú dávku entizolu ktorú som brala dva týždne- poviem vám to bol zážitok....normálne som mala z liekov halucinácie...hlavne v noci.Aby toho nebolo málo od lekára
z čakárni som si domov doniesla darček vo forme kovidu...medzitým mi odspodu vred veľkosti arašidu aj spolu zo škrupinou,obrovské bolesti,už aj zťažený pohyb,o sedení ani nehovorím...horúčky,kašeľ...zo zúfalstva sme dva krát volali pohotovosť ale neprišiel nikto lebo kovid....nakoniec na odporučenie obvoďáka som mala ísť na urgent do nemocnice,tam sa zhodli že treba ísť na gynekológiu....kde som sa dostala pod ruky muslimskému lekárovi ktorý mi to chcel rezať bez umŕtvenia,po vyšetrení pri ktorom som doslova kričala od bolesti som ďalšie ošetrenie- rezanie zaživa- odmietla a šla som domov s tým že poprosím moju gynekologičku aby ma ošetrila ona,čo aj bola ochotná napriek kovidu.Vred mi síce praskol a vytiekol predtým ako som sa k nej dostala ale aspoň mi predpísala betadine na dezinfekciu rany- v postate som tam mala dieru v hrubke malíčka-necelý týždeň na to sa mi bolesti vrátili,rana začala hnisať tak mi gynekologička predpísala ATB aby som mohla ísť na operačné vybratie celého vredu...Po operácií som sa dozvedela že to bolo dosť hlboko,však som bola na sále hodinu...brali ma pred dvanástou a prebrali ma o 13:17... O pol štvrtej som už sedela v aute domov ...Všetko by bolo ok keby somňa na veľkej nefučalo z ,,iného konca",pooperačná rana ma síce nebolela len to v kuse mokvá...dnes kontrola po operácií,že fájn,budúci týždeň môžem ísť do roboty ale čo najskôr si vybavte gastrovyšetrenie....super ,obvoďák mi dal sprievodný lístok ale začal hneď mudrovať že nie gynekologička ale chirurg ma mal operovať.....nič to že on ma poslal na gyndu...Doktor gastroenterolog išiel vyskočiť z kože koho mu poslali,že lekárska pooperačná správa nieje kompletná,že mi nerobili pred operáciou žiadne ct,žiadnu magnetickú,že som po operácií nedostala ATB. Kurňa vša k lekárovi idem preto že je to jeho práca že vie čo má robiť ako liečiť,predsa ja si nemôžem z prsta vycucať že tieto vyšetrenia mám pred operáciou absolvovať...proste chcel ma najprv poslať preč nech ma dajú do poriadku tí čo to pokašlali...nakoniec ma už skoro pri odchode vrátil že to urobí sám lebo vie ako by to zase dopadlo....Takže dostala som až dvoje antibiotiká naraz,budúcu stredu kontrola,všetky potrebné vyšetrenia a modliť sa aby som neskončila s vývodom ....Dievčatá trvajte si pred operáciou na všetkých dôležitých vyšetreniach.!!!Mne teraz v podstate ostala diera v čreve,hnisajúca rana po operácií a len dúfať aby som neskončila s otravou krvi....

adelis3
24. máj 2024

@angelikapetike dobry den, chcem sa spytat ako ste dopadli? Tiez chodim k dr.Osuskemu, mala som uz tri operacie aj s vyvevedenim a zanorenim stomie, ale stale to nie je dobre. Uz som zufala, problem mam uz dva roky .

asteri
24. máj 2024

Ahojte, moja dcera to mala vrodene, v roku ju operovali. Uz bude mat 10 rokov a vsetko v poriadku.

blablax
27. júl 2024

@denisa2909 dobrý deň prajem prosím vás ako ste dopadla so svojim problémom? 🙏

Strana
z2