Mám 28 a ešte som nebola u gynekológa
Dobrý večer,
hanbím za to. Partnera mám, bohužiaľ, styk sa nám vôbec nedarí. Veľmi to štípe a bolí, aj keď použijeme veľa gélu. Takže som vlastne stále panna. 🤷🏻♀️
Bojím sa, že by mohlo ísť o vaginizmus. V živote som nemala tampón a ani som to ja alebo spolu spolu s partnerom neskúšali prstami. Práve z toho dôvodu sa bojím aj gynekológovi ísť. Menštruáciu mávam pravidelnú, ale viem, že to, že je pravidelná ešte neznamená, že som tam dole zdravá.
Mám strach aj kvôli tomu, aká bude reakcia gynekológa, keď mu poviem, že je to moja prvá návšteva.
Moc ich to zaujimat nebude,nemaj obavy. Chod ako dospela
Isto choď. A nemáš sa čoho báť. Veď od tohoto sú tu tí lekári.
@anonym_autor nemáš sa čoho báť určite chod nebudú to riešiť
Sa bojíš alebo hanbiš?
@anonym_autor určite si zisti, ktorý doktor z okolia je empatický. A choď k nemu. Na tomto kroku si daj záležať. Je veľa doktorov, čo sa spravajú "nevhodne".
Ja som bola tiež až neskôr.Kazdy mi hovoril že či som normálna že ešte som nebola že koľko mám rokov,ale v mojom okolí nebol gynekológ ktorí by bol aspoň trošku podľa mojich predstáv.Potom prišla gynekologická tak som k nej išla.Neriesila že prečo idem tak neskoro.Neboj sa a choď
Určite chod, gynekolog nebude riesit kto si a preco ides tak neskoro. Napr na fb stranke mesta sa spytaj kto je fajn empaticky gynekolog. Vies to spravit aj anonymne. Zavoláš tam, spytas sa ci beru nove pacientky a dohodnes si termin. Spravi ti vysetrenie, spyta sa na tazkosti. Všetko bude ok
Toto absolutne neries.. ja som lekarka a taketo veci neriesim, podstatne je, ze si to uvedomis, prides a tvoje zdravie sa zacne riesit. Aj ked ano, ideal je chodit kazdy rok na prevenciu, ale minulost uz nezmenis, tak to uz aspon neodkladaj. Drzim palce.
@anonym_autor určite chod ku gynekológovi. Ale keď sa chceš cítiť trochu lepšie tak si vyber gynekologicku.
Ja som bola tiež až neskôr.Kazdy mi hovoril že či som normálna že ešte som nebola že koľko mám rokov,ale v mojom okolí nebol gynekológ ktorí by bol aspoň trošku podľa mojich predstáv.Potom prišla gynekologická tak som k nej išla.Neriesila že prečo idem tak neskoro.Neboj sa a choď
@anonym_f4efdc 😁 že nebol podľa tvojich predstáv...och...to akože čo? nemal briadku, alebo mal príliš tenké prsty, či pivný pupok? alebo mal cez 50tku či bol príliš mladý?
Nechápem...
Určite chod, gynekolog nebude riesit kto si a preco ides tak neskoro. Napr na fb stranke mesta sa spytaj kto je fajn empaticky gynekolog. Vies to spravit aj anonymne. Zavoláš tam, spytas sa ci beru nove pacientky a dohodnes si termin. Spravi ti vysetrenie, spyta sa na tazkosti. Všetko bude ok
@katkaseiner Aké vyšetrenie, keď som vlastne panna? 😬
Gynekológia sa hanbiť nemusíš.
A čo sa týka toho pokusu o styk, skúste to robiť ďalej a neprestávať ,aj keď to trochu bolí. Akoby tak trochu nasilu nech partner pokračuje.
Keď sa dá vyhýbať gynekológovi, vyhni sa. Oni sú sexuálni sadisti a robia rôzne zlé praktiky na ženách. Ja sama mám zlé skúsenosti.
Keď sa dá vyhýbať gynekológovi, vyhni sa. Oni sú sexuálni sadisti a robia rôzne zlé praktiky na ženách. Ja sama mám zlé skúsenosti.
