Mám 26 rokov a stále sa mi vracajú zápaly
Ja už si naozaj neviem dať rady a som maximálne zúfalá..mám 26 rokov. Mám neustále pretrvávajúce a vracajúce sa gynekologické zápaly (výtok, svrbenie) .. každý mesiac s tým mám problémy. Doktorka mi vždy niečo predpise, vyliečim sa a o pár dni je to spat 😭 Ja dodržiavam naozaj všetko čo sa len dá .. mám stáleho partnera, intímny gél používam gynella za 8€, pijem bylinky, tinktury, prestala som nosit tanga, nejem sladké, mliečne.. mám intoleranciu na laktozu, kazein aj histamin. Ja už skratka neviem čo mám robiť. S priateľom sa snažíme o babo ale to ani nieje možné, pretože sústavne mám problémy a tak mi len ostávajú oci pre plač stále 😭 nepoznam skratka nikoho, kto má take problémy ako ja .. a ja naozaj už neviem čo mám ešte urobiť 😞
@jolanka987 urcite posli priatela na testy. Prekvapuje ma, ze ti to nenavrhla sama lekarka. Nechces skusit vymenit gynekologicku? To je taka elementarna rada, ktora mala prist hned 1x ako si k nej s problemom prisla 😕
Hygienu len čistiu vodou a daj si vanu do polky plnu a vela morskej soli.partner by sa mal liecit tiez aj ked mu nic nie je. Moze to byt E. coli bakteria prirodzene sa nachadzajuca v hrubom čreve problem je ked sa premnoži. Pri znizenej imunute prirodzena ochranna bariera koze medzi konecnikpm a vaginou zlihava a sexom sa to zanesie hlbsie. S partnerom si to dookola davate ( muzom tato bakteria extra problem nerobi) Cize ho posli k urologovi ak mà E. coli v moci urolog mu predpise atb ktore by si mala brat aj ty( mozes potom tiez ist k nemu)Mali by ste abstinovat kym nie ste preliečeni.Inak budes stale dookola na tom ako si.( nech je to cokolvek )
@jolanka987 test na chlamydie ti nerobili? Aj tie vedia vyvolavat dookola zapaly. Hoci spociatku prebiehaju casto bezpriznakovo.
Navyse su hrozbou, ze budes mat potom velky problem otehotniet.
A neznamenaju hned neveru, daju sa chytit aj inak.
Urcite preliecit aj partnera a neviem, zmenit lekara? Ked len predpisuje stale nieco a nefunguje to, nepozdáva sa mi ani ten lekar...
Skús prať spodné prádlo v gély na pranie pre deti bez aviváže. Niekedy to môže robiť aj takáto banalita. A aspoň na 60 stupňov a spodné prádlo žehliť pred oblečením. Mne to kedysi pomohlo. Odkedy máme sušičku.uz.zehlit nemusím no to oddelené pranie len čisto mojeho prádla bez toho že by som dala k tomu aj manželove ostáva.
Ahoj, toto budú vyvolávať parazity, osobne by som navštívila imunológia, odber krvi podrobnejší, a nie triafat a skúšať, poprípade dobrú bylinkarku, mávala som podobný problem roky dozadu plus zápaly močových ciest, zistili mi zlatého stafylokoka vtedy, bol na krčných mandliach koloval mi po celom tele, zmenila som stravu, životosprávu, mandle išli von, plus preliecena ATB, zároveň som navštevovala liečiteľa, cca dva roky mi trvalo sa z tohto kruhu dostať von
Len pekne posli partnera na urologiu spravia mu jeden vyter prezije to.my sme si to tak hadzali ale jemu nic neboko a mne ano nakoniec sa ukazali infekcie z jeho vyterov nie z mojich a obaja sme sa liecili naraz odvtedy mame svaty pokoj...tie infekcie sme doslati z verejneho wcka kto bol prenasac neviem
@jolanka987 ake zapaly presne? Kvasinky? Bakterie? Ake vysetrenia ti uz lekarka urobila, okrem klasickych vyterov? Suhlasim s tym, ze partnera by mal vysetrit urolog. Okrem toho ti pri kvasinkach vie (mala by?) ti lekarka dat 6 mesacnu profylakticku liecbu (Mycomax, Diflucan....raz mesacne v prvy den menzesu), co niektorym pomoze. Pri bakteriach byva postup trochu iny (moze to byt maprila diuzivanie nizkych davok ATB v urcite obdobie), ale aj tak by ta mala poslat na dalsie vysetrenia, minimalne ku imunologovi. Tam ti vedia dat lieky na imunitu, pripadne ti vyrobit autovakcinu priamo na miernu -toto je mozne aj pri kvasinkach, aj pri bakteriach. nerobia to vsak vsade, ale robi sa to aj na SLovensku. Imunolog by ta mal vediet nasmerovat tymto smerom, ak zlyhaju ine moznosti.
