icon

Mám rakovinu vaječníkov?

casandra1945
29. máj 2020

Ahojte potrebujem poradiť 2.5roka má bolí brucho bola som všade všetko je v poriadku ale pred mesiacom som sa veľmi zle cítila boli ma hlavneboblasti podbruška a ide mi to až do žalúdka a mám pálenie záhy išla som na gastro a dal mi tabletky vraj na pálenie záhy ale mne nepomáha tak som sa dala vyšetriť na gynekológiu keďže vkusne chodím cikať.Moc úplne v poriadku.Na gynekológii mi urobil vaginálne sono a našiel mi niečo na vaječníky.Je 7.5 cm.Odobral my krv.Som chudokrvna a mám znížené biele krvinky.Najviac má trápi že mám zvýšené inkomarkery a doktor má vypísal na kolondoskooiu brucha.Man sa objednať v pondelok.Bolesti brucha mám stále i pálenie záhy a strašne som schudla.Jest mi chutí zatiaľ ale mám pálenie záhy.Vkuse chodím na WC a mám bolesti krížov.Mozem mať rakovinu vaječníkov bojím sa doktor nechcel mi nič povedať aby som nestresovala môžu byť markery zvýšené aj z iného hľadiska zápal nemám nijaký som vystrašená.Dakuhem

gelifil
29. máj 2020

Ako ze bola si VSADE???ked na gynde nie

casandra1945
autor
29. máj 2020

@gelifil predtým som bola aj na gynekológii a bolo všetko v poriadku aj ster a teraz mám na vaječníku toto

zuzap33
29. máj 2020

@casandra1945 ja som mala pred rokmi vysoké markery vaječníkov a čosi 9,5cm. Až tretí lekár mi povedal, že mám zvláštnu netypicku cystu - dermoid. Potom opka a vybratie cysty aj vaječníka. Ešte roky som potom mala hraničné markery.

majamat
29. máj 2020

na tto ti daju odpoved lekari. my ti to nepovieme.

co sa tyka zahy, neviem co ti predpisali,a le castou hcybou je, ze dr. predpisuju lieky na znizenie tvorby zaludocnej kysleiny, zial zaha moze palit aj ked je kysleiny malo a ked sa k tomu pridaju lieky, tak sa to moze este zhorsit. ja tento problem mam. ide o to, ze by si nemala jest vela jedla naraz, lebo pri velkom naplneni zaludka, nestiha potravu spracovat. treba sa vyhnut potravinam, ktore sposobuju nedovieraniu zvieraca zaludka ( pratri sem napr, kava, mlieko a rajciny, aj alkohol a neviem. najdes na nete )
existuje aj test, ktorym zistis, ci mas malo kyseliny,a lebo nie,a le ak mas malo, existuju potraviny, ktore zvysuju tvorbu, treba aj dostatok tekutim, lebo kysleina potrebuje na tvorbu aj tekutinu a tiez moze pomoct konzumacia niecoho kysleho pred jedlom, ci vypitie vody s citronovou stavou., mne nenormalne chuti v obdhobiach, ked sa viac prejedam (cez sviatky ), kysla kvasena kapusta. teraz si dam obcas tie vexta cukriky,a le kysle. pripadne su take sumienkove bompary. staci par kuskov a pomoze mi to,a le teda teraz sa snazim neprepchavat.
a este je pri nedostatku kyseliny dalsi problem. na to aby sa dobre travili bielkoviny, potrebujeme enzym, tusim pepsin, tento enzym sa tiez aktivuje prave pri spravnom mnozstve a spravnej kyslosti kyseliny v zaludku, ak je jej malo, ci je malo kysla, nastava problem aj s travenim bielkovin ( to su mliecne produkty, maso, vajcia, ryby, strukoviny, niektore orechy, semienka, pseudoobilniny a pod ). preto vdaka tomu taketo jedlo zle travi, travenie trva dlho, vznika ten pocit plnosti zaludka a kyselina sa vytlaca hore.

majamat
29. máj 2020

to je taky jednoduchy test, ktory ale nemusi byt presny a moze sa zopakovat aj viackrat. napr, mne sa 1x stalo, ze mi nedostatok nevysie, ale 2x uz ano. a fakt milujem kysle, ked mi zle travi, aj tu vodu zo zavaranych uhoriek ta je tiez vyborna.

samozrejme test netreba robit po uziti liekov na kyselinu, asi by bolo dobre byt aj par dni bez liekov. minimalne den predtym.

