icon

Mám 28 rokov a častú menštruáciu

sunshine07
19. mar 2017

Ahojte všetci🙂 ..potrebujem poradit..
..mám 28 rokov..este žiadne deti..moj probleem je, že dostavam menstruáciu každé 2 týždne.. trvá to už asi 5ty mesiac..
.žijem v 2 roky v zahranicii..bola som s tým u obvodného Dr. keďže tu sa len tak ľahko nedostanete k gynekológovi..ten mi odobral krv na testy v prvy den cyklu a v 21.deň..vysledky nic mimoriadne neukázali..testy opakoval este 2x..potom mi dal dve skúmavky že si mám odobrať z dola vzorky..tak teraz čakám na vysledky.. 2hy tyzden..chcem sa opýtat aké testy by mi este mohol urobit- (aké sa zvyknú robiť) v takýchto prípadoch..a či nemá niekto podobnú situáciu..neviem čo mám už robiť.. zdá sa mi to už ako večnosť..mám z toho nervy iba..ďakujem

bienennest
20. mar 2017

@sunshine07 Ahoj, taka casta menstruacia rozhodne v poriadnu nieje.. telo signalizuje, ze nieco nieje v rovnovahe. Urcite by som si dala na tvojom mieste urobit hormonalny profil (hlavne treba zistit hodnoty hormonu estrogen a progestrogen, ktore spustaju ovulaciu a poovulacnu fazu). Takisto by bolo rozumne si dat vysetrit stitnu zlazu, lebo tato je hlavnym organom kontrolujucim hormonalnu cinnost v tele. Toto ti dokaze vysetrit aj tvoj obvodny lekar (je mozne ze si budes musiet priplacat).
A tiez si rozhodne sprav termin u gynekologa (aj keby si na naho cakala trosku dlhsie) a daj sa vysetrit ci nahodou nemas cysty. Viac ako pol roka ta urcite ziaden lekar cakat nenecha.. pripadne zajdi do nemocnice, tam ta vysetria hned.

bale1rinka
20. mar 2017

@sunshine07 to vôbec nieje dobre keď tak krvácaš, to si mala už dávno letieť na slovensko ku gynekológovi, možno máš cystu, ak nie, tak každopádne je to hormonálna záležitosť a treba to liečiť

sunshine07
autor
20. mar 2017

@bale1rinka bola som od vtedy aj na Svk..Dr.mi povedal "velmi ochotny Dr." Ze kedze si neplatim poistenie na Svk tak za kazde vysetrenie odber test al. Cokolvek musim platit plnu sumu a ze nie su to male polozky..a ze tolko z jeho strany..😟

sunshine07
autor
20. mar 2017

@bienennest dakujem za rady..ked dobre viem tak v UK ta musi odporucit GP (obvodny lek) bez toho ma asi v nemocnici neosetria..cca pred rokom so som bola na ultrazvuku (tu v UK) prisiel mi papier na preventivny screening..a tam mi povedali ze vsetko ok...ziadne ctsty nic..ale pred niekolkymi rokmi mi povedali ze jednu cystu na vajecniku mam..ale teraz ze tam nieje..cysta sa moze vstrebat al.aj prasknut,..ci?..ja uz neviem..

nedockavasom
20. mar 2017

@sunshine07 daj si skontrolovat AMH hodnoty z krvi... to mozes aj privatne.. nie je to taka velka polozka 🙂

bienennest
20. mar 2017

@sunshine07 ahoj, ano cysty sa mozu aj vstrebat avsak aj nove vytvorit..takze clovek nikdy nevie. Treba to vysetrit. Ak pojdes na pohotovost a budes sa stazovat na bolesti urcite od teba nikdo ziadne odporucanie od lekara pytat nebude. Skus ale najskor ten hormonalny profil..ochorenia stitnej zlazy su u zien velmi caste a mozu zacat v kazdom veku. Drzim palce.

sunshine07
autor
21. mar 2017

@nedockavasom ..co je AMH?..ked najblizsie pojdem na svk tak sa na to opytam..dakujem😊

sunshine07
autor
21. mar 2017

@bienennest dakujem😊 ..skusim sa na to popytat..som zvedavaa co mi povedia..

