Mamografia a následné sono
Dievčatá, teraz mi volali z mamografie, že sa im niečo nepozdáva a mám prísť zajtra na sono prsníkov. Je ešte nádej, že to na sone bude v poriadku a nebude to nič vážne? Dlhodobo mám na prsníkoch cysty, ale doteraz som chodila len na sono k inému lekárovi.
@love_is_the_answer ale no. aky rozohneny dnes zalozeny profil.
nik ta nenuti, absolvovat mamo nieje nicim vynutene vysetrenie.
@natalka13 nepochopitelne, ako niekto hned ide stalkovat ci nahodou profil nie je novy 😀
@love_is_the_answer ja ti poviem načo je dobrá mamo. Mama chodila pravidelne na preventívnu aj na sono prsníkov, kde bolo samozrejme všetko ok. Potom išla na mamo a bum, operácia, mastektómia, ožarovanie, chemo.
@natalka13 nutia
Ze nad 40 len mamo. Ak chcem sono, tak sukromne. Tieto dni to riesim, tak ano, som rozohnena veruze..
@love_is_the_answer ktora poistovna ta nuti?
Ano. Resp ja som na sone raz stretla kamoskinu mamu. Mala pred rokmi rakovinu tak chodi pravidelne na kontrolu.
Tiez isla z mamografu. Nejaky "tien" sa ukazal a cez mamograf nebolo vidiet ze co. Ze v tomto pripade sono ukaze lepsie. Tak mi ona hovorila.
@martul ved toto. Ja mamo odmietam. Ale sono si mam hradit sama..
@natalka13 gynekologicka ma nuti.mam doveru
@falbala132 esteze odpovedas k veci👍
na prvy pohlad poznat autora.
Neboj, ja som to mala tiez. Vzdy najprv mamo, potom sono. Mam leziu na prsniku, ktoru vzdy skontrolujue. Vzdy po mamo mam BIRADS-0, po sone potom BIRADS-2
A tie, co tu odhovarate od mamo, nechajte to tak. Na zhodnotenie rizik je lekar, nie MK. Mozno to myslite dobre, ale nikdy nepoznate pozadie kontretnej osoby. Takze takej osobe mozete realne ublizit.
@love_is_the_answer lietaš lietadlom? Lebo tam dostanes väčšie dávky žiarenia 😃
@love_is_the_answer Prezradíš nám, kde vo svete je mamografia zakázaná?
@love_is_the_answer Tak prečo nejdeš na Elektroimpedančnú mamografiu ? Ja som tiež rozhodnutá, že na mamo nepôjdem, ale skôr takýto spôsob si zvolím 🙂
@martul no a moja mama úplne naopak
@bombulka1987 nie je zakázaná ale neodporúča sa napríklad v Dansku a vo svajci
@katarinaforever vo svajci? kde zeny dostavaju pravidelne pozvanky na mamo a urcite na pozvanke je napisane - toto vysetrenie na ktore vas pozyvame vam nedoporucujeme🙈
@katarinaforever Skutočne sa vo Švajčiarsku neodporúča? https://www.usz.ch/en/disease/mammography/
Mamografia nie je škodlivá ,ale asi 20 percent nálezov je falošné pozitívnych a vzniká nadmerná diagnostika. to je dôvod prečo sa upúšťa od plosnej mamografie k personalizovanej. A tiež nefunguje dobre prinhustom prsnikovom tkanive.
@shee11 nie, nelietam😃
@love_is_the_answer však napíš do poistovne, lebo dôvera má aj sono aj mamo bezplatne
@nikoleta999 o takom prvykrat pocujem.vygooglim.dakujem🙂
Ja chodim kazde dva roky v jeden den na mamo a hned rovno aj na sono. Neplatim nikdy nic. Kazde vysetrenie da doktorovi trosku iny obraz a zhodnoti to potom spolu, aby vsetko dobre videl. Poznam kocky s rakovinou prsnika a toto mi pride mensie zlo. Mam cystu, ktoru pravidelne sleduju, bola som aj na biopsii.
@sara07 po 40.? Zevraj po 40.iba mamo-mi tvrdi moja gyn.
ďakujem za odpovede k veci...ak by ešte niektorá vedela napísať skúsenosť, že aj ona to tak mala, a bolo to ok, budem vďačná...alebo ak poznáte niekoho takého z okolia
@natalka13 kamoskina sestra zije v state,kde sa mamo nerobi. Zistim, ze kde..

@mimumuska mna by zaujimalo, naco bola dobra mamo,ktora je skodliva a vo svete zakazana, ked musis aj tak na menej skodlive sono??? Dobre si se*u do huby😠😠😠mna nutia po 40.na mamo.. velky problem maju, ze mamo odmietam a trvam na sone.. 😬