Zmiešajte 1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny a 1/2 pohára vlažnej vody.
Vypite túto zmes ráno na prázdny žalúdok.
Chvíľu počkajte a sledujte, čo sa bude diať. Stačí zvyčajne počkať nie dlhšie ako 3 minúty.

Ak sa vám odgrgne, znamená to, že máte žalúdočné kyseliny v poriadku.

Ak sa vám však neodgrgne, je potom dosť možné, že máte nízku hladinu žalúdočnej kyseliny. V takom prípade si môžete ísť k lekárovi dať urobiť odborné vyšetrenie, ktoré tento výsledok buď potvrdí, alebo vyvráti.

casandra1945
autor
29. máj 2020

Ďakujem baby uvidím čo mi povedia v pondelok mám sa objednať na laparoskopiu tsk uvidím čo mi povedia keď mi budú brať vzorku

kiki68
29. máj 2020

Odporucam vyziadat z gyndy ziadanku na onkogynekologiu ( ci uz v nemocke alebo onkol ustave) mna poslali n onkol ustav sv alzbety. Mozem len odporucit. To rozhodnu o tom viac, co to je a ako sa to sprava. Od toho je onkogynekog. Potom to pojde von a pozru tam komplet vsetko. Viem, ze niektore zeny mali aj nejaku reagujucu tekutinu na sfarbenie pripadnych dalsich nalezov a dva dni sa to sledovalo. Takze odporucam tuto cestu zvolit. Hlavne sa nezlakni, kedze onkogynekolog bude hovorit nie o cyste, ale tumore neurciteho charakteru. Oni kym nemaju histologiu tak to je pre nich toto.

kiki23
29. máj 2020

Niektoré baby mali taketo bolesti aj pri endometrióze a aj pri nej byva zvýšený ten marker. 😏

casandra1945
autor
29. máj 2020

@kiki68 a onkogynrkoligia je kde v B Bystrici však

kiki68
29. máj 2020

@casandra1945 to neviem, ja som bola v Bratislave. Ale urcite tam bude pod onkologiou ako nejake oddelenie. Lebo oni sa venuju iba tomuto.

evik159
29. máj 2020

aj pri endometrioze su zvysene onkomarkery. Endometrioticku cystu na sone vidiet ako cystu, endometriozu potvrdi len histologia. Ale endometricke tkanivo inde a zrasty v brusnej dutine na sone neuvidia. Bolesti mozu byt hrozne, vlastna skusenost. Treba to riesit operacne

kajkag
29. máj 2020

Tiež som mala riadne zvýšené onkomarkery a bola to endometriozna cysta....

casandra1945
autor
30. máj 2020

@evik159 no uvidím čo to bude ale bolesti začínam mať poriadne dám sa vyšetriť aj na urológii lebo ma páli pri cikani ale moc mám v poriadku nijaký zápal ani bakterie

mamcotka
30. máj 2020

@majamat wau konečne niekto kto tomu rozumie 🌹

majamat
30. máj 2020

@mamcotka celkom ma prekvapuje, ze vudy sa predpoklada ( a robia to aj dr. ), ze ten, koho pali zaha, ma vela kyseliny, pritom opak moze byt pravdou.

eliska13
30. máj 2020

@casandra1945 tiež som mala endometriozu a zvyseny onkomarker.Z toho môžeš mať aj zvýšenú potrebu mocenia, bolesti... ložísk môžeš mať oveľa viac pokým nespravia laparoskopiu nevedia koľko ich mas.Kedy si mala robenu preventivku ster?

casandra1945
autor
30. máj 2020

@eliska13 chodím pravidelne na kontrolu aj ster bol v poriadku nechápem ako mi tak veľmi mohlo nárast štve ma to veľmi podľa mňa má doktor zle pozrel inak tomu neviem pochopit

marca12
30. máj 2020

Na palenie zahy je vyborny listovy salat. Mam odskusane. Surovy salat jedz pocas dna alebo ked ta zacne palit zaha.

kiki23
18. jún 2020

@casandra1945 ahoj, ako si prosím nakoniec dopadla?

marfuska245
1. nov 2020

@casandra1945 ahoj ako si dopadla prosím..čo zistili?