icon

Mám 29 rokov a nemám menzes

23. júl 2025

Ahojte. Mám 29 rokov čoskoro a nemám menzes. Nechodí mi už druhý mesiac minulý mesiac som bola na gynekológiu a dostala som iba vyvolavacku to už som bola vyše 60DC. Teraz sa to opakuje zasa som už skoro 50DC. Mala som trochu bolesti na menzes ale nič nakoniec. Môžem žiadať hormonálny profil ? Nechcem to riešiť už vyvolávackou, keďže to nikam nevedie. Ako ste to riešili?

vevebono
23. júl 2025

Toto je na dobrú poradu s gynekologickou. Napr moja kolegyňa sa dostala do prechodu ako 34 ročná. Sakra skoro a nestihla deti chúďatko. Ja som mávala taketo problemy do prveho tehotenstva, riešilo sa to HAK. Ale to je vyše 17 rokov dozadu

autor
23. júl 2025
@vevebono

Toto je na dobrú poradu s gynekologickou. Napr moja kolegyňa sa dostala do prechodu ako 34 ročná. Sakra skoro a nestihla deti chúďatko. Ja som mávala taketo problemy do prveho tehotenstva, riešilo sa to HAK. Ale to je vyše 17 rokov dozadu

@vevebono myslíš, že už prechod ? Skúšala som tie testy na menopauzu z lekarne a druhá čiarka bola slabšia vraj vtedy sa to berie ako negatívne ale znepokojilo ma to.

vevebono
23. júl 2025
@anonym_autor

@vevebono myslíš, že už prechod ? Skúšala som tie testy na menopauzu z lekarne a druhá čiarka bola slabšia vraj vtedy sa to berie ako negatívne ale znepokojilo ma to.

@anonym_autor ja si môžem myslieť čo chcem. Obrat sa na gynekologicku, ona sa na to špecializuje. Zbytočne budeš polemizovať

domkakvet
23. júl 2025

@anonym_autor to moze mat viac pricin od stresu cez zdravotny problem, urcite zajdi za gynekologom.

anjelicek26
23. júl 2025

Kamaratka bola este mladsia a prechod... neodkladaj nic, chod na poriadne testy... deti si museli adoptovat..

domiklik
23. júl 2025

@anonym_autor váha výška, percento tuku, no toto môže byť veľa veci, takže fakt smer gynekológ a nenechaj sa odbiť antikoncepciou

gregik66
23. júl 2025

Neschudla si v poslednom casw? Ja ked sa dostanem pod urcitu vahu, nemam menstruaciu

sisska96
23. júl 2025

môže byť predčasný prechod. No prúser

autor
23. júl 2025

A to som chcela ešte jedno dieťa 😢

anjelicek26
23. júl 2025

Aj v tom pripade je lepsiie to vediet...vajicka sa daju stimulovat, zamrazit a potom IVF ked to druhe skutocne budete chciet... je to len jedna z moznosti, ale treba to vylucit.

7lenka11
23. júl 2025

Ja som mala celý život problém s menzesom, niekedy mi aj dva mesiace neprišiel. Ale liečila som sa na stitnu žľazu a hormonálnu nerovnováhu. Určite pátraj po príčine.

autor
23. júl 2025
@7lenka11

Ja som mala celý život problém s menzesom, niekedy mi aj dva mesiace neprišiel. Ale liečila som sa na stitnu žľazu a hormonálnu nerovnováhu. Určite pátraj po príčine.

@7lenka11 ja sa tiež liečim na štítnu zlazu mám autoimunitné ochorenie a beriem Euthyrox 75. Budem si ju musieť ísť dať asi znova skontrolovať či tam není problém.