@anonym_a16add fuha to si srandu robíš?
@anonym_autor vyšetriť ťa môže aj keď si panna, cez konečník… nie je to nič strašné, určite choď, len si daj záležať na výbere lekára, prečítaj si recenzie a zisti si od iných žien, s ktorým lekárom sú spokojné
@anonym_autor Vtedy sa kamera zavádza do konečníka.
@anonym_autor Ja som sla ku gyn. prvy krat az ked som si nasla dve ciarky a teda trebalo potvrdit tehotenstvo. Mala som 33r. Ale ja som vobec neriesila, ze idem 1.krat, ze co mi povie alebo ze sa bude cudovat. Mne toto vobec neslo hlavou. Skor som sa bala toho samotneho vysetrenia, co to bude vlastne obnasat a tak.
@anonym_f4efdc 😁 že nebol podľa tvojich predstáv...och...to akože čo? nemal briadku, alebo mal príliš tenké prsty, či pivný pupok? alebo mal cez 50tku či bol príliš mladý?
Nechápem...
@earlgrey
No proste že bol starší a počula som na necho len negatívity.
Ahoj, ja som prvykrat bola v 26 a mala som väčší stres z toho či nebude niečo hovorit 😃 nič neokomentovala, všetko prebehlo v pohode.. čím viac to budeš oddialovať tÝm horšie.. držim palce 🙂
@anonym_autor cytologia sa robi každý rok. Ja nie som gynekologicka, cize ti nepoviem ake ine vysetrenie ti urobí ale toto iste.
Však to je normalne, že prvy pohlavny styk boli a stipe. Každa zena ma inu štrukturu a hrubku panenskej blany. Keď to tak preživaš, tak si ju daj odstraniť chururgicky.
1. nie je hanba , ze si doteraz u gynekologa nebola. 2. skor je to nezodpovedne ako na hanbu... 3. nie je pravda, ze gynekolog muz je sadista... moja osobna skusesnost hovori skor o opaku, vysetrena xkrat aj zenou a za mna vyber jednoznacne muz, nemusi to vsak nic menit na tvojom vybere... 4. hor sa do toho, poradi vam ako na to 5. milovanie treba skusat 6. mozno mas naozaj nejaky problem, treba ho riesit
@anonym_a16add sexualny sadisti a robia rozne praktiky na zenach? na to si dosla ako?
@anonym_a16add sexualny sadisti a robia rozne praktiky na zenach? na to si dosla ako?
@krasneleto keby si si prečítala môj komentár s porozumením, tak by si pochopila. Neobúvaj sa do mňa. Keď to chápať nechceš, tvoj problém, očividne nemáš takú skúsenosť ako ja.
@krasneleto keby si si prečítala môj komentár s porozumením, tak by si pochopila. Neobúvaj sa do mňa. Keď to chápať nechceš, tvoj problém, očividne nemáš takú skúsenosť ako ja.
@anonym_a16add zjavne som neporozumela, preto sa pytam... napriklad... a to , ze ty mas zlu skusenost, ma naozaj mrzi, ale takto do jedneho vreca by som celu gynekologiu nehadzala
Nerozumiem ti. Proste nerozumiem. Gynwkolog je lekar, ty si dospela zena, mas priatela, chcete spolu sexovat, ale bojis sa ist k lekarovi a nejdes? Ja sa tiez bojim kopec veci, ale som velka a viem, ze musim.
Sex je tiez lwn pre odvaznych🤗
Z osobnych skusenosti muzi su jemnejsi pri vysetrovani, ale ak by ti to bolo neprijemne chod za gyndoskou. Nebudes ani prva ani posledna. Ver, ze po vyšetrení si povies, ze zbytočne si stresovala. Jedna kamoska mala podobny problem a potom to vyriesila...detaily nepoznam, bolo mi blbe sa pytat.

Normálna gynekologička ani gynekológ zo nijak nebudú rieisit
Prišla si a hotovo. Majú toľko pacientovi, že nemajú čas robiť neviem aké prednášky