Mamografia a následné sono
Dievčatá, teraz mi volali z mamografie, že sa im niečo nepozdáva a mám prísť zajtra na sono prsníkov. Je ešte nádej, že to na sone bude v poriadku a nebude to nič vážne? Dlhodobo mám na prsníkoch cysty, ale doteraz som chodila len na sono k inému lekárovi.
@love_is_the_answer ale no. aky rozohneny dnes zalozeny profil.
nik ta nenuti, absolvovat mamo nieje nicim vynutene vysetrenie.
@natalka13 nepochopitelne, ako niekto hned ide stalkovat ci nahodou profil nie je novy 😀
@love_is_the_answer ja ti poviem načo je dobrá mamo. Mama chodila pravidelne na preventívnu aj na sono prsníkov, kde bolo samozrejme všetko ok. Potom išla na mamo a bum, operácia, mastektómia, ožarovanie, chemo.
@natalka13 nutia
Ze nad 40 len mamo. Ak chcem sono, tak sukromne. Tieto dni to riesim, tak ano, som rozohnena veruze..
Ano. Resp ja som na sone raz stretla kamoskinu mamu. Mala pred rokmi rakovinu tak chodi pravidelne na kontrolu.
Tiez isla z mamografu. Nejaky "tien" sa ukazal a cez mamograf nebolo vidiet ze co. Ze v tomto pripade sono ukaze lepsie. Tak mi ona hovorila.
Neboj, ja som to mala tiez. Vzdy najprv mamo, potom sono. Mam leziu na prsniku, ktoru vzdy skontrolujue. Vzdy po mamo mam BIRADS-0, po sone potom BIRADS-2
A tie, co tu odhovarate od mamo, nechajte to tak. Na zhodnotenie rizik je lekar, nie MK. Mozno to myslite dobre, ale nikdy nepoznate pozadie kontretnej osoby. Takze takej osobe mozete realne ublizit.
@love_is_the_answer Tak prečo nejdeš na Elektroimpedančnú mamografiu ? Ja som tiež rozhodnutá, že na mamo nepôjdem, ale skôr takýto spôsob si zvolím 🙂
@bombulka1987 nie je zakázaná ale neodporúča sa napríklad v Dansku a vo svajci
@katarinaforever vo svajci? kde zeny dostavaju pravidelne pozvanky na mamo a urcite na pozvanke je napisane - toto vysetrenie na ktore vas pozyvame vam nedoporucujeme🙈
@katarinaforever Skutočne sa vo Švajčiarsku neodporúča? https://www.usz.ch/en/disease/mammography/
Mamografia nie je škodlivá ,ale asi 20 percent nálezov je falošné pozitívnych a vzniká nadmerná diagnostika. to je dôvod prečo sa upúšťa od plosnej mamografie k personalizovanej. A tiež nefunguje dobre prinhustom prsnikovom tkanive.
@love_is_the_answer však napíš do poistovne, lebo dôvera má aj sono aj mamo bezplatne
Ja chodim kazde dva roky v jeden den na mamo a hned rovno aj na sono. Neplatim nikdy nic. Kazde vysetrenie da doktorovi trosku iny obraz a zhodnoti to potom spolu, aby vsetko dobre videl. Poznam kocky s rakovinou prsnika a toto mi pride mensie zlo. Mam cystu, ktoru pravidelne sleduju, bola som aj na biopsii.
ďakujem za odpovede k veci...ak by ešte niektorá vedela napísať skúsenosť, že aj ona to tak mala, a bolo to ok, budem vďačná...alebo ak poznáte niekoho takého z okolia
@natalka13 kamoskina sestra zije v state,kde sa mamo nerobi. Zistim, ze kde..

@mimumuska mna by zaujimalo, naco bola dobra mamo,ktora je skodliva a vo svete zakazana, ked musis aj tak na menej skodlive sono??? Dobre si se*u do huby😠😠😠mna nutia po 40.na mamo.. velky problem maju, ze mamo odmietam a trvam na sone.. 😬