Mám začať užívať Duphaston?
Žienky ahojte.Poradte prosim.Mavam nepravidelný cyklus ,skáče hore dole...zhruba od 31-35.Teraz po dlhom čase už ťahám rekord.Meska mi 14 dni.Dnes mám už 45.den cyklu.Test som si spravila na 39 deň cyklu,ale bol negatívny.S tymito informáciami som dnes šla ku svojej doktorke a vychytala ju vo veľmi zlej nálade.Pozrela má, vraví že sliznica je vysoko.Ze čo robím paniku,že môj cyklus je nepravidelný.Ze 14 dní je ešte ok.Vzala mi krv na hcg s tým,že mi napíše v maily výsledok z odberu.Napisala dufaston ,mám ho užívať ráno a večer 10 dní a že menzes príde.Ona mi však dnes neodpovedala ,ani nedvíhala mobil tak výsledky z krvi neviem...Tak čo s tým dufastonom?Ak by som bola tehotná, ublíži plodu?Nestihla som sa jej nič ani opýtať,vybavila má celkovo za 5 minút.Ďakujem za odpovede.
Neboj, neublíži ti.. Ak by si bola tehotná, pomáha na udržanie plodu (je to progesteron) a ak nie si tehotná, zvýši ti hladinu progesteronu a tým ti príde aj MS skôr, ak nie si tehotná. Takže ja byy som išla podľa rady lekárky. 😊
aku si mala vysku sliznice? doktori podla sona obycajne vedia,ci sa ma coskoro spustit ms. ak sa to bude opakovat,treba zistit pricinu. ak telo nema progesteron (bez ovulacie, nefunkcnost zlteho telieska atd) tak sa moze zle odlucovat sliznica. progesteron ovolyvnuje kvalitu sliznice a ta sa pri ms odluci.ale ked progesteron chyba,sliznica sa odlucuje nepravidelne a neuplne a moze rokmi zhrubnut a vznikne hyperplazia.hyperplazia sa moze vyvinut az do rizikoveho stavu.
@bambulienka25 ja vyvolavam a behám,pretože mám na to dôvody,ktoré tu rozoberať teraz veľmi nechcem.Gynex som užívala,aj Inofolic+muž Folandrol.Dakujem ti však za radu.
Duphaston sa bežne užíva na udržanie tehotnosti napr pri krvácaní. Cyklus 31-35 nepovazujem za
nepravidelný cyklus. 4 dni sú nič. Je to dlhši, normálny cyklus.
Ja som mala minuly cyklus
52 dnovy, teraz 31. Ďalší môže byť 46.
@janetinka27 neviem vôbec.....vybavila má za 5 minút ,takže toto mi ani nenapadlo sa ani opýtať..
Len si daj..ak si tehu tak to len prospeje tehotenstvu.. Ja som ho brala od zaciatku tehu prave preto aby sa udrzal plod a nic zle nestalo.Vdaka tam hore za Duphaston 🙏

Nie neublížiš tomu, duphaston užívajú aj tehotné ženy