icon

Mám problém otehotnieť. Poraďte mi

macka67
12. feb 2018

Ahojte žienky, potrebujem sa trošku vyžalovať a potrebujem rady. Neviem ako ďalej postupovať čo sa týka vyšetrení a čo sa týka psychickej stránky, som na tom už pomerne zle. V poslednom čase sa mi chce stále plakať. Málokto ma dokáže pochopiť, každý mi tvrdí, že na to nemám myslieť, že som ešte mladá. V júli budem mať 26 rokov. Snažiť o bábätko sme sa začali v lete v roku 2016.. Budú to teda už dva roky. Nikdy som si nemyslela, že zrovna ja budem mať taký problém. O necelý mesiac budem s mojim drahým už 10 rokov, z toho skoro rok a pol sme manželia. Nečakali sme, že sa budeme takto trápiť. Snažili sme sa najprv bez pomoci lekára, ale potom som mu po polroku povedala, že je asi niečo zle. Vtedy mi povedal, že mám polycystické vaječníky a budem mať problém otehotnieť. Doma som si kvalitne poplakala, nasadil mi progesterón, aby som aspoň ms dostávala normálne. Ten som užívala nejaký čas, manžel bol na spermiograme, je v poriadku. Tak som sa v októbri 2017 konečne odhodlala a išla som na laparoskopiu. Po laparoskopii som dostala k progesteronu ešte clostilbegit a pregnyl. Každý druhý mesiac mám od clostilu a pregnylu pauzu. Momentálne mám za sebou druhý neúspešný pokus s clostilom a nasleduje posledná pauza a posledný cyklus s clostilom. Mám pocit, že môj dr sa o mňa veľmi nezaujíma, keďže teraz som nemala ani kontrolu folikulov, nič, len som brala clostil a pichla som si pregnyl. Posledný pokus to určite bude zasa to isté a asi ma pošle do CAR ak sa to nepodarí. Chcela by som sa spýtať, aký by sme ešte teoreticky mohli mať problém? Neviem na aké vyšetrenia by som sa mala vypýtať, ale dr ma nepošle sám od seba nikde. On je spokojný, že mám ovuláciu a proste , že raz sa to podariť musí.. Aj keď som sa ho pýtala, čo by tam ešte mohlo byť, tak tvrdil že určite mi nič nie je.. Ale tak niekde asi ešte problém je. Prosím, keby mi viete napísať, aké vyšetrenia by som mala absolvovať ešte predtým, ako sa objednáme do CAR, bola by som veľmi vďačná 🙏 Ja viem, že sa oproti iným párom snažíme krátko, ale bolí to veľmi a veľmi sa nemám komu vyrozprávať... ďakujem.. ❤❤

Strana
z4
majuska72
23. feb 2018

@macka67 dnes na sone zatiaľ nič nebolo , ale asi som bola skoro, tak v utorok idem opäť , či už konečne narástli vajíčka 🙂 len sa lubte :* musíš myslieť pozitívne a nepripúšťat si že máte problém ❤️

matididi
23. feb 2018

Ahojte dievčatá. Nedočítala som to tu celé, ale na začiatku akoby to bolo o mne. Len momentálne som celá zmätená zo svojho stavu. Mám syndróm PCO, inzulínovú rezistenciu a už tak er 2 roky pravidelného snaženia nemôžem otehotnieť. Paradoxom je, že napriek PCO mám cyklus pravidelný ako hodinky - 28 dní s občasným nanajvýš 2-3 dňovým omeškaním. Teraz som mala poslednú menštruáciu 18.1.2018 a k dnešnému dňu mi mešká 9 deň a stále nič. Myslím, že už ani neprídu. Pritom bolesti v podbrušku mám, pichá má, vetry upchaté, prsia citlivé, bolia ma, sú naliate, plné malých žiliek. Pri cikaní ma nebolí, takže zápal vylučujem. Jeden deň mi všetko smrdelo, bolo na zvracanie, potom som zasa bola v poriadku. Na každom kúsku vidím bábätká, vecičky, otázky od ľudí, čo ani netušia, že momentálne niečo v hlave riešim, všetko možné ako naschvál. Nechcem si nič nahovára, pripadá mi to, že uz mi je všetko možné. Robila som si 3 testy, posledný dnes ráno a vyšiel negatívne. Viem, že každá sme iná a jedinú odpoveď mi dá gynekológ, ale som z toho všetkého rozhádzaná. Neviem, čo sa to deje.

