Mám 15 rokov a už rok nemám menštruáciu. Čo robiť?
Ahojte mám 15rokov a už rok som nemala menštruáciu. Dostala som ju asi pred rokom a 4mesiacmi , asi 4krat normalne a od vtedy nič. Hrozne sa bojím a mamine som o tom nepovedala
Neboj sa to povedať mamine. Ak sa bojíš reakcie, skráť si dobu na cca 3 mesiace (i keď čím budeš bližšie k pravde, tým viac pomôžeš doktorom pri hľadaní príčiny). Zájdete spolu na gynekólogiu, odoberie sa ti krv na analýzu a potom prediskutujete výsledky. Ak to bude potrebné, nasadia sa ti na nejaký čas lieky.
Bola som v podobnej situácii, vynechala mi asi na 9 mesiacov. Mamina sa hnevala, lebo som bola voči sebe nezodpovedná, ale tak to patrí k dospelosti - prijať zodpovednosť za starostlivosť o svoje zdravie. V mojom prípade tam šarapatu robili hormóny.
A čoho sa bojíš? Však to nemusí byť nič zlé. Mala si pohlavný styk?
@anketkarka nemala som ..no neviem akože na internete som všelico o tom čítala🙈
Ja som mala presne to isté, začni to riešiť ja som celý život na liekoch ináč nemám menštruáciu....môžu to byť PCOS...nemáš sa čoho báť...a určite to povedz maminke 😉

Treba ísť ku gynekológovi, dá ti vyvolávaciu injekciu na menzes😉 kamarátka to mala podobne a do týždňa jej prišiel z vyvolávačky menzes..doteraz má svoje dni celkom pravidelné