Mám chronickú kvasinkovú infekciu
Čaute babule, potrebujem pomoc. Niečo čo Vám ozaj pomohlo. Skusila som kadečo zatiaľ bez výsledku. Opakovane sa mi vracajú kvasinky ( cca 2 roky) a lieky od doktorky gyn. sú dočasným riešením. Aj som prišla na dôvody prečo sa mi objavujú väčšinou je to stresové obdobie, tým zvýšený príjem cukru ( áno som sladká riťka) a pred MS. Myslím, že ich mám v celom tele , lebo okrem ženských problémov ma svrbí pokožka najmä päty večer počas spánku alebo nad ránom. Užívala som grapefruitové kvapky pomohli ale zas len počas užívania, aj som vydržala bez sladkého vyše mesiaca ale potom ako náhle som niečo zjedla sladké znovu ožili. Vyskúšala som kadečo z lekárne a vždy mi to pomohlo len počas užívania. Ak máte niečo overené sem s tým. Mám aj zvýšený cuko v krvi, ale cukrovkou netrpím. Chcem to nejako poriešiť lebo už ma to dosť obmedzuje a Dr. tomu nejako nevenuje pozornosť. Ďakujem :-*
@lusinda1989 ja práveže chcem byť fit po každej stránke a až potom riešiť tehotenstvo aby som nemala komplikácie. No čítala som, že babám sa to upravilo. Evidentne tam zohrávajú úlohu aj hormony
@katarina0123 presne hormóny naozaj po deťoch sa mi to objaví možno raz za rok ani to nie a to mám muža toho istého. A deti majú už 8 a 5 rokov
@lusinda1989 no, tak to si možno výnimka 🙂 Veľa ženám sa to práve v tehu zhoršilo, vrátane mňa... A teraz sa ani nemôžem nejako špeciálne liečiť... 😥
Treba začať od cukrov, ktoré podporujú kvasenie... Obmedziť sladké. Ak nevydržíš bez sladkého používaj brezový cukor - xylitol. Bežne kúpiš lidl, tesco, zdravá výživa. V malom množstve dia sladkosti. V lekárni sa dá kúpiť prírodný výživový doplnok Candistop. + Probiotika sú tiež fajn. Krém pre teba aj pre manžela je potrebný, lebo si to prenášate navzájom. Ty to máš, vyliečis sa, vyspite sa spolu a znova si tam kde si bola.
@ajsha123 verim že po pôrode sa to zlepší
@katarina0123 ja som spokojna s Biopron..ale myslim,ze akekolvek lepsie budu fajn..hlavne dlhsiu dobu,ja som aj mesiac brala..a potom zasa par mesiacov pauza..darmo,v crevach sa nam toho skryva vela..uvidis🤷♀️Kalisok ozaj uzasna vec,ja mam uz teraz nervy,ako budem po porode muset behat s vlozkami🙈😅ako aj dalsie baby pisu nizsie..umyvat len cistou vodou,vyplach nie je zly,ale napr mne RosalgYn este zhorsil stav..chvilu zaberal Clogyn(kupovala som vCR,newim,ci je aj u nas) alebo do salky prevarenej vody(vychladnutej😅)3-4kvapky Tea tree oleja a vyplachnut..ale to je na kazdom,kazdej vyhovuje nieco ine..
Ahojte dievčatá, pripájam sa k vám s rovnakým problémom, bojujem s tým už 2 a pol roka.. Ak budete mat ešte nejaké tipy kľudne píšte 🙂
@zaluzia321 prosím tá aké lieky si používala

@katarina0123 , ja som pomohla stymto problemom svagrine uz 3 mesiac ma pokoj a to na vianoce jedla aj sladke. Treba odplesnit čreva hlavne .probiotika treba brat aspon 3 mesiace , napiste mi kludne ip dam info co presne brat.