icon

Mám 29 rokov a mávam vysoký tep

leona1234
Včera o 07:43

Ahojte, mám 29 rokov a začala som mávat vysoký tep, tlak je v poriadku. 130/70. Ale mávam tlaky na hrudi. Bola som aj na internom vyšetrení (šla som na operáciu), tam bolo všetko v poriadku. Pripisujem to k úzkostným stavom. Niekedy príde úzkosť na chvíľu, inokedy ako teraz trvá nonstop 2 dni.
Saturácia dnes ráno, tlak a tep v poriadku. Dychové cvičenia robím. Čo s tým? Alebo ako si dopomôcť?

anonym_16c22e
Včera o 07:51

Úzkostný stav netrvá nikdy 2 dni .
Skús sa opláchnuť, umyť ak máš možnosť čo najchladnejšou vodou. Tvár, ruky až po lakte, ovlaž si krk. Malo by to pomôcť .

anonym_35e556
Včera o 08:03

Pijes kavu? Fajcis?
Ja som mavala tiez vysoky tep, ako som vysadila tieto dve veci krasne sa to upravilo.

zuzuliatko18
Včera o 08:11

Ja som mavala vysoky tep, mala.som.kvoli tomu aj holter, nakoniec to doktorka internistka uzavrela, ze to mlade zenu mavaju a casom sa to upravi.

krasneleto
Včera o 08:32

@leona1234 v prvom rade vyries uzkostne stavy... z coho pramenia... v druhom si opakovane merat tep, a ked bude vysoky, dostanes lieky...

monane
Včera o 09:34

môžem sa opýtať, že aký vysoký tep máš?

leona1234
autor
Včera o 10:01
@anonym_35e556

Pijes kavu? Fajcis?
Ja som mavala tiez vysoky tep, ako som vysadila tieto dve veci krasne sa to upravilo.

@anonym_35e556 pojem kávu raz za deň alebo vôbec.

mmoonna
Včera o 10:12

@leona1234 mne na to MUDr. predpísala magnosolv

leona1234
autor
Včera o 10:24
@anonym_16c22e

Úzkostný stav netrvá nikdy 2 dni .
Skús sa opláchnuť, umyť ak máš možnosť čo najchladnejšou vodou. Tvár, ruky až po lakte, ovlaž si krk. Malo by to pomôcť .

@anonym_16c22e tiež si myslím, že to nie je úzkosť. Práve mi robili EKG všetko ok, popočúbali, tiež ok… poslali ma RTG pľúc, čakám na telefonát od doktora

leona1234
autor
Včera o 10:24
@monane

môžem sa opýtať, že aký vysoký tep máš?

@monane nad 100, ale keď sa sám ako tak do nejakej pohody tak 89

zabka79
Včera o 16:49

@leona1234 toto som mala pri hypertyreoze

evkamotka
Včera o 16:57

Vsak ked mavas uzkosti, chod k psychiatrovi a porad sa s nim

leona1234
autor
Včera o 17:10
@evkamotka

Vsak ked mavas uzkosti, chod k psychiatrovi a porad sa s nim

@anonym_16c22e

@anonym_35e556
@zuzuliatko18
@krasneleto
@monane
Bola som dnes u môjho všeobecného, spravil mi EKG a RTG PĽÚC, všetko b poriadku, ale kvôli tlakom na hrudi ma poslal na urgent. Ak kvôli tomu, že som trombofilná, či nemám náhodou niekde zrazeninu. Z celého vyšlo, že mám navštíviť neurológa, lebo že tá bolesť vyžaruje z chrbtice.
@mmoonna
@zabka79
@evkamotka