icon

Mám 15 rokov a už rok nemám menštruáciu. Čo robiť?

8. aug 2024

Ahojte mám 15rokov a už rok som nemala menštruáciu. Dostala som ju asi pred rokom a 4mesiacmi , asi 4krat normalne a od vtedy nič. Hrozne sa bojím a mamine som o tom nepovedala

aria97
8. aug 2024

Treba ísť ku gynekológovi, dá ti vyvolávaciu injekciu na menzes😉 kamarátka to mala podobne a do týždňa jej prišiel z vyvolávačky menzes..doteraz má svoje dni celkom pravidelné

plamienka555
8. aug 2024

Neboj sa to povedať mamine. Ak sa bojíš reakcie, skráť si dobu na cca 3 mesiace (i keď čím budeš bližšie k pravde, tým viac pomôžeš doktorom pri hľadaní príčiny). Zájdete spolu na gynekólogiu, odoberie sa ti krv na analýzu a potom prediskutujete výsledky. Ak to bude potrebné, nasadia sa ti na nejaký čas lieky.

Bola som v podobnej situácii, vynechala mi asi na 9 mesiacov. Mamina sa hnevala, lebo som bola voči sebe nezodpovedná, ale tak to patrí k dospelosti - prijať zodpovednosť za starostlivosť o svoje zdravie. V mojom prípade tam šarapatu robili hormóny.

anketkarka
8. aug 2024

A čoho sa bojíš? Však to nemusí byť nič zlé. Mala si pohlavný styk?

autor
8. aug 2024

@anketkarka nemala som ..no neviem akože na internete som všelico o tom čítala🙈

anika02
8. aug 2024

Ja som mala presne to isté, začni to riešiť ja som celý život na liekoch ináč nemám menštruáciu....môžu to byť PCOS...nemáš sa čoho báť...a určite to povedz maminke 😉