Mám 18 rokov a rastie mi zub múdrosti

llleeenka
5. aug 2017

Zdravim, mam 18 a rastie mi dolny zub mudrosti, ktory je uz trosicku prerezany, ale tak to je to uz dost dlho. Ked zacinal rast, tak ma to pobolelo 2-3 dni v casovych intervaloch asi kazde 3 mesiace a bola to bolest cisto dasna okolo zuba, dalo sa to vydrzat ani som to vpodstate nevnimala, ale momentalne ma to boli uz stvrty den, boli ma aj mandla na tej strane kde rastie ten zub, boli ma vsetko okolo, uzlina a celkovo mi to strasne vadi, jedine co mi na to pomohlo je flector, ktory ale nerada uzivam ako aj ine tabletky a tak sa chcem opytat na nejake rady, ako stlmit bolest zvnutra. Skusala som lad, ale mna to zvonku neboli takze zbytocne. Prvy den som skusala domacu palenku, ale ani to nepomohlo. Viem, ze najlepsie je ist k zubarovi, ale momentalne nemam ako minimalne do pondelka, utorka, takze by som chcela skusit ako zmiernit bolest zvnutra. Dakujem za rady.

matrioska86
5. aug 2017

ahoj, mne tiez rastol takto na etapy a teda viem ako trpis :( tiez som si na to vsetko mozne davala, napr. som si dala uterak do ust a normalne som do neho kusala. tam vznikol taky tlak a tak sa mi trosku ulavilo. ale aj tak mi pomohla az zubarka ked mi narezala to dasno a to bola taka neskutocna ulava. tak sa drz dako do pondelka kym pojdes k zubarke.

michaela460
5. aug 2017

Ta bolest je sposobena tym ze sa ti tam dostalo jedlo a jedine co pomoze je vycistit to .Ja som pouzivala taku zubnu striekacku so zahnutou akoby ihlou ktora nebola ostra .Vzdy ked ma to co i len trosku zacalo boliet som si to vystriekala ustnou vodou tu "ihlu" som si dala medzi dasno a zub a tak striekala po kazdom jedle a na dtuhy den uz nic nebolelo .Zubar mi radil aj specialne mezdizubne kefky ze to je na to najlepsie ale mne pomahala ta striekacka tak som tu kefku nekupovala (tu striekacku mi dali na zubnej pohotovosti)