Mám ísť s podozrením na absces k lekárovi?
Ahojte. Môžte mi poradiť ? Mala som na stehne malú vyrazku. V piatok som si po nej pri holení pravdepodobne prešla ziletkou. Vždy si dávam pozor na také veci ale ponáhľala som sa. V sobotu večer som tam mala malý červený fliacik a v nedeľu rano obrovský veľký červený fľak. Na dotyk je to horuce tak určite tam je zápal a boli to. Vnútri cítim väčšiu tvrdú gulicku kde je asi hnis. Natrela som to ichtyolovou masťou ale nemám pocit že by do rana niečo vytiahla. Môže ísť o abces. Mám s tým radšej ísť ? Dakujem pekne za rady ❤️

Samozrejme, vobec nevahaj. Ja som mala tak isto len malinku vyrazku na stehne a po vikende ma uz lekar chcel poslat lezat na chirurgiu. Nakoniec mi to vyrezal ambulantne na 2 x, ale tu bolest ti fakt neprajem zazit. Plus mi nasadil atb. Netreba to podcenit. Uz z fotky vidno, ze tam mas zapal.
Samozrejme, vobec nevahaj. Ja som mala tak isto len malinku vyrazku na stehne a po vikende ma uz lekar chcel poslat lezat na chirurgiu. Nakoniec mi to vyrezal ambulantne na 2 x, ale tu bolest ti fakt neprajem zazit. Plus mi nasadil atb. Netreba to podcenit. Uz z fotky vidno, ze tam mas zapal.
@lindusss2016 ďakujem pekne 🙂 ja som mala abces na kostrči kedysi dávno takže presne viem tu bolesť čo si prežívala aj ty.. tiež som si poležala v nemocnici 🙄 ale s týmto som si neni naozaj istá .. tak som skúsila napísať tu .. určite s tým hneď po práci zájdem 🙂
@misula331 ku chirurgovi musíš mat výmenný lístok. Choď ku obvodnému, ten to zhodnotí. Možno postačia antibiotiká a antibiotikova masť na predpis. Asi je to stafylokokova infekcia. Ak zhodnotí obvodný, tak potom chirurgia,oni to vedia vytlačiť sterilne.
@misula331 ku chirurgovi musíš mat výmenný lístok. Choď ku obvodnému, ten to zhodnotí. Možno postačia antibiotiká a antibiotikova masť na predpis. Asi je to stafylokokova infekcia. Ak zhodnotí obvodný, tak potom chirurgia,oni to vedia vytlačiť sterilne.
@anonym_b3d54e nemusi mat vymenny listok ku chirurgovi. Mas zle info. Autorka pred mesiacom som mala to iste na stehne, chirurg mi pomohol.
@anonym_b3d54e nemusi mat vymenny listok ku chirurgovi. Mas zle info. Autorka pred mesiacom som mala to iste na stehne, chirurg mi pomohol.
@anonym_2d3fe3 ku očnému, gynekológovi, zubárovi a psychiatrovi netreba výmenný lístok, inak treba vždy výmenný lístok. Aj na chirurgiu. Ak ťa zoberú bez lístka, tak pýtajú doplniť, kvôli poisťovní. Bez lístka aj na urgent, pohotovosť samozrejme. Ku chirurgovi treba výmenný lístok.
@anonym_2d3fe3 ku očnému, gynekológovi, zubárovi a psychiatrovi netreba výmenný lístok, inak treba vždy výmenný lístok. Aj na chirurgiu. Ak ťa zoberú bez lístka, tak pýtajú doplniť, kvôli poisťovní. Bez lístka aj na urgent, pohotovosť samozrejme. Ku chirurgovi treba výmenný lístok.
@anonym_b3d54e zaujimave ze som nepotrebovala na chirurgiu vymenny listok a ani nechceli doplnit. Takze asi nemas spravne info.Ked je to akutne urcite netreba
@lindusss2016 ďakujem pekne 🙂 ja som mala abces na kostrči kedysi dávno takže presne viem tu bolesť čo si prežívala aj ty.. tiež som si poležala v nemocnici 🙄 ale s týmto som si neni naozaj istá .. tak som skúsila napísať tu .. určite s tým hneď po práci zájdem 🙂
@misula331 chod chirurgovi nepotrebujes ziaden vymenny listok ja som sla mala som a este ma zrbkali ze kde som bola ze VL netreba toto je akutny stav
nic netreba doplnit nikde ani s urazom nejdes vseobecnemu ale rovno na chirurgiu
@misula331 chod chirurgovi nepotrebujes ziaden vymenny listok ja som sla mala som a este ma zrbkali ze kde som bola ze VL netreba toto je akutny stav
nic netreba doplnit nikde ani s urazom nejdes vseobecnemu ale rovno na chirurgiu
@mamina7070 na akútny stav je urgent, na úraz je urgent, tam výmenný lístok nepotrebuješ. Na chirurgickú ambulanciu výmenný lístok potrebuješ. Tento " pupak" nie je na zomretie, nie je na urgent. Urgentne sa rieši stavy, čo neznesú odklad. Tento pupak odklad znesie. Na chirurgickú ambulanciu potrebuješ výmenný lístok.
@mamina7070 na akútny stav je urgent, na úraz je urgent, tam výmenný lístok nepotrebuješ. Na chirurgickú ambulanciu výmenný lístok potrebuješ. Tento " pupak" nie je na zomretie, nie je na urgent. Urgentne sa rieši stavy, čo neznesú odklad. Tento pupak odklad znesie. Na chirurgickú ambulanciu potrebuješ výmenný lístok.
@anonym_b3d54e nepotrebujes VL na chirurgiu, asi nepojdes cakat so zlomenou rukou k vseobecnemu pre VL mozno v nejakej dzamarii u vas ale v civilizacii nie
a toto nie je pupak to je evidente absces co sa siri a stym obvodny neurobi nic ale tak zajvne si najmudrejsia z mudrych Vasilisa
@misula331 Také a ešte omnoho väčšie mávam pravidelne medzi stehnami na slabine.Vzdy si to keď je najbolestivejšie natieram a potom tlacím ako viem vydržať a potruem alpou.Nikdy som s tým u lekára nebola.
@misula331 zapálený pupak na stehne a utekať s tým chirurgovi? 😳 poriadne vytlačiť, vydezinfikovat betadinom a je to.
Ďakujem všetkým zienkam ktoré mi ochotne poradili .. vážim si to ❤️ chcela som len poradiť .. a tým anonymným “pupakom” -viem ako vyzerá zapálená vyrážka veľmi dobre .. a dokonca viem ako sa aj vytlačí .. ale keď vám to obmedzuje chôdzu a máte tvrdú boľavú hrču ktorá aj napriek betadinu a ichtyolu nie a nie uvoľniť tak asi na tom bude niečo iné ..
@misula331 zapálený pupak na stehne a utekať s tým chirurgovi? 😳 poriadne vytlačiť, vydezinfikovat betadinom a je to.
@anonym_ca98e5 To isté robím a nikdy som s tým u doktora nebola.
@anonym_ca98e5 ocividne si nemala docinenia s abscesom, ked pises taketo mudrosti. Ja mam kvoli tomu jazvu na stehne velku ako dvojeurovka, rezali mi to poriadne do hlbky a na dvakrat. Nelieceny absces sa moze rozsirit fo flegmony, ani nevies ako. Predstav si, zo zapaleneho pupaku by mohla mat poriadny problem. Ked netusis, o co ide, netreba sa za kazdu cenu zapajat.

Jasné ,chod k chirurgovi