sticker
majuska72
23. feb 2018

@matididi ahoj, ja som presne ako ty, ms pravidelná ale mám pco plus IR a snažíme sa vyše 2 rokov. Tiež mi 2 týždne teraz meškala, ale zrejme kvôli chorobe (brala som atb) . Ale tebe prajem, aby si bola tehotná, vyzerá to nádejne aj napriek negatívnemu testu ❤️

zuzka1120
23. feb 2018

Ahoj, tiež mám tento problém, momentaln sa snažíme osem mesiacov. Ak sa nepodarí do apríla,tak v apríli začínam clostil.
Ja to z vlastnej skúsenosti mpzem poradiť ( podľa toho kam mna posielal môj gynekológ).
Zistiť či máš z Endokrinoligického hľadiska všetko v poriadku a hormonálnej stránky, čiže spraviť hormonálny profil. Ale toto už asi mas za sebou keď už máš aj laparoskopiu.
Viem, že je to už únavné počúvať a je veľmi ťažké na to nemyslieť ale ak mne každý radí sa na to nesustredovať.
Je to veľmi namajave na psychiku, ak mňa to zarmucuje, ale nezostáva nám nič iné ako skúšať a nevzdávať sa . Držím palce 😊😘

ikonica
23. feb 2018

@matididi ako vam zistili IR? mate aj nadvahu?
@majuska72

majuska72
23. feb 2018

@ikonica hormonálny profil mi robila dr. A keďže sa špecializuje na neplodne ženy , tak asi mala podobne prípady a poslala ma k diabetologičke a ta mi vzala krv a povedala mi, že mám IR. a ano, mám kila navyse

matididi
23. feb 2018

@ikonica ja som bola tento rok v januári na endokrinológii. Rovnako mám nadváhu a robila mi z krvi testy. Dávala to na 4 nejaké časti. A potom mi zaslala výsledky a napísala, že zistená inzulínová rezistencia.

ikonica
23. feb 2018

tak ja nadvahu nemam a zatial ani zmienka o pco... len sa mi po potrate hromadi viac tuk na bruchu (alebo som len jednoducho pribrala)... mam zvysene tnf alfa a citala som niekde ze to moze nejak aj s ir suvisiet??.. ale uz radsej nejdem k nijakemu doktorovi lebo mi najdueste daco dalsie :D

sussah
23. feb 2018

Ahoj, viem si predstaviť ako sa cítiš...my sme sa takto trápili 5 rokov a z toho 2 roky sme sa pokúšali otehotnieť umelým oplodnenim. Nakoniec nam pomohli iba v Čechách. Ale aj vďaka liečbe na SK na reprodukcnej imunologii, endokrinologii, hematologii..chodila som aj na akupunkturu, masáže, napráva kostrce a chrbata..keďže aj chrbát priamo súvisí s otehotnením..cvičila som poctivo Mojzisovej cviky. To všetko som sa dozvedela tu na MK a googlila celé dni. Pojedli sme taktiež kopec vitamínov... Takže na tvojom mieste by som začala s vyšetreniami na reprodukcnej imunologii (v Nitre alebo Prešove), hematologii, endokrinologii ( či máš dobrý hormonalny profil), podrobnejší spermiogram niekde v laboratóriu. Treba v prvom rade nájsť možnú príčinu. Nebude to ľahká cesta, ale čím skorej začnete tak tým lepšie 😉

stehli
25. feb 2018

@samarra mohla by som poprosiť bližšie info k tej joge? Rada by som skúsila....

lenqua_12325
25. feb 2018

Pre niekoho neuveriteľné no mne pomohol olivový olej, no nie taký z Tesca ale domáci čo ručné robila svokra. Po dvoch týždňoch som otehotnela a to som vôbec nečakala. Predtým asi pol roka sa nedarilo. Teraz som v 22 tt 🙂

evaachesa
26. feb 2018

@macka67 odporucam navstevu CAR kde vam urobia podrobne vysetrena, podla mna zbytocne cakat co vymysli terajsi doktor...so stitnou zlazou problem nemas? Daj si vysetrit aj hormon prolaktin ake mas hodnoty...vraj vie narobit velku sarapatu. Taktiez protilatky proti spermiam su velkym problemom. Vysetrenie chlamydii a ureaplazmy a pod. ktore ald gynekolog pri preventivke nijdy nevysetruje...to sa riesi az ked ma zena problem otehotniet no v CAR to vysetruju automaticky pri prvych vysetreniach ...takze jednoznacne do CAR 🙂 drzim palce 🙂

Strana
z4