@jolanka987 nemusí ti to byť ľúto 🙂 bolo to dávno a každá skúsenosť je dobrá, už aspoň nie som naivná ✌️
Ja som mala tieto problémy roky, presne ako píšeš, z mykózy do mykózy.. (samozrejme pri jednom stálom partnerovi) lekárka mi na to vždy niečo dala, zabralo, o 2-3 týždne bolo späť a to aj počas celého tehotenstva, kedy sme sex nemali vôbec, mala som veľmi rizikové tehotenstvo.... Mne lekárka vždy dávala okrem maste alebo čapíkov aj lieky, (vždy preliečila aj manžela... on toťiž môže byť v úplnom poriadku, ale ak to chytí od teba, jemu sa to nemusí prejaviť, ale následne ti to môže zase odovzdať...)
Nakoniec lekárka usúdila, že vzhľadom na sústavné opakovania (aj 12x do roka) sa nejedná o gyn problém, ale o problém s imunitou... Navštívila som imunologičku, kt. mi nasadila liečbu a môj problém zmizol... občas sa mi táto nepríjemnosť ešte prihodí, ale je to max 1x do roka, väčšinou keď som veľmi vyčerpaná.... vždy sa mi vyhodí herpes na ústach a to už viem, že o pár dní môžem očakávať aj toto... ALe samozrejme komfort života sa výrazne zlepšil, 1x do roka sa to dá zniesť... skús tú imunologičku
@jolanka987 ach jaj, no luto mi je aj za teba. Ako pises viac info, je to jasnejsie. Povodcom tvojich gynekologickych tazkosti naozaj vyzera byt traviaci trakt. U gynekologa si mozes dat urobit kultivaciu, aby sa vylucili chlamydie, mykoplazmy, ureaplazmy. Podbrusko ta pravdepodobne neboli kvoli gyn.problemom,ale presne v tej oblasti su aj creva, ktore mas asi zapalene.ak ta boli zaludok, creva a robia sa zapaly, bude tam toho viac. Na gastro nech ti urobia vsetky mozne odbery. Najma helikobakter, robi bolesti zaludka a plesne. Skus vyradit lepok (aj mlieko nechat vyradene), moze to byt povodcom znizenej imunity, zapalu criev, premnozenia plesni,intolerancie dalsich potravin. Skratene - vyradila by som lepok a mlieko, nasadila intenzivne probiotika a kupila v lekarni test na helikobaktera(ktory ale nemusi byt uplne presny) alebo rovno kupila mastichu a skusila. Alebo chod na vysetrenia na gastro, mohli by nieco najst, aj ked nikdy nenajdu vsetko. Parazity tiez mozu byt problem, ale tie ti u doktora nenajdu, zbytocne sa trapit zatial.
@simsalabim naposledy čo som k nej zúfalá prišla, že nech mi urobí aj navyše testy len nech niečo zisti .. tak urobila ureaplazmy, miko a chlamýdie a všetko bolo negatívne. Mala som už aj e colli .. ale ona mi vždy povie, že žiadny vážny problém nemám, že to čo mi zisti vždy z kultivácie, tak to vždy zisti 99% žien. Nič záväzne, žiadny problém podľa nej doteraz nebol ... každopádne vyskusam toho Imunologa a potom zmením gyn.
@ciernysokol všetky výsledky boli negatívne keď mi brala na chlamýdie atd ... ja som bola asi 4 roky dozadu na gastro a pozerali mi žalúdok aj všetko. Nič tam take nevideli. Slepé črevo mi už vybrali lebo som mala 2 roky sústavne bolesti brucha a tak usúdili, že to je slepé črevo a sup s ním von. Bolesti neprestali lebo nešlo o slepé črevo ale o všetky tie intolerancie.. za 2 roky s bolesťami brucha má absolútne nikto neposlal k imunológovi. Keby to spravili nemuseli mi brat slepé črevo 🤦🏼♀️
@jolanka987 ked pises, ze si mala aj e coli. to znamena, ze tie infekcie su bakterialne? E coli, enterococcus a tak? Teda nie kvasinky, ano? Pri e. coli a eneterococcus - toto su crevne bakterie, z tvojho konecnika sa presunu do posvy. Ak su to tieto bakterie a opakovane, moze pomoct ten imunolog - zvykne sa davat Urovaxom (primarne sice na mocove cesty, ale zabera aj u gynekologickych zapalov tohto typu). Alebo potom ta autovakcina. Ziadaj vysetrenie u imunologa. Sama este mozes skusit podporit imunitu probiotikami, gelmi s kyselinou mliecnou (lactofeel, hydrofemin), priapdne Vitagyn C na zabezpecenie kysleho prostredia v posve. Ale myslim, ze toto problem neodstrani, tie bakterie su totiz sucastou beznej flory, ale z nejakeho dovodu sa premnozia, laktobacily ich neustrazia. Niekedy je to vplyvom tangacov ci analneho sexu, ale u vacsiny zien je to pri opakovanych zapaloch primarne imunitny problem.
