icon

Mamografia a následné sono

mimumuska
1. apr 2025

Dievčatá, teraz mi volali z mamografie, že sa im niečo nepozdáva a mám prísť zajtra na sono prsníkov. Je ešte nádej, že to na sone bude v poriadku a nebude to nič vážne? Dlhodobo mám na prsníkoch cysty, ale doteraz som chodila len na sono k inému lekárovi.

Strana
z3
love_is_the_answer
1. apr 2025

@mimumuska mna by zaujimalo, naco bola dobra mamo,ktora je skodliva a vo svete zakazana, ked musis aj tak na menej skodlive sono??? Dobre si se*u do huby😠😠😠mna nutia po 40.na mamo.. velky problem maju, ze mamo odmietam a trvam na sone.. 😬

natalka13
1. apr 2025

@love_is_the_answer ale no. aky rozohneny dnes zalozeny profil.
nik ta nenuti, absolvovat mamo nieje nicim vynutene vysetrenie.

falbala132
1. apr 2025

@natalka13 nepochopitelne, ako niekto hned ide stalkovat ci nahodou profil nie je novy 😀

martul
1. apr 2025

@love_is_the_answer ja ti poviem načo je dobrá mamo. Mama chodila pravidelne na preventívnu aj na sono prsníkov, kde bolo samozrejme všetko ok. Potom išla na mamo a bum, operácia, mastektómia, ožarovanie, chemo.

love_is_the_answer
1. apr 2025

@natalka13 nutia
Ze nad 40 len mamo. Ak chcem sono, tak sukromne. Tieto dni to riesim, tak ano, som rozohnena veruze..

shee11
1. apr 2025

@mimumuska jasné že to môže byť ok

natalka13
1. apr 2025

@love_is_the_answer ktora poistovna ta nuti?

maryetta
1. apr 2025

Ano. Resp ja som na sone raz stretla kamoskinu mamu. Mala pred rokmi rakovinu tak chodi pravidelne na kontrolu.
Tiez isla z mamografu. Nejaky "tien" sa ukazal a cez mamograf nebolo vidiet ze co. Ze v tomto pripade sono ukaze lepsie. Tak mi ona hovorila.

love_is_the_answer
1. apr 2025

@martul ved toto. Ja mamo odmietam. Ale sono si mam hradit sama..

love_is_the_answer
1. apr 2025

@natalka13 gynekologicka ma nuti.mam doveru

natalka13
1. apr 2025

@falbala132 esteze odpovedas k veci👍
na prvy pohlad poznat autora.

felycity
1. apr 2025

@autorka, áno robí sa to, pokiaľ sú si neni istý alebo to tam nie je dobre vidieť robí sa dodatočne sono. Ja som zmätená z tej mamo, lebo tiež viem, že sa vo svete začína z toho úpušťať, ale bolo mi to takto vysvetlené.

veklipo
1. apr 2025

Neboj, ja som to mala tiez. Vzdy najprv mamo, potom sono. Mam leziu na prsniku, ktoru vzdy skontrolujue. Vzdy po mamo mam BIRADS-0, po sone potom BIRADS-2
A tie, co tu odhovarate od mamo, nechajte to tak. Na zhodnotenie rizik je lekar, nie MK. Mozno to myslite dobre, ale nikdy nepoznate pozadie kontretnej osoby. Takze takej osobe mozete realne ublizit.

shee11
1. apr 2025

@love_is_the_answer lietaš lietadlom? Lebo tam dostanes väčšie dávky žiarenia 😃

natalka13
1. apr 2025

@shee11 nevysvetlis. veria hoacu ze svajciari zakazali mamo a nok ich nepresvedci, lebo "fejsbúk" pisal

bombulka1987
1. apr 2025

@love_is_the_answer Prezradíš nám, kde vo svete je mamografia zakázaná?

nikoleta999
1. apr 2025

@love_is_the_answer Tak prečo nejdeš na Elektroimpedančnú mamografiu ? Ja som tiež rozhodnutá, že na mamo nepôjdem, ale skôr takýto spôsob si zvolím 🙂

katarinaforever
1. apr 2025

@martul no a moja mama úplne naopak

katarinaforever
1. apr 2025

@bombulka1987 nie je zakázaná ale neodporúča sa napríklad v Dansku a vo svajci

natalka13
1. apr 2025

@katarinaforever vo svajci? kde zeny dostavaju pravidelne pozvanky na mamo a urcite na pozvanke je napisane - toto vysetrenie na ktore vas pozyvame vam nedoporucujeme🙈

bombulka1987
1. apr 2025

@katarinaforever Skutočne sa vo Švajčiarsku neodporúča? https://www.usz.ch/en/disease/mammography/

shee11
1. apr 2025

Mamografia nie je škodlivá ,ale asi 20 percent nálezov je falošné pozitívnych a vzniká nadmerná diagnostika. to je dôvod prečo sa upúšťa od plosnej mamografie k personalizovanej. A tiež nefunguje dobre prinhustom prsnikovom tkanive.

love_is_the_answer
1. apr 2025

@shee11 nie, nelietam😃

sara07
1. apr 2025

@love_is_the_answer však napíš do poistovne, lebo dôvera má aj sono aj mamo bezplatne

love_is_the_answer
1. apr 2025

@nikoleta999 o takom prvykrat pocujem.vygooglim.dakujem🙂

andrea_82
1. apr 2025

Ja chodim kazde dva roky v jeden den na mamo a hned rovno aj na sono. Neplatim nikdy nic. Kazde vysetrenie da doktorovi trosku iny obraz a zhodnoti to potom spolu, aby vsetko dobre videl. Poznam kocky s rakovinou prsnika a toto mi pride mensie zlo. Mam cystu, ktoru pravidelne sleduju, bola som aj na biopsii.

love_is_the_answer
1. apr 2025

@sara07 po 40.? Zevraj po 40.iba mamo-mi tvrdi moja gyn.

mimumuska
autor
1. apr 2025

ďakujem za odpovede k veci...ak by ešte niektorá vedela napísať skúsenosť, že aj ona to tak mala, a bolo to ok, budem vďačná...alebo ak poznáte niekoho takého z okolia

love_is_the_answer
1. apr 2025

@natalka13 kamoskina sestra zije v state,kde sa mamo nerobi. Zistim, ze kde..

Strana
z3