wewika1
21. mar 2017

@sunshine07 ahoj. Ako ti mohol brat krv 21dc ked podla toho co pises mas len 14dnove cykly?🤔...tie odbery prvy a 21dc zistoval hormonalny profil, ktory uzavrel ze je vporiadku. Tazko povedat, co to krvacanie sposobuje? Co hovori sono? Cysty, polypy?

sunshine07
autor
22. mar 2017

@wewika1 ..no tak,ze mi Dr. povedal ze mam prist na odber 1.den ked dostanem menstruaaciu..a potom ze 2.x mam ist 21.den od kedy som dostala menstruaciu..tak som tak isla ako povedal..a polypy neviem presne ze co su..ja velmi sa nerozumiem do toho..a sono dalsie nerobil..mal tam vysledky z toho preventivneho...ked tam najblizsie pojdem,tak sa ho opytam na tie polypy aj na dalsie sono..dakujem😊

wewika1
22. mar 2017

@sunshine07 tak ale v tom pripade si mala cyklus minimalne tych 21dni a zase to nie su nejake ultrakratke cykly

nedockavasom
22. mar 2017

@sunshine07 je to hormon, podla toho ti vedia zistit ci mas este dost vajicok.. ci nejdes nahodou do prechodu.
ale to je len jeden z dovodov, preco mozes mat kratky cyklus... nie ze sa vystresujes.. 🙂
ja som mala cca 23-24dnovy cyklus, ked mi zistili, ze idem do prechodu.. a potrvrdili to prave tymto vysetrenim a sonom 🙂

zuzka0605
22. mar 2017

@sunshine07 teraz neviem ci nevies pocitat ale cyklus mas 21dni, co je sice kratky cyklus, ale nejak sa to neriesi, cyklus by sa predlzil ak by si brala horm antikoncepciu.

anka229
22. mar 2017

Ahoj, liecila som sa na tento problem. Ovulacia prebehla v poriadku na 12 den cyklu, potom vsak sliznica maternice vplyvom nedostatku progesteronu odisla predcasne, co znemoznovalo pripadne uhniezdenie oplodneneho vajicka. Bol mi naordinovany progersteron od 12 dna do 25, aby sa tato faza predlzila. Po 2 cykloch liecby som otehotnela.

zuzka0605
22. mar 2017

@anka229 a kolko dnove cykly si mala cca?

anka229
22. mar 2017

@zuzka0605 aj 14 dnove, potom zacalo slabe krvacanie, trvalo tak 5 dni a potom cca 3 dni normalne krvacanie. Ovulacny testvsom si robila sama, bol pozitivny tak mi doktor ziadne ine vysetrenia nerobil a rychlo sa tento problem vyriesil.

wewika1
22. mar 2017

@anka229 lenze jej vysetrovali hladinu progesteron (odber na 21dc) a bolo to vpohode podla jej lekara. Take toto asi nebude ten isty pripad😉

anka229
22. mar 2017

@wewika1 aha necitala som ostatne prispevky, hned som reagovala na uvodny. Ale 21 dni je potom cyklus v norme nie? Ja som mala 7 dni menzes, 4 dni cisto a tak dokola.

anka229
22. mar 2017

* opravujem 7 dni menzes, 7 dni cisto

alex666
22. mar 2017

@sunshine07 Ked este raz pojdes na SK, tak chod ku gynekologovi tu a proste to vysetrenie zaplat, taky strasny majland to zase nebude. A trvaj na tom, ze to chces zaplatit, nech ta vysetria. Btw, ked si poistena v zahranici, tak mozes mat v domovskej krajine tzv. partnersku poustovnu a chodit k lekarom aj tu. Poinformuj sa o tom v slovenskej poistovni, ktoru si mala predtym.

sunshine07
autor
26. mar 2017

@zuzka0605 ..lenže ja som medzi 1.dnom a 21.dňom zase dostala menstruaciu a v teň 21. deň bol vlatne moj 4.deň druhej mensturácie..tak ze asi nejaký velky efekt to asi nemalo..

zuzka0605
26. mar 2017

@sunshine07 tak to je len nejakzch 17 dni tak to je dost malo, nechapem ako mohli bzt hornonz ok