@jolanka987 nech ti urobi vseobecny lekar komplet odbery ak nic nezisti smer imunolog a kompletka tam. bavlnene gatky si zehli. intimne mydla nepouzivaj. skus ketoznu dietu. ketogennu bez sacharidov. preliecit aj partnera. po kazdom sexe hned ist cikat. nesexovat pocas liecby.a dietatko nevyrobit kym nemas toto poriesene. ak sucasni lekari nevedia pomoct. zmen ich a hladaj dalej vela stastia. ps utieras sa dole spravnym smerom hej? to je zaklad pre istotu pisem
@simsalabim čo viem tak e colli mi zistila 1. Krát tento rok a dala mi lieky. Potom bol chvíľu pokoj samozrejme ... žiadne tanga, žiadny anal. Nič z toho. Pohlavný styk dokážeme mat tak 3x do mesiaca lebo v kuse mám nejaký problém. Používame lubri gél aby to malo “ľahký” priebeh a nestalo sa, že mi porani vnútro a ďalšia mykoza ... no čo viem, tak má stále trápi výtok a svrbenie a to sa radi medzi kvasinky. Žiadny zápach alebo hustý výtok. Len bielo žltý a riedky 🤷🏼♀️ Nekonečný príbeh ..
@jolanka987 to je to caro nasho zdravotnictva 😃 ja chodim uz roky na diagnostiku na biorezonanciu, som spokojna a tych 5 euro zaplatit je ok. Nevravim, ze to je vzdy 100percentne,ale ani u doktora nie je, zatial mi to vzdy vyslo ako rychlejsia, presnejsia, komplexnejsia diagnostika. Kedze ma tiez vzdy chyti vsetko, uz som davno vzdala behanie po doktoroch.
@jolanka987 pri kazdom tvojom dalsom komente mi vzdy napadne len jedno- helikobakter. (a mozno lepok. Ak si krv nulka, ani nevahaj)
@jolanka987 takze tie zapaly u teba su mykoza, ci? lebo si vlastne nepovedala, co je tvoj problem. V kazdom pripade, ziadaj vysetrenie u imunologa. A dovtedy popros o profylakticku liecbu, lebo v tej to situacii to asi bude trvat, kym sa dostanes k imunologovi. Ta sa podava mesiacov, vzdy v prvy den menzesu (vacsinou iba jedna tabletka, ale davkovanie zavisi od lekara). Na tento ucel sa vacsinou predpisuje Mycomax, Diflican alebo Sporanox (ten sa tusim uziva dva dni 2x denne). A priznaky, co opisujes, ten vytok - podla vytoku ti to nepovie zadny lekar. Na to treba vyter. Mozu to byt kvasinky aj bakterie. preto sa ta pytam na vysledky vyteru.
@ciernysokol niesom nulka ... mám si kúpiť test či ho mám , v lekárni? Alebo to zistím u imunologa alebo u obvodnej? ... neviem či toto niekomu zapadne do nejakej skladačky ale mám problémovú aknoznu pleť už asi 5 rokov a neviem si rady absolútne ani s tým. Čiže ja sa buď opustím a revem , vždy kvôli mojim problémom tam dole alebo tam hore (pleť). Ja už si niekedy myslím, že to musí mat nejaký súvis všetko 😭
@simsalabim kvasinky su problém takmer vždy. Už sa stalo, že zistila baktérie ale to je tak 1x z10. Ja čo najskôr musím ísť k tomu imunológovi ... lebo toto sa už nedá znášať. A strach, že kvôli tomu nebudem mat deti je strašný ..
@jolanka987 neblazni, kasinky tvoju plodnost NIJAKO neohrozuju. Su vyslovene lokalnym problemom. Problemom su bakterialne infekcie a chlamydie a podobne potvory. Ako pisem, ziadaj vysetrenie u imunologa a dovtedy tu profylakticku liecbu, ta vie pekne znizit frekvenciu vyskytu mykozy.
@jolanka987 aknozna plet byva crevo. Aj pecen. Telo sa snazi dat von toxiny, ktore neustale prijima. Ja mavam akne, ked jem lepok. Test na heliko stoji v lekarni 5 euro, nebude uplne presny, mne vysiel neg a mala som, ale za pokus to stoji. Alebo za obvodnou a nech zoberie aj protilatky na lepok. Ale intoleranciu jej neukaze. Ak klasickou cestou, tak za obvodnou, test heliko a lepok. Az po testoch vyradit lepok, aby neukazal falosnu negativitu. Chapem, ze ti je do placu, ved to sa neda takto zit. Vsetko, co pises, mam bohuzial tiez odzite. Ak sa na testoch nic neukaze, treba hladat dalej. Nejaku pricinu toto vsetko ma. Daj vediet potom.
Ďakujem Vám baby naozaj. Keď sa dozviem niečo nové tak dám vedieť 👍🏻
@jolanka987 a ešte v rámci hygieny - po sprche si intímne partie utieraj do jednorazových utierok.

Áno, treba aby bol partner testovaný plus prelieceny. Prestať používať na hygienu čokoľvek okrem vody. Užívať probiotiká spomínané vyššie. Chvíľu vydržať sexuálnu abstinenciu, aby sa telo mohlo liečiť. Dať si skontrolovať črevo a dodržiavať vhodnú stravu, nie že v skoro každom jedle je niečo, čo